VIDEO | Sorin Grindeanu: Intrăm în linie dreaptă cu selecția echipelor manageriale profesioniste care vor conduce companiile coordonate de Ministerul Transporturilor!

Publicat: 30/07/2022, 13:52
Actualizat: 30/07/2022, 13:53

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că a demarat o nouă etapă care ar urma să se finalizeze cu selecția echipelor manageriale profesioniste pentru conducerea a cinci companii coordonate de instituție.

„Intrăm în linie dreaptă cu selecția echipelor manageriale profesioniste care vor conduce Companiile coordonate de Ministerul Transporturilor! Este momentul ca aceste instituții să își crească eficiența. Dezvoltarea economiei românești depinde inclusiv de performanțele lor”, a scris ministrul Transporturilor, sâmbătă, pe contul de Facebook.

În videoclipul atașat, oficialul a precizat că a dat Ordin ca membrii Consiliilor de Administraţie din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Compania Naţională de Investiţii Rutiere, Metrorex, CFR Infrastructură şi CFR Călători să-şi depună documentele necesare în termen de 30 de zile, fiind bornă în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să fie selectaţi toţi membrii CA până la finele anului.

„Nu mă opresc la cele cinci”

„Am dat ordin să intre în cele 30 de zile în care membrii Consiliilor de Administraţie trebuie să-şi depună toate documentele necesare pentru cinci companii: CNAIR, CNIR, Metrorex, CFR Infrastructură şi CFR Călători. Sunt primele cinci companii care au bornă în PNRR şi e bornă până la sfârşitul anului să selectăm toţi membrii Consiliilor de Administraţie. Şi nu mă opresc la cele cinci. În afară de aceste cinci este stabilit calendar pentru toate companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, inclusiv pentru Portul Constanţa”, a spus ministrul în postarea de pe reţeaua de socializare.

În ceea ce privește compania de transport în comun din subteran, în ultima perioadă s-au înregistrat întârzieri mari la metrou, din cauza problemelor cu care se confruntă Metrorex în ceea ce privește mentenanța trenurilor. Creșterea intervalului de succedare a trenurilor este pusă de către companie pe seama întârzierilor de plată către Alstom, cei care asigură mentenanța ramelor de metrou.

Metrorex anunță întârzieri ale trenurilor de metrou din cauza problemelor cu mentenanța. Trenurile ajung chiar și la un interval de 15 minute
Sursa foto: Shutterstock

De luni 11 iulie, pe cele cinci magistrale circulă doar 34 de trenuri de metrou, la intervale de câte 10 minute, iar Metrorex lua în calcul și o posibilă înrăutățire a situației, care să ducă la retragerea din circulație a unui număr și mai mare de trenuri de metrou. Dacă se ajunge la această situație, călătorii vor fi anunțați în stații că se pot produce aglomerări.

Metrorex are în exploatare 82 de trenuri. Potrivit datelor oficiale, parcul Metrorex în exploatarei include 44 trenuri tip Bombardier, 15 trenuri tip IVA și 23 trenuri CAF.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Exclusiv: Valentina Borcea și Cristian Boureanu, împreună în instanță. Cine i-a dat în judecată pe...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului