Un bărbat dintr-un cartier de lux al Capitalei creşte de câțiva ani zeci de şobolani în apartament. La ce soluții s-au gândit vecinii pentru a scăpa de rozătoare

Un bărbat dintr-un cartier de lux al Capitalei creşte de câțiva ani zeci de şobolani în apartament. La ce soluții s-au gândit vecinii pentru a scăpa de rozătoare
Sursa foto: captura video Antena 3
Publicat: 20/04/2022, 22:33
Actualizat: 20/04/2022, 22:35

Un bărbat din Dorobanţi – o zonă scumpă a Capitalei– își terorizează de cinci ani vecinii, care au observat că acesta crește pur și simplu zeci de şobolani în apartament. Oamenii l-au reclamat, specialiștii în deratizare au venit și au pus capcane, dar, vin nefericire pentru colocatari, acestea nu sunt eficiente , pentru că rozătoarele sunt deja sătule după ce primesc de mâncare de la bărbat, arată un reportaj realizat de Antena 3.

Locatarii dintr-un bloc din cartierul bucureștean Dorobanți, unde prețurile medii în imobiliare au sărit de 2.000 de euro pe metru pătrat, se plâng de câțiva ani că un vecin crește zeci de șobolani în imobil și chiar au trimis imagini video în care se vede cum rozătoarele mânâncă în camerele pline de gunoaie și, din când în când, ies la plimbare pe geam.

Proprietarul are 82 de ani şi de 5 ani locuieşte împreună cu şobolanii pe care îi şi hrăneşte, în apartamentul lui de 3 camere din Dorobanţi.

„Doamne fereşte! Îi creşte domnul în casă”

În imaginile primite și filmare apoi de echipa de televiziune se vede cum șobolanii mișună în interior, apoi și ies la aer în cartier

Ajunși la capătul răbdării, colocatarii l-au dat în judecată, dar nimeni nu poate lua măsuri până când nu există o decizie definitivă a instanţei, relatează Antena 3.

Potrivit preşedintelui asociației de bloc, octogenarul îi hrănește din mâncarea dată de serviciile sociale. „Autorităţile îi dau ceva mâncare caldă. El o aduce acasă, o pune în ligheane şi hrăneşte şobolanii şi îi creşte. Acum doi ani am avut şobolani tot la fel. Cred că au scos găleţi. Găleţi de şobolani. Omul nu este sănătos la cap! Că un om normal la cap nu strânge gunoaie şi nu creşte şobolani!”, a declarat acesta.

„Uitaţi. Ăla e la geam sobolan. Vai de mine. Or fi domestici dacă stau aşa pe geam. Intră în casă. Doamne fereşte! Îi creşte domnul în casă. Sunt oameni care cresc şerpi sau mai stiu eu ce, dar şobolani…”, spune un alt vecin cu care a vorbit echipa Antena 3.

„Procedurile judecătoreşti sunt cum sunt”

Pe lângă prejudiciile aduse valorii proprietății lor, existența șobolanilor implică riscuri pentru sănătatea locatarilor, pentru că șobolanii pot transmite opt tipuri de boli.

La sesizarea Observator, angajaţii specialiști în deratizare de la compania municipală Eco Igienizare au venit la faţa locului şi au montat capcane pentru şobolani. Totuși, capcanele nu îi vor atrage pe şobolanii deja sătui, astfel că singura soluţie a vecinilor este să facă curat în apartament cu ajutorul justiţiei.

Potrivit președintelui de bloc, Poliţia Sector 1 are în derulare o executare, urmând ca cât de curând să îi golească apartamentul. „Şi noi avem un proces câştigat de asociaţia de proprietari, tot pentru golirea apartamentului, dar procedurile judecătoreşti sunt cum sunt. Am făcut inclusiv adrese la SANEPID. Nu răspund”, a detaliat el.

Potrivit medicilor veterinari, kantavirusul poate fi inhalat, transmis prin intermediul unei muşcături, dar pot lăsa semne grave prin atacarea sistemului respirator la oameni.

Potrivit sursei citate, autorităţile spun că au făcut deratizare în aproape toată Capitala, iar în parcuri sunt la a doua tură de tratament antirozătoare. Totuși, în spațiul virtual apar filmări cu șobolani în spații publice, recent chiar lângă Guvern, relatează Antena 3.

Conform Primăriei Municipiului București, pentru tratamentele de deratizare pe spațiile exterioare se folosește produsul raticid RACUMIN PASTE, care este amplasat în stații de intoxicare PVC care au un design special și sunt prevăzute cu sisteme de fixare a raticidului, care nu permit accesul altor animale în afara de șoareci și șobolani.

Raticidul este destinat eliminării rozătoarelor (șoareci și șobolani) care, prin natura habitatelor pe care le frecventează, prezintă pericol pentru sănătatea umană, întrucât sunt purtători de germeni patogeni (bacterii, virusuri) sau ectoparaziți (purici, căpușe).

„Pentru eficiența tratamentelor de deratizare, operatorii CMEIB S.A. recomandă măsuri de stopare a înmulțirii rozătoarelor pe spațiile exterioare prin ridicarea deșeurilor și menținerea curățeniei în spațiile aferente”, au transmis reprezentanții PMB.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii