Ministrul Tineretului și Sportului, acuzat de ”incompentență și nepăsare”. SNTS: ”Haos generalizat, nu s-au plătit salariile angajaților”

Ministrul Tineretului și Sportului, acuzat de ”incompentență și nepăsare”. SNTS: ”Haos generalizat, nu s-au plătit salariile angajaților”

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, este acuzat de sindicaliștii Sindicatului Național Sport și Tineret (SNTS) de ”incompetență și nepăsare”, din cauză că salariile angajaților nu au fost plătite.

Potrivit sindicaliștilor, la nivelul Ministerului Tineretului și Sportului este un ”haos generalizat”, unitățile subordonate ministerului (Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret și Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București, Casele de Cultură ale Studenților, Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei, printre altele) neputând să plătească salariile până în data de 14 ianuarie, așa cum ar fi fost normal.

În astfel de condiții, oamenii sunt revoltați, fiindcă – în ziua de salariu – ajung acasă fără bani în buzunare. Mai mult, aceștia au și ”cele mai mici venituri din sistemul bugetar”.

”În Ministerul Tineretului este haos generalizat și incertitudine la toate nivelurile; nu au fost virate bugetele necesare către subordonate și, drept urmare, nu s-au plătit salariile angajaților. Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret și Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București, Casele de Cultură ale Studenților, Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei și alte unități din subordinea ministerului au fost în imposibilitatea de a achita salariile la termenul legal, în data de 14 ianuarie.

SNST a primit telefoane și mesaje de la membrii din toată țara, oamenii sunt revoltați pentru că s-au dus acasă în ziua de leafă fără niciun ban. Cei care muncesc în Sport și Tineret au cele mai mici venituri din sistemul bugetar, trăiesc din aceste salarii împreună cu familiile lor și așteaptă ziua de salariu cu calcule făcute pentru fiecare factură. Tocmai ei sunt privați de acest drept pentru care muncesc lună de lună”, se menționează pe site-ul SNTS.

SNTS a solicitat răspunsuri de la factorii decidenți și a notificat conducerea ministerului

De altfel, SNTS a solicitat răspunsuri de la factorii decidenți și a notificat conducerea Ministerului Tineretului și Sportului pentru plata imediată a salariilor restante.

Sindicaliștii îi transmit ministrului Eduard Novak că se simt ”trădați și abandonați” din cauză că au rămas fără salarii chiar în mijlocul iernii, considerând că acesta este ”ocupat” cu vizitele în străinătate, fără a pune în prim-plan obligațiile care îi revin în calitate de ordonator principal.

”SNST nu va accepta ca incompetența și nepăsarea conducerii Ministerului Sportului să lase sute de angajați fără salarii tocmai acum, în aceste zile geroase, în care plata facturilor la curent și gaze este subiectul principal. Ne simțim trădați și abandonați de ministrul Novak, care ne-a lăsat fără salarii în mijlocul iernii, pre(a)ocupat cu vizitele în străinătate și prea puțin aplecat asupra obligațiilor pe care le are în calitate de ordonator principal.

Sindicatul Național Sport și Tineret solicită sprijinul organizațiilor sindicale la care este afiliat, Federația Publisind și Blocul Național Sindical, pentru a face demersurile necesare deblocării situației create și plata imediată a salariilor restante din Sport și Tineret”, mai transmis reprezentanții SNTS.

“Toți cei care au salarii mari și venituri din mai multe locuri nu vor putea înțelege de ce este atât de gravă neplata salariilor pentru noi, cei care muncim pentru cea mai mică remunerație lunară și nu avem alte surse de câștig. Nici măcar nu ne-au anunțat că nu vom primi salariul și cât timp va dura această întârziere”

SNTS

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii