FOTO | Povestea satului Viscri. Cum a devenit celebru după ce Regele Charles al III-lea a cumpărat o casă aici

FOTO | Povestea satului Viscri. Cum a devenit celebru după ce Regele Charles al III-lea a cumpărat o casă aici
Sursa FOTO: Impact.ro
Publicat: 16/09/2022, 12:33
Actualizat: 16/09/2022, 12:41

Regele Charles al III-lea deține proprietăți în întreaga lume, inclusiv în țara noastră, mai exact în satul Viscri din județul Brașov. Locuința a fost achiziţionată în anul 2006 și a fost deschisă publicului, devenind una dintre cele mai cunoscute destinații ale Transilvaniei. Dar cum a ajuns fiul Elisabetei a II-a să cumpere casa din Viscri?

În anul 1998, actualul rege al Marii Britanii a venit pentru prima oară în Transilvania și s-a îndrăgostit iremediabil de locurile și oamenii pe care i-a întâlnit aici.

Astfel că în anul 2006 a luat decizia de a achiziționa o casă în Viscri, un micuț sat din Transilvania. La prima vedere, în exterior, locuința este vopsită în albastru și nu pare a fi genul de proprietate regală, însă in interior totul este renovat și amenajat în spiritul locului.

Datorită acestui lucru, satul Viscri a ajuns să fie vizitat atât de români, cât și de străini, devenind popular la nivelul întregii Europe.

Mai mult, oricine poate vizita respectiva casă, iar Viscri a ajuns să facă parte și din Patrimoniul Mondial UNESCO. Treptat, fiul Elisabetei a II-a a dat naștere la o fundație și a achiziționat mai multe proprietăți pe care le-a renovat.

Acum, acestea pot fi închiriate turiștilor. Suveranul s-a implicat în promovarea turismului și a tradițiilor locale. Nu de puține ori, monarhul Marii Britanii a vorbit despre frumuseţile Transilvaniei, despre peisajele superbe ale țării noastre și despre bunătatea localnicilor.

Regele Charles al III-lea susține comunitățile rurale din România

Satul Viscri aparține comunei Bunești, iar povestea acestuia a început în secolul al XII-lea, atunci când secuii au fost aduși pentru a apăra hotarul estic al regatului.

Ei au construit la acea vreme un lăcaș de cult, care, de altfel, a și dat numele localității în maghiară și germană. Mai târziu, secuii au fost mutați în Covasna și Harghita de astăzi.

După ce Charles a achiziționat o proprietate în acest loc, presa britanică a realizat mai multe reportaje. Astfel, locul a devenit faimos în întreaga lume. Dar cum a ajuns fiul regretatei regine britanice aici?

Ei bine, actualul suveran al Marii Britanii susține comunitățile rurale din țara noastră, și asta chiar înainte de a păși în România. În anul 1987, acesta a fondat fundația Mihai Eminescu Trust.

Aceasta își avea sediul la Londra și avea rolul de a sprijini intelectualii români să fie în contact cu universităţi din vestul Europei, în special Oxford şi Cambridge, și cu personalități din Europa Occidentală.

În anul 1989, Charles a vorbit despre situaţia dramatică a satelor din România, cu ocazia expoziției Build A Better Britain, organizată la Londra de Civic Society.

În 2015, acesta a înființat o altă fundație, cu scopul de a păstra și proteja patrimoniului arhitectural al țării noastre. Așadar, proaspătul monarh al Regatului Unit s-a implicat în conservarea monumentelor istorice, în programul de reabilitare a mai multor sate săsești, întemeiate în Transilvania în secolul al XII-lea, astfel că unele dintre acestea sunt azi în patrimoniul UNESCO.

Toate veniturile obținute din închirierea proprietăților sale ajung în conturile acestei fundații. În ultimii trei ani, Fundația a investit în țara noastră nu mai puțin de un milion de lire.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete