Iohannis se declară MULȚUMIT de guvernarea PNL-PSD: „România este stabilă și are o majoritate solidă în Parlament”. Ce spune președintele despre momentul rotativei 

Publicat: 22/02/2023, 21:06

Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, după reuniunea extraordinară a Formatului București 9 care a avut loc la Varșovia, că este mulțumit că România este guvernată şi că există o coaliţie care are majoritate în Parlament. Preşedintele a evitat să facă precizări despre  momentul rotativei guvernamentale.

„Eu sunt foarte mulţumit că există această coaliţie, că România este guvernată, că România este stabilă, că acest Guvern are o majoritate solidă în Parlament şi că am evitat să intrăm în recesiune, am reuşit să trecem până acum cu bine prin toate crizele care au venit peste noi. Nu cred că este puţin lucru. Ah, că se mai ceartă unul cu altul, că mai iese un politician avid de notorietate publică? Aşa e în politică.

Nu cred că putem să ne aşteptăm vreodată ca politicienii să stea frumos acolo în banca lor şi să nu spună nimic. Că nu ar fi politicieni. În principiu însă lucrurile funcţionează în mare şi s-a văzut. România are una dintre cele mai mari creşteri economice. Criza energetică nu a dus la sărăcirea populaţiei României. În continuare putem să ne încălzim casele, putem să aprindem lumina şi acest lucru nu a fost chiar aşa de la sine înţeles, atunci când a început criza şi când toată lumea ne-a spus că nu o să facem faţă.

Ba uite că am făcut faţă. Inflaţia scade. Au fost suficient de mulţi care ne-au spus că nu o să fim în stare să facem nimic. Iată că totuşi am făcut. Inflaţia scade şi compensaţii vor exista şi vor fi făcute în aşa fel încât românii să nu simtă aşa de rău crizele în buzunarul propriu. Pot să spun da, obiectivul principal şi motivul principal al existenţei acestei coaliţii a fost îndeplinit – România este stabilă şi este guvernată.”, a declarat, miercuri, la Varşovia, Klaus Iohannis, întrebat despre momentul rotativei guvernamentale.

Klaus Iohannis, întâlnire cu Joe Biden. Ce au discutat cei doi şefi de stat

De asemenea, în marja evenimentului de miercuri de la Varșovia, șeful statului a avut o întâlnire cu președintele SUA, Joe Biden.

„Participarea Președintelui SUA, Joe Biden, la reuniunea de astăzi a Summitului București 9 reconfirmă substanța acestui format și angajamentul extrem de solid și vizionar al Administrației SUA față de securitatea regiunii noastre, inclusiv printr-o prezență militară americană crescută.

I-am asigurat pe liderii europeni și pe Președintele Biden că România va continua să sprijine Ucraina cât timp va fi necesar pentru a câștiga războiul brutal declanșat de Rusia împotriva sa. B9 este mai puternic ca oricând, iar noi, liderii de pe Flancul Estic, avem datoria de a arăta fermitate în apărarea păcii”, a spus Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Klaus Iohannis, declarații după summitul București 9: „Creșterea REZILIENȚEI Republicii Moldova este esențială, mai ales în lumina recentelor încercări de destabilizare”

VIDEO. Primele declarații ale președintelui Klaus Iohannis în SCANDALUL Bâstroe: La noi o serie de politicieni s-au inflamat. Nu cred că în acest moment e potrivit să atacăm ucrainenii pe baza unor date incerte

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din...
Mega-surpriză la show-ul Antenei! Ei sunt câștigătorii de la 'Te cunosc de undeva'
FOTO. Ce frumoasă e cea mai rapidă femeie din România! Cum reacționează bărbații când o...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal...
Prințul William și Kate Middleton, probleme în căsnicie. Decizia luată de viitorul rege al Marii...
Mara Bănică, transformată TOTAL după ultimele operații estetice. Fanii abia o recunosc
Un val de frig ameninţă România. Zonele în care temperaturile au coborât deja aproape de...
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Ce gest a făcut Nemo după ce a câștigat Eurovision! Reacția lui Dan Negru vizavi...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
O simplă modificare a unei mese poate aduce beneficii pacienţilor cu afecţiuni hepatice
Ce nu face NICIODATĂ cu BANII cel mai TARE economist al lumii?
Regulile pentru proprietarii de apartamente se schimbă complet. Legea va fi total obligatorie
Oana Zăvoranu a luat foc. Scoasă din minți de proces
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Reacţia dură a purtătorului de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, faţă de câştigătorul Eurovision: "Victoria...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Un medicament anticancerigen ar putea vindeca diabetul