Prima pagină » Emisiuni » Marius Tucă Show » VIDEO Generalul (r) Virgil Bălăceanu: „Războiul dintre NATO și Rusia înseamnă lovituri cu rachete din toate locurile, de pe toate platformele”

VIDEO Generalul (r) Virgil Bălăceanu: „Războiul dintre NATO și Rusia înseamnă lovituri cu rachete din toate locurile, de pe toate platformele”

În cazul în care ar începe un război între NATO și Rusia se vor activa toate mecanismele strategice de avertizare și apărare. De asemenea, acest lucru ar presupune un atac al NATO cu rachete de pe toate platformele posibile, spune Generalul (r) Virgil Bălăceanu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

Întrebat ce se întâmplă în momentul în care forțele NATO din Europa ar intra într-o confruntare directă cu Federația Rusă, generalul (r) Virgil Bălăceanu a spus: „NATO are în primul rând un sistem de supraveghere și avertizare timpurie, un sistem care înseamnă sistemele naționale integrate în centre operaționale, care prezintă o imagine reală atât din punct de vedere al spațiului aerian, a spațiului terestru și al spațiului maritim.

Comandamentele au un rol, cum este Cartierul general, decizie politică și decizie politico-militară. Comandamentul operațional de la Mons este comandamentul îndrituit cu conducerea operațională care are în subordine alte comandamente.  

Dacă ar începe această confruntare, în primul rând, NATO caută evite surprinderea strategică, adică declanșarea unui război, a unei acțiuni de invazie. Nu poate fie un lucru care nu se semnalează. Ai nevoie de o concentrare de forțe, de o mișcare de transport de forțe. Ai nevoie în un în anumite situații de o mobilizare, dacă este cazul sau nu. Deci sunt indici care se demonstrează ție statul respectiv, vorbim acum de Federația Rusă, pregătește un asemenea lucru.

Deci NATO supraveghează, are un sistem de informații bine pus la punct, de la sateliți până la oamenii specializați la forțele de tip HUMIN. Ei se numesc așa, într-un limbaj generic, le spunem senzori.

Spre exemplu, România are un sistem de radare foarte eficiente, care se înscriu în sistemul de supraveghere-avertizare timpurie al NATO. Toate datele se comunică în centrele operaționale. Pe de altă parte, NATO acționează cu capacitățile sale de intervenție rapidă. Până la intervenția forțelor terestre, a forțelor navale este vorba de dislocarea rapidă a aviației, care poate fi dislocată în timp scurt, în afară de misiunile care se execută încă de pe timp de pace, de poliția aeriană.

Războiul odată declanșat înseamnă loviturile cu rachetele din toate locurile, de pe toate platformele, pentru lovirea cu rachete se poate face de pe instalații terestre, se poate face de pe submarine, se poate face de pe aviația strategică. Dacă este un război clasic, dincolo de apărarea sau, respectiv acoperirea aeriană și antirachetă, este nevoie de dislocarea forțelor terestre. Deci substanța unui război clasic, indiferent din ce perspectivă am vedea-o noi are nevoie de prezența forței terestre”, a declarat generalul Virgil Bălăceanu.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Mediafax
Se interzic centralele de apartament? Ministrul Mediului vine cu explicații
Digi24
Decizia radicală luată de CEO-ul căsătorit al Astronomer după ce a fost filmat îmbrățișându-se cu șefa de la HR
Cancan.ro
O martoră la prăbușirea lui Felix Baumgartner rupe tăcerea! Cum l-a văzut în aer și ce s-a întâmplat în doar câteva secunde
Prosport.ro
Imagini spectaculoase cu Nicolae Dică și soția lui, în costum de baie roz, la plajă
Adevarul
Gata de inaugurare: ultimele detalii pregătite la un important tronson din Autostrada Moldovei
Mediafax
Ce a pățit CEO-ul american Andy Byron după concertul Coldplay, unde a fost surprins cu amanta
Click
Povestea băuturii frappe. Cum s-a inventat cafeaua simbol a Greciei dintr-o greșeală
Wowbiz
„Noi am fost DRAGOSTE”. Prima reacție a Mihaelei Rădulescu după moartea lui Felix Baumgartner
Antena 3
Ilie Bolojan îi trimite pe demnitari la autobuz. „Cine nu are permis, să meargă cu transportul în comun”
Digi24
Ce poate obține Rusia pe front în cele 50 de zile oferite de Trump. „Din 3 ruși care ne atacă, doi mor, iar ultimul ajunge la tranșee”
Cancan.ro
Presa austriacă, nemiloasă cu Felix Baumgartner după moartea sa! Ce au publicat despre regretatul iubit al Mihaelei Rădulescu
Ce se întâmplă doctore
O mai recunoști? Pe vremuri făcea furori la tv, dar acum a intrat într-un con de umbră. Mulți nu-și dau seama cine e și ce s-a ales de ea
observatornews.ro
Greşeala pe care o fac tot mai mulţi şoferi fără să-şi dea seama. Amenda sare de 600 de lei
StirileKanalD
Nu scăpăm de valul de căldură! ANM: Cod galben de caniculă în mai multe județe
KanalD
Schimbare totală în sistemul de burse! Câți bani vor încasa elevii
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Am testat în România cel mai așteptat SUV VW. Vei uita de Touareg - VIDEO
Descopera.ro
Capcanele pe care Hitler și Stalin și le-au întins reciproc
Capital.ro
Vestea tristă a dimineții. Marele actor ne-a părăsit. Era un simbol
Evz.ro
Rețete de înghețată preparate în casă. Mai gustoasă și mai sănătoasă decât în comerț
A1
Prima reacție a Mihaelei Rădulescu după moartea iubitului ei, Felix Baumgartner. Ce mesaj dureros a publicat în mediul online
Stirile Kanal D
O nouă pistă în căutarea lui Emil Gânj. Criminalul s-a întâlnit cu un cioban și i-a furat mâncarea
Kfetele
Mihaela Rădulescu, o nouă declarație cutremurătoare de dragoste și doliu pentru Felix Baumgartner: "A murit făcând ceea ce iubea cel mai mult! Sunt pierdută fără el!"
RadioImpuls
Chris Martin, în stare de șoc: „Nu știu de ce se tot întâmplă asta”. O nouă aventură a fost demascată în fața a mii de fani. Ce doi artiști, surprinși pe ecranul gigant într-o ipostază tandră. Publicul a amuțit când a văzut despre cine este vorba
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Dumnezeule, cât ești de frumoasă! Vrei să fii iubita mea?
Descopera.ro
Cercetătorii au găsit compușii naturali care ajută celulele să lupte cu virusurile