EXCLUSIV | Decizie de ultimă oră în dosarul de agresiune sexuală deschis pe numele duhovnicului Agaton Oprişan. Starețul a fost acuzat de o refugiată din Ucraina

EXCLUSIV | Decizie de ultimă oră în dosarul de agresiune sexuală deschis pe numele duhovnicului Agaton Oprişan. Starețul a fost acuzat de o refugiată din Ucraina
Părintele Agaton Oprișan /Sursa/captură video-Antena 3
Publicat: 23/09/2022, 18:56
Actualizat: 23/09/2022, 19:14

Procurorii care îl cercetează pe starețul Mănăstirii Petrova, din județul Maramureș, pentru o posibilă agresiune sexuală îndreptată împotriva unei refugiate din Ucraina, au ajuns la o concluzie finală în cazul părintelui Agaton Oprișan. Preotul spunea, la începutul cercetărilor, că nu se simte vinovat.

Anchetatorii maramureșeni au intrat în alertă, în data de 17 aprilie, după ce, în primăvară, o tânără refugiată din Ucraina, cazată la Mănăstirea Petrova, a anunțat că starețul Agaton Oprişan ar fi agresat-o sexual.

Părintele, în vârstă de 55 de ani, a negat că ar fi atins-o pe tânăra din Ucraina în zonele intime, dar a admis că ar fi îmbrățișat-o, însă fără conotație sexuală.

„Atât timp cât nu mă simt vinovat, sunt împăcat sufleteşte. Ce pot să spun este că eu sunt cu sufletul liniştit. Nu ştiu de ce ar fi spus aşa ceva. Mi-a zis cineva astăzi: «Niciun lucru bun, nicio faptă bună nu rămâne nerăsplătită cu rău”, spunea atunci starețul.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, după ce a făcut sesizarea, femeia și-a angajat un avocat care s-o reprezinte în fața autorităților române, însă nu a mai depus plângere.

În lipsa unei plângeri, polițiștii au finalizat dosarul și l-au trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, cu propunere de clasare. Sursele citate au precizat, pentru Gândul, că procurorii ar fi fost de acord cu propunerea polițiștilor, astfel că părintele a fost absolvit de orice acuzație.

Nu același lucru s-a întâmplat, însă, în cazul părintelui Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh”, situată în cartierul bucureștean Militari.

Acesta a fost reținut, recent, pentru 24 de ore după ce, la a data de 23 aprilie, ar fi agresat sexual o enoriașă care îi ceruse ajutorul în contextul unei depresii generate de o problemă în dragoste. Ulterior, Visarion Alexa a fost plasat în control judiciar, după decizia magistraților Judecătoriei Sectorului 6, deși procurorii ceruseră arestarea preventivă a acestuia.

Preotul ar fi agresat victima după spovedanie

Preotul paroh Visarion Alexa, care o cunoștea pe femeie de o lungă perioadă, ar fi profitat de vulnerabilitatea acesteia și ar fi atins-o, cu forța, în zonele intime.

Potrivit procurorilor de la Parchetul Sectorului 6,„la data de 23.04.2022, prin constrângere și profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra, după ce a procedat la spovedirea acesteia și în timp ce se aflau în altarul de vară din curtea unei biserici din București, a agresat-o sexual pe persoana vătămată prin aceea că a mângâiat-o pe fese, a sărutat-o în urechea dreaptă, i-a pus mâna pe sâni pe deasupra și pe sub bluză, a introdus mâna în zona vaginului și a atins-o și a mângâiat-o pe aceasta, după care a prins cu putere mâinile persoanei vătămate, le-a îndreptat în zona penisului său și a început să le frece de penis pe deasupra hainei preoțești, faptă ce întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de agresiune sexuală”.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Ramona Olaru, fără chiloți în public. Dialog bizar cu Alina Pușcaș
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Părinții Andreei Morega au clacat la înmormântarea singurului lor copil. Cei doi abia s-au putut...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii