Decizie cu privire la polițistul care a ucis-o pe Raisa cu mașina pe trecerea de pietoni. „L-au primit la darea acestui acord pe la uşa VIP”

Decizie cu privire la polițistul care a ucis-o pe Raisa cu mașina pe trecerea de pietoni. „L-au primit la darea acestui acord pe la uşa VIP”
Sursă foto:Facebook
Publicat: 21/02/2022, 16:52
Actualizat: 21/02/2022, 16:54

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, care instrumentează dosarul accidentului din ianuarie, de pe bulevardul Laminorului din Capitală, în care o fetiță de 11 ani a fost ucisă de mașina poliției, au transmis că proba cu testul poligraf pentru polițistul care a comis accidentul nu a fost acceptată.

Avocatul familiei Raisei, Adrian Cuculis, afirmă că în aceste condiţii poate avea „suspiciunea rezonabilă” că anchetatorii înşişi sunt cei care l-au învăţat pe poliţist să nu accepte proba.

Urmare a cererii dumneavoastră din data de 11 februarie 2022 și înregistrată la aceeași dată, vă comunicăm faptul că proba cu testul poligraf nu va fi administrată, nefiind obţinut consimţământul în cauză” a fost răspunsul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 București, publicat de Adrian Cuculis, avocatul care reprezintă familia Raisei, fetiţa de 11 ani care a murit după ce a fost lovită de o mașină de Poliție pe 13 ianuarie.

Ce spune avocatul fetiței ucise

Avocatul Adrian Cuculis a precizat că, „având în vedere atitudinea” polițistului, dar și circumstanţele poate avea „suspiciunea rezonabilă” că cei care l-au învăţat pe polițist să nu își dea acordul pentru testul poligraf sunt chiar anchetatorii.

În mod oficial, poliţistul din cauza «Raisa» nu o să fie supus testului cu poligraful, asta după ce, vreme de o săptămână, atât Parchetul, cât şi poliţia au refuzat să spună dacă Popescu (n.red. – polițistul care a produs accidentul) şi-a dat ori nu acordul asupra acestei probe. Având în vedere atitudinea lui, cât şi faptul că l-au primit la darea acestui acord pe la uşa «VIP» , putem să suspicionăm rezonabil că a fost învăţat chiar de către anchetatori să nu îşi dea acordul”, a transmis Adrian Cuculis. 

Două fetițe de 11 ani au fost lovite în plin pe o trecere de pietoni de o maşină a Poliţiei, joi, 13 ianuarie. În urma impactului, una dintre copile a murit, iar cealaltă a fost rănită și transportată la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu.

Momentul în care cele două fetițe au fost călcate de mașina de poliție, pe Bulevardul Laminorului, din Sectorul 1, a fost surprins de o cameră de supraveghere din zonă. Conform imaginilor, Raisa, fetița de 11 ani care a murit în urma impactului, a fost aruncată pe capota mașinii și purtată circa 50 de metri.

Agentul Constantin Popescu, care era singur în mașină, nu băuse și nu consumase droguri. Acesta este cercetat, sub control judiciar, pentru ucidere din culpă.

Citește și

EXCLUSIV | Mărturia bărbatului care a văzut accidentul provocat de polițist și a stat alături de fetița supraviețuitoare: „A ridicat-o în aer și a mers cu ea pe capotă. Stăteam în fața ei, ca să nu-și vadă prietena întinsă pe asfalt”

EXCLUSIV| Polițistul care a omorât o fetiță când traversa strada a aprins semnalele luminoase după accident – SURSE

VIDEO| Două fetițe, spulberate de o maşină de Poliţie în București. Una dintre ele a murit

În ce stare se află fetița care a supraviețuit accidentului groaznic în care două copile au fost lovite în plin de o mașină de poliție

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Exclusiv: Fosta iubită a lui Philipp Plein explodează. Ce acuzații îi aduce româncei Andreea Sasu
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ