Ciolacu intervine în „războiul” CSA Steaua – FCSB. Cele două echipe vor împărți stadionul din Ghencea, după ce legea a fost adoptată: „Va pune punct și uneia dintre cele mai mari rivalități din fotbalul românesc”

Ciolacu intervine în „războiul” CSA Steaua - FCSB. Cele două echipe vor împărți stadionul din Ghencea, după ce legea a fost adoptată: „Va pune punct și uneia dintre cele mai mari rivalități din fotbalul românesc”
Marcel Ciolacu / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 19/12/2022, 15:46
Actualizat: 19/12/2022, 18:06

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că a depus în proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului un amendament prin care „oricine face sport în mod organizat să poată folosi mai ușor o bază sportivă modernă”. Astfel, Ciolacu „moderează” indirect, prin legislație, disputa dintre cluburile CSA Steaua și FCSB, care vor fi nevoite să  împartă stadionul din Ghencea după ce legea a fost adoptată luni, în Camera Deputaților. 

Marcel Ciolacu a anunțat că prin această lege se va sfârși războiul dintre CSA Steaua și FCSB, iar echipa lui Gigi Becali o să poată împărți cu formația Armatei același stadion.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat luni, în calitate de for decizional, o lege care ar permite și echipei FCSB să joace pe stadionul Ghencea din București, acolo unde dispută meciurile de acasă doar CSA Steaua, conform liderului PSD.

Legea votată prevede că administratorii bazelor sportive care fac parte din domeniul public sau privat al statului și al unităților administrativ-teritoriale „aparținând instituțiilor din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, pot pune la dispoziție comunităților locale, persoanelor fizice și/sau juridice interesate bazele și/sau instalațiile sportive deținute în administrare pe baza unui tarif care să asigure cel puțin cheltuielile administratorului ocazionate de respectiva activitate”.

„Am văzut că orgoliile exagerate ale unor oameni pot bloca folosirea unor baze sportive noi, construite de statul român, din banii românilor.
Într-o țară în care oricum prea puțini copii fac sport, să blochezi accesul la infrastructura sportivă este un sabotaj la sănătatea cetățenilor noștri.
Acesta este motivul pentru care am susținut proiectul prin care terenurile de sport din curtea școlii să poată fi folosite în afara orelor de program.
Și acesta este motivul pentru care am depus în proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului adoptat astăzi un amendament prin care să facilităm accesul tuturor celor care doresc la bazele sportive ale statului. Până acum, era practic imposibil din cauza birocrației ca cineva să aibă acces, contra cost desigur, la o bază sportivă.
Prioritatea este ca oricine face sport în mod organizat – copii, juniori, adulți, să poată folosi mai ușor o bază sportivă modernă.
Și da, mă bucur că această lege va pune punct și uneia dintre cele mai mari rivalități din fotbalul românesc.
Cred că a venit timpul ca și în România rivalitatea să fie înțeleasă doar în termeni sportivi, iar echipele să poată împărți fără probleme același stadion. Dacă au putut Roma și Lazio sau Inter cu Milan, sunt convins că vor putea și Steaua cu FCSB”, a anunțat Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Gigi Becali, discuție cu Marcel Ciolacu

În octombrie 2022, Gigi Becali a vorbit pentru ProSport despre implicarea lui Marcel Ciolacu în războiul dintre el și CSA Steaua în ceea ce privește stadionul Steaua.

Mai mult, latifundiarul din Pipera dezvăluia că a discutat cu Marcel Ciolacu, iar liderul PSD i-a promis că o să o ducă pe FCSB pe stadionul din Ghencea. „Am vorbit și eu cu el (n.r. Marcel Ciolacu) și mi-a spus că o să revină echipa pe Ghencea. Acum, să vedem. Dumnezeu le aranjează pe toate, le orânduiește ușor, ușor”, spunea Gigi Becali.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale