Ciolacu intervine în „războiul” CSA Steaua – FCSB. Cele două echipe vor împărți stadionul din Ghencea, după ce legea a fost adoptată: „Va pune punct și uneia dintre cele mai mari rivalități din fotbalul românesc”

Ciolacu intervine în „războiul” CSA Steaua - FCSB. Cele două echipe vor împărți stadionul din Ghencea, după ce legea a fost adoptată: „Va pune punct și uneia dintre cele mai mari rivalități din fotbalul românesc”
Marcel Ciolacu / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 19/12/2022, 15:46
Actualizat: 19/12/2022, 18:06

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că a depus în proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului un amendament prin care „oricine face sport în mod organizat să poată folosi mai ușor o bază sportivă modernă”. Astfel, Ciolacu „moderează” indirect, prin legislație, disputa dintre cluburile CSA Steaua și FCSB, care vor fi nevoite să  împartă stadionul din Ghencea după ce legea a fost adoptată luni, în Camera Deputaților. 

Marcel Ciolacu a anunțat că prin această lege se va sfârși războiul dintre CSA Steaua și FCSB, iar echipa lui Gigi Becali o să poată împărți cu formația Armatei același stadion.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat luni, în calitate de for decizional, o lege care ar permite și echipei FCSB să joace pe stadionul Ghencea din București, acolo unde dispută meciurile de acasă doar CSA Steaua, conform liderului PSD.

Legea votată prevede că administratorii bazelor sportive care fac parte din domeniul public sau privat al statului și al unităților administrativ-teritoriale „aparținând instituțiilor din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, pot pune la dispoziție comunităților locale, persoanelor fizice și/sau juridice interesate bazele și/sau instalațiile sportive deținute în administrare pe baza unui tarif care să asigure cel puțin cheltuielile administratorului ocazionate de respectiva activitate”.

„Am văzut că orgoliile exagerate ale unor oameni pot bloca folosirea unor baze sportive noi, construite de statul român, din banii românilor.
Într-o țară în care oricum prea puțini copii fac sport, să blochezi accesul la infrastructura sportivă este un sabotaj la sănătatea cetățenilor noștri.
Acesta este motivul pentru care am susținut proiectul prin care terenurile de sport din curtea școlii să poată fi folosite în afara orelor de program.
Și acesta este motivul pentru care am depus în proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului adoptat astăzi un amendament prin care să facilităm accesul tuturor celor care doresc la bazele sportive ale statului. Până acum, era practic imposibil din cauza birocrației ca cineva să aibă acces, contra cost desigur, la o bază sportivă.
Prioritatea este ca oricine face sport în mod organizat – copii, juniori, adulți, să poată folosi mai ușor o bază sportivă modernă.
Și da, mă bucur că această lege va pune punct și uneia dintre cele mai mari rivalități din fotbalul românesc.
Cred că a venit timpul ca și în România rivalitatea să fie înțeleasă doar în termeni sportivi, iar echipele să poată împărți fără probleme același stadion. Dacă au putut Roma și Lazio sau Inter cu Milan, sunt convins că vor putea și Steaua cu FCSB”, a anunțat Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Gigi Becali, discuție cu Marcel Ciolacu

În octombrie 2022, Gigi Becali a vorbit pentru ProSport despre implicarea lui Marcel Ciolacu în războiul dintre el și CSA Steaua în ceea ce privește stadionul Steaua.

Mai mult, latifundiarul din Pipera dezvăluia că a discutat cu Marcel Ciolacu, iar liderul PSD i-a promis că o să o ducă pe FCSB pe stadionul din Ghencea. „Am vorbit și eu cu el (n.r. Marcel Ciolacu) și mi-a spus că o să revină echipa pe Ghencea. Acum, să vedem. Dumnezeu le aranjează pe toate, le orânduiește ușor, ușor”, spunea Gigi Becali.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Gabriela Lucuțar, dezvăluiri uluitoare după înmormântarea Mioarei Roman. Conexiunea paranormală pe care a avut-o cu...
FOTO. Cum arată tânăra acuzată că s-a culcat cu jumătate din vestiarul echipei de fotbal...
EXCLUSIV Dialog halucinant. Jurnaliști Digi24, legitimați de polițiști pentru că filmează pe domeniul public. „Sunteți...
Boala care o chinuia pe Mioara Roman. Doctorii au diagnosticat-o greșit
"Trebuie să coborâm că murim. Băi, deschide ușa!" Filmul incidentului de la metrou, după ce...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
2024: Ce șoferi sunt scutiți de impozit? Pensionarii beneficiază de reducerea impozitului auto?
De ce a pus Oana Roman foița de aur pe coliva Mioarei?! S-a aflat ce...
Teo Trandafir și Ilinca Vandici vor prezenta ÎMPREUNĂ o noua emisiune la Kanal D2! Despre...
Cazul Pascu: Alina Gorghiu trimite Corpul de control la Penitenciarul Poarta Albă
Bianca Drăgușanu a dat 'ora exactă' în zona de nord a Capitalei. Și-a luat 'OZN'...
MESAJ de la NASA pentru populația lumii! În ziua cu eclipsa de Soare din aprilie...
Clasa de mijloc, distrusă de măsurile socialiste. Românii care muncesc, cocoșați de taxe și inflație
Viorel Stegaru are o nouă iubită! Cum s-a aflat acest detaliu și de ce nu...
BANCUL ZILEI. Bulă o găsește pe Bubulina goală în pat. În scrumieră ardea un trabuc:...
„Horizons – A 21st Century Space Odyssey”: Ultimele bilete disponibile la show-ul Prof. Brian Cox