VIDEO Psihologul criminalist Tudorel Butoi, despre butoiul lui Dincă în care a incinerat cadavrele celor două minore: „Nu e vorba de un butoi, e vorba de un dispozitiv de ardere care funcționa la temperaturi extraordinare”

Publicat: 07/09/2022, 22:45
Actualizat: 07/09/2022, 22:46

Butoiul în care se presupune că au ars cele două fete în curtea lui Gheorghe Dincă era un dispozitiv de ardere de tiraj mare care funcționa la temperaturi foarte mari, spune psihologul criminalist, prof. univ. Dr. Tudorel Butoi, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

Chestiunea cu arderea trupurilor celor două fete într-un butoi improvizat în curtea lui Dincă a fost cea care a dat naștere la foarte multe întrebări legate de criminalul Dincă. Psihologul criminalist explică:

„Această chestiune se va lămuri în cercetare judecătorească, fără discuție. Noi am prelucrat datele și informațiile pe care le-am avut și le-am avut pe cele originale.

Nu e vorba de un butoi, e vorba de un dispozitiv de ardere format dintr-un butoi din ăsta de vreo un metru și ceva înălțime și diametru, care stătea pe pirostri care avea tiraj de 4 sau 5 metri coș”, a declarat Tudorel Butoi.

Psihologul criminalist elucidează cazul „butoiului de ardere” a lui Dincă

Psihologul criminalist a precizat că atunci când au pătruns autoritățile în curtea lui Dincă au răsturnat acel dispozitiv de ardere – acel butoi improvizat și nu au dat importanță deosebită acestei probe.

„Numai atunci când nefericitul, tu procuror, în sfârșit a aprobat se pătrundă, au pătruns forțele de sprijin, criminaliștii, pompierii care au fost acolo și ăia au răsturnat acest dispozitiv de ardere. Nu-i acordă nicio importanță. Burlanu într-o parte, butoiul s-a răsturnat. Pirostiile nici nu mai le-am văzut prin câmpul faptei. Și în felul acesta se naște speculația.

Pe urmă cu privire la combustie, la arderea cadavru, domne’ nu ardem cadavre permanent, ca cetățeanul aibă experiența unei astfel situații. De aceea s-a cerut de către unii na, vedem dacă a avut 800 de grade, numai la 800 de grade așa este crematorii au venit specialiști în arderi din astea”, a declarat el.

Prof. univ. Dr. Tudorel Butoi spune că cele două minore au putut fi arse în acel butoi, dat fiind faptul că Gheorghe Dincă împreună cu complicele său ardeau frecvent acolo cabluri și alte materiale plastice la temperaturi foarte mari pentru a extrage materiale feroase.

Noi aici vorbim de câteva, de 2 fetițe, astea bat în 47 – 50 de kilograme în dispozitivul ăla de ardere. Domnul Risipițeanu, elementul ăsta amuzant, împreună cu el (Dincă n.red) topeau în acest dispozitiv de ardere fel de fel de instalații rebutate, cum ar fi contoarele, tablouri electrice, care conțineau în ele fire de aluminiu, de cuplu, de plumb, de ce mai era pe acolo.

Ardeau componenta plastică, scoteau metalul acesta și îl vindeau la târg. Păi ca scoți tu metalul, să-l fluidizezi, trebuie aibă o temperatură extraordinară.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale