Noi dezvăluiri despre polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni. Agentul avea pregătire o singură zi de conducere defensivă

Noi dezvăluiri despre polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni. Agentul avea pregătire o singură zi de conducere defensivă
Publicat: 20/01/2022, 15:04
Actualizat: 20/01/2022, 15:06

Constantin Popescu, polițistul care a ucis-o pe fetița de 11 ani pe o trecere de pietoni din Capitală, a făcut o singură zi de pregătire în tactica polițienească și tot o singură zi de conducere defensivă, spun surse judiciare pentru Gândul.

Potrivit unor surse din poliție, mai mulți ofițeri din cadrul Brigăzii Rutiere au susținut un curs de conducere defensivă pentru a putea deveni formatori pentru polițiștii bucureșteni care lucrează în operativă.

Totuși, sursele citate au precizat că ofițerii antrenați să-și pregătească colegii nu ar fi susținut orele respective de antrenament, fapt care reiese și din numărul de ore de conducere defensivă pe care le-a urmat agentul Popescu.

Ce calificative a obținut

În primii doi ani de activitate, polițistul Constantin Popescu a obținut calificatul BINE. Însă din 2019 până în 2021 acesta a fost evaluat cu FOARTE BINE. În plus, polițistul a fost apreciat în fișa postului, drept un un agent „cu o conduită profesională ireproşabilă, receptivitate, implicare şi o bună relaţionare cu colegii”, spun surse judiciare pentru Gândul.

Constantin Popescu, polițistul care a ucis-o pe fetița Raisa, în vârstă de 11 ani, pe o trecere de pietoni din Capitală, a fost audiat, joi, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Agentul, care era singur în autospecială, nu băuse și nu consumase droguri. Bărbatul este cercetat, sub control judiciar, pentru ucidere din culpă.

„Nu şi-a dat seama că au fost două victime”

Procurorii l-au citat la ora 10:30 pe agentul Constantin Popescu pentru a da declarații despre accidentul de pe Bulevardul Laminorului, din 13 ianuarie, când a intrat cu mașina de Poliție, pe o trecere de pietoni, unde a lovit două fete de 11 ani, una dintre ele decedând pe loc, după ce a fost târâtă 50 de metri, iar cealaltă fiind grav rănită.

Declaraţia este foarte scurtă, să zicem că are o filă A4, pe faţă, nu şi verso. A afirmat că în ziua respectivă nu se afla în misiune, trebuie să spunem lucrul acesta, era o misiune banală, toţi poliţiştii sunt în misiune în fiecare zi. Girofarul îl avea pornit, atenţie, pentru că voia să se asigure că este vizibil, astea au fost declaraţiile lui. Şi sigur că, nu în ultimul rând, în momentul în care a produs accidentul respectiv, el spune în continuare că pur şi simplu nu a văzut nimic, nici măcar nu şi-a dat seama (..) nu şi-a dat seama că au fost două victime, ci i-a fost atrasă atenţia”, a declarat Adrian Cuculis, avocatul care reprezintă familia fetiței ucise.

Două fetițe de 11 ani au fost lovite în plin pe o trecere de pietoni de o maşină a Poliţiei, joi, 13 ianuarie. În urma impactului, una dintre copile a murit, iar cealaltă a fost rănită și transportată la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu.

Momentul în care cele două fetițe au fost călcate de mașina de poliție, pe Bulevardul Laminorului, din Sectorul 1, a fost surprins de o cameră de supraveghere din zonă. Conform imaginilor, Raisa, fetița de 11 ani care a murit în urma impactului, a fost aruncată pe capota mașinii și purtată circa 50 de metri.

Agentul Constantin Popescu, care era singur în mașină, nu băuse și nu consumase droguri. Acesta este cercetat, sub control judiciar, pentru ucidere din culpă.

Citește și

EXCLUSIV | Mărturia bărbatului care a văzut accidentul provocat de polițist și a stat alături de fetița supraviețuitoare: „A ridicat-o în aer și a mers cu ea pe capotă. Stăteam în fața ei, ca să nu-și vadă prietena întinsă pe asfalt”

EXCLUSIV| Polițistul care a omorât o fetiță când traversa strada a aprins semnalele luminoase după accident – SURSE

VIDEO| Două fetițe, spulberate de o maşină de Poliţie în București. Una dintre ele a murit

În ce stare se află fetița care a supraviețuit accidentului groaznic în care două copile au fost lovite în plin de o mașină de poliție