VIDEO General (r) Silviu Predoiu, despre un nou partid politic: „România implică-te” și-a propus să atragă cât mai mulți oameni în viața cetății. Manifestările cu telefoanele aprinse nu mai au impact”

Publicat: 07/06/2022, 23:06

„România implică-te” este o mișcare de tip ONG care are perspectivă de a deveni un partid politic care vrea să atragă cât mai mulți oameni în viața cetății, întrucât petițiile și manifestările publice „cu telefoanele aprinse” nu mai au impact în societate, a spus fostul șef al SIE, General (r) Silviu Predoiu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

„Eu am început cu o mișcare „România implică-te” cu statut de ONG. O mișcare care și-a propus să atragă cât mai mulți oameni în viața cetății, tocmai pentru a evita astfel de situații și letargia asta.

Încep să-i cred tot mai mult pe cei care spun „nu mai e timp de așa ceva”. Dacă vrem ceva trebuie să intrăm în arenă. Trebuie să promovăm hotărât principiile și valorile. A ne rezuma la petiții, acțiuni publice, manifestări cu telefoanele mobile aprinse – nu mai are impact”, a declarat generalul (r) Silviu Predoiu.

„Conduita publică din timpul pandemiei a încurajat un astfel asemenea pachet al legii securității naționale. Lipsa de reacție a populației a încurajat. Neimplicarea e foarte gravă”, a spus Silviu Predoiu.

Întrebat dacă această mișcare se va transforma în partid politic, General (r) Silviu Predoiu a răspuns: „Este o decizie pe care o luăm colectiv, dar dacă o luam va fi în cursul acestei veri astfel ca din toamnă să putem să activăm în acest plan politic”.

„Nu mai e credibil demersul USR”

„Am văzut astăzi o poziție asumată de USR vis-a-vis de pachetul de legi. O poziție foarte categorică. Ceea ce sună foarte bine, dacă nu cumva ne ajută mintea și ne întoarcem în spate și vedem că până mai ieri, președintele Comisiei de Control SIE a fost deputatul Nicu Fălcoi – USR. Deci USR-ul care țipă că legile securității „o fi și-o pății” a avut președintele Comisiei de Control SIE pentru doi ani și ceva”, a declarat fostul șef al SIE.

„Domnul Fălcoi a fost cel care a venit și a spus că „nu verific serviciile.. pentru că eu merg pe încredere”, declarat la un post de televiziune. Deci domnul Fălcoi merge pe încredere. Nu l-am auzit vorbind despre activități economice simulate, despre acoperiri, despre abuzuri, despre controale pe care le-a făcut. Nu mai e credibil demersul USR”, a spus el.

Emisiunea a fost sponsorizată de Philip Morris România.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Cu cine petrece Violeta Bănică de Paște: „Abia aștept”
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice