Anchetă la o școală din Prahova, după ce un profesor de informatică a fost acuzat de „manifestări de natură sexuală față eleve”

Anchetă la o școală din Prahova, după ce un profesor de informatică a fost acuzat de „manifestări de natură sexuală față eleve”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 21/02/2022, 15:51
Actualizat: 21/02/2022, 15:57

Poliția Prahova a deschis o anchetă după ce un profesor de informatică a fost acuzat de „manifestări de natură sexuală față eleve”. El este acuzat chiar de conducerea unității de învățământ. În apărarea sa, dascălul susține că totul este o înscenare.

Ștefan Dochițoiu are 51 de ani și este profesor de informatică de la Școala Gimnazială „Radu și Severa Novian”, din comuna Adunați, este acuzat de comportament indecent la adresa elevelor, scrie Observatorul Prahovean.

Acuzațiile grave sunt aduse chiar de conducerea școlii. De altfel, între directoarea unității de învățământ și profesorul de informatică a avut loc un schimb dur de replici, iar poliția a deschis o anchetă.

„Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Adunați s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că între o femeie, director al unei instituții de învățământ și un bărbat, profesor în cadrul aceleiași instituții, există o posibilă stare conflictuală, ambii reclamându-se verbal cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de serviciu.

Din discuțiile purtate cu ambele persoane, a reieșit că bărbatul a reclamat pe directorul instituției, cu privire la faptul că, aceasta în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu l-ar fi expus în mod public unor calomnii”, a transmis Poliția Prahova, luni.

De asemenea, directoarea școlii l-ar fi acuzat pe bărbat că ar avea un comportament neadecvat față de elevii unității de învățământ.

„Politiștii au procedat la informarea Inspectoratului Școlar Județean Prahova, cu privire la aspectele constatate. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și purtare abuziv”, conform IPJ Prahova.

Profesorul spune că totul este o înscenare

În apărarea sa, profesorul de informatică a spus că este victima unei înscenări.

„Pe 7 februarie, am fost chemat în cancelaria școlii de către doamna director și mi s-a reproșat, de față cu mai multe persoane, că anumiți elevi dintr-o clasă a VII-a susțin că eu am manifestat interese de natură sexuală față de o elevă căreia i-aș fi spus „să se îmbrace mai sumar” și „să aibă grijă de sânii ei”. Mai mult, am fost acuzat că, trecând pe lângă acea fată, aș fi mimat pupături.

Am fost efectiv șocat de această avalanșă de acuze mincinoase, scorneli de-a dreptul, iar doamna director mi-a replicat că „trebuie luat în considerare cu aceeași seriozitate atât ceea ce spun profesorii, cât și ceea ce spun elevii”, a declarat profesorul de informatică, pentru Observatorul Prahovean.

Dascălul spune că este acuzat de „comportament pedofil”, dar spune că, de fapt, el este o victimă.

„Acum mă acuză, practic, de comportament pedofil. În urmă cu ceva vreme, elevi turbulenți, băieți din aceeași clasă, au făcut scandal în timpul orei mele. Ba chiar într-o pauză, la ieșirea din sala de curs, m-au pândit, au început să urle la mine și au vrut să îmi smulgă catalogul pe care îl țineam la subraț. Nu s-au potolit până când nu a intervenit personalul de serviciu al școlii”, a mai povestit Ștefan Dochițoiu.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale