EXCLUSIV | SURSE: „Planul” lui Nicolae Ciucă pentru Nicușor Dan: „Să îi spunem actualului primar ce vrem de la el. În funcție de realizări, vom decide în ce măsură îl mai sprijinim sau nu” (VIDEO)

Publicat: 10/12/2022, 12:34
Actualizat: 10/12/2022, 14:43

Tensiuni în ședința Biroului Permanent Național (BPN) al PNL de vineri, la o zi după eșecul aderării României la spațiul Schengen. Deși subiectul a stat la baza discuțiilor tensionate, o altă frământare a liberalilor – respectiv a preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă – ar fi fost, potrivit surselor Gândul, în prim-planul discuției. Mai exact, premierul Ciucă a punctat că PNL trebuie să îi dea primarului Capitalei sarcini cu termene de îndeplinire exacte, la finalul cărora se va decide dacă îl mai sprijină sau nu în Consiliul General. Replica edilului nu a întârziat să apară, acesta făcând pledoaria realizărilor din timpul mandatului său de primar al bucureștenilor. 

Nicolae Ciucă: „Nu cu cine sau în alianță cu ce partid vom câștiga Bucureștiul, ci pentru ce vom câștiga Bucureștiul

„Vă mărturisesc că nu înțeleg poziția PNL în București. Suntem la putere sau opoziție. La sectoare, în funcție de primari, comportamentul este derutant. Nu vom putea câștiga Bucureștiul, mergând doar pe ideea că trebuie să conducă. Trebuie să avem viziune.

Nu cu cine sau în alianță cu ce partid vom câștiga Bucureștiul, ci pentru ce vom câștiga Bucureștiul. Să îi spunem limpede primarului actulal ce vrem de la el. Până la sfârșitul lunii ianuarie să îi dăm un plan lui Nicușor Dan, sarcini cu termene de îndeplinire. În funcție de realizări, vom decide în ce măsură îl mai sprijinim sau nu în Consiliul General”, a punctat Nicolae Ciucă în ședința BPN al PNL de vineri, potrivit surselor Gândul.

Reacție Nicușor Dan: „Abia aşteaptă” o discuţie cu conducerea centrală a PNL

Replica primarului Capitalei a apărut rapid. Nicuşor Dan, a punctat, sâmbătă, că ”abia aşteaptă” o discuţie cu conducerea centrală a PNL, cu care vrea să vorbească despre cum se împarte bugetul între municipalitate şi primăriile de sector, potrivit informațiilor agerpres.ro.

Afirmaţiile vin în contextul în care preşedintele liberalilor, premierul Nicolae Ciucă, a declarat, vineri, că Organizaţia Bucureşti a PNL va trebui să gândească, până la sfârşitul lunii ianuarie, un plan în zece puncte cu termene de implementare în prima jumătate a anului viitor pentru primarul Nicuşor Dan, iar în funcţie de realizările acestuia se va decide dacă îl mai sprijină sau nu în Consiliul General.

„Vreau să discutăm despre Bucureşti cu conducerea centrală a PNL. Vreau să discutăm despre buget, vreau să discutăm despre cum se împarte bugetul între Primăria Capitalei şi primăriile de sector, vreau vorbim despre toate aceste subiecte şi abia aştept această discuţie. (…) Vreau să discutăm foarte serios ce facem cu oraşul ăsta”, a declarat primarul Capitalei.

Nicușor Dan își face pledoaria realizărilor

„Bineînţeles că am un plan în privinţa acestui oraş. De exemplu că am semnat 200 de milioane de euro pentru termie, de exemplu că dăm drumul la tramvaie, de exemplu că suntem în faza finală de achiziţie cu troleibuzele şi cu autobuzele electrice, de exemplu că am semnat atribuirea pentru semaforizare inteligentă. Toate acestea sunt realizări ale unui program cu care ne-am angajat şi cu care am venit în faţa cetăţenilor”, a explicat actualul edil al Bucureștiului.

Edilul Capitalei, (încă) un cec în alb de la PNL?

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, lider al PNL București,  spunea în luna noiembrie că liberalii i-au asigurat sprijinul politic lui Nicuşor Dan, deşi acesta s-ar fi „poziţionat vădit” împotriva lor. Acesta a punctat însă că primarul Capitalei  nu va avea „la nesfârşit un cec în alb” şi că va veni un moment când PNL îi va face „o evaluare”

„În acest moment, PNL îi asigură majoritatea în Consiliul Municipal. Asta nu înseamnă că domnul Nicușor Dan va avea la nesfârșit un cec în alb. Va veni un moment în care îi vom face o evaluare. Vom evalua și cum se raportează la PNL, pentru că noi am fost un partener de bună credință.

În campania noastră internă, domnia sa s-a poziționat vădit împotriva mea, dar am considerat că trebuie să continuăm să îi asigurăm sprijinul. Dar PNL București nu a primit aceeași considerație din partea domniei sale. Nu a fost suficient de atent să nu blocheze anumite proiecte pe care de exemplu primăria sectorului 6 le are”, a spus Ciprian Ciucu într-un interviu pentru Digi 24.

Mai mult, acesta l-a acuzat pe Nicușor Dan că „colaborează foarte mult cu o formațiune mică politică desprinsă din PNL mai mult decât cu PNL”, referindu-se la Forța Dreptei, partidul fondat de Ludovic Orban, cel care l-a impus, de altfel, pe Nicușor Dan candidat PNL la Primăria Capitalei.

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Experimentata Raicu l-a 'prins' pe şefuleţ! Ce a făcut micuţul pervers înainte de întâlnire
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
El este Robert, tânărul de 23 de ani care a murit în teribilul accident din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Ieftine şi proaste? Xiaomi SU7, maşina electrică a Chinei cu vânzări record, s-a stricat după...
Marea IUBIRE a lui Nikola Tesla! „Dintre toate, cel mai mult mi-a plăcut...
Ungurii ne umilesc din nou. Ungaria dă lecții României. Este o rușine fără margini
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să...
Informații șocante despre presupusul ucigaș al fetei de la Sibiu. Tânărul ar avea probleme psihice:...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Oana Roman, pusă la zid de internauți după ce a postat o fotografie: ”Se vede...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
Un bărbat a făcut descoperirea vieții în grădina casei: o piatră cu inscripții, veche de...
×