Iohannis se declară MULȚUMIT de guvernarea PNL-PSD: „România este stabilă și are o majoritate solidă în Parlament”. Ce spune președintele despre momentul rotativei 

Publicat: 22/02/2023, 21:06

Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, după reuniunea extraordinară a Formatului București 9 care a avut loc la Varșovia, că este mulțumit că România este guvernată şi că există o coaliţie care are majoritate în Parlament. Preşedintele a evitat să facă precizări despre  momentul rotativei guvernamentale.

„Eu sunt foarte mulţumit că există această coaliţie, că România este guvernată, că România este stabilă, că acest Guvern are o majoritate solidă în Parlament şi că am evitat să intrăm în recesiune, am reuşit să trecem până acum cu bine prin toate crizele care au venit peste noi. Nu cred că este puţin lucru. Ah, că se mai ceartă unul cu altul, că mai iese un politician avid de notorietate publică? Aşa e în politică.

Nu cred că putem să ne aşteptăm vreodată ca politicienii să stea frumos acolo în banca lor şi să nu spună nimic. Că nu ar fi politicieni. În principiu însă lucrurile funcţionează în mare şi s-a văzut. România are una dintre cele mai mari creşteri economice. Criza energetică nu a dus la sărăcirea populaţiei României. În continuare putem să ne încălzim casele, putem să aprindem lumina şi acest lucru nu a fost chiar aşa de la sine înţeles, atunci când a început criza şi când toată lumea ne-a spus că nu o să facem faţă.

Ba uite că am făcut faţă. Inflaţia scade. Au fost suficient de mulţi care ne-au spus că nu o să fim în stare să facem nimic. Iată că totuşi am făcut. Inflaţia scade şi compensaţii vor exista şi vor fi făcute în aşa fel încât românii să nu simtă aşa de rău crizele în buzunarul propriu. Pot să spun da, obiectivul principal şi motivul principal al existenţei acestei coaliţii a fost îndeplinit – România este stabilă şi este guvernată.”, a declarat, miercuri, la Varşovia, Klaus Iohannis, întrebat despre momentul rotativei guvernamentale.

Klaus Iohannis, întâlnire cu Joe Biden. Ce au discutat cei doi şefi de stat

De asemenea, în marja evenimentului de miercuri de la Varșovia, șeful statului a avut o întâlnire cu președintele SUA, Joe Biden.

„Participarea Președintelui SUA, Joe Biden, la reuniunea de astăzi a Summitului București 9 reconfirmă substanța acestui format și angajamentul extrem de solid și vizionar al Administrației SUA față de securitatea regiunii noastre, inclusiv printr-o prezență militară americană crescută.

I-am asigurat pe liderii europeni și pe Președintele Biden că România va continua să sprijine Ucraina cât timp va fi necesar pentru a câștiga războiul brutal declanșat de Rusia împotriva sa. B9 este mai puternic ca oricând, iar noi, liderii de pe Flancul Estic, avem datoria de a arăta fermitate în apărarea păcii”, a spus Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Klaus Iohannis, declarații după summitul București 9: „Creșterea REZILIENȚEI Republicii Moldova este esențială, mai ales în lumina recentelor încercări de destabilizare”

VIDEO. Primele declarații ale președintelui Klaus Iohannis în SCANDALUL Bâstroe: La noi o serie de politicieni s-au inflamat. Nu cred că în acest moment e potrivit să atacăm ucrainenii pe baza unor date incerte

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Ce amendă riscă românii care stau la bloc și nu respectă legea. O femeie din...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Eliza Natanticu, la un pas de moarte după ce a luat o bacterie din spital:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Carl Benz, inventatorul primului automobil modern. „Primul meu client a fost nebun. Al doilea voia...