Imagini șocante la BUZĂU. Bătrân fugit din spital, în scutece și cu sonda urinară, surprins pe stradă

Imagini șocante la BUZĂU. Bătrân fugit din spital, în scutece și cu sonda urinară, surprins pe stradă
FOTO - Arhivă
Publicat: 10/08/2023, 11:38

Imagini greu de suportat au fost surprinse, miercuri la prânz, pe o stradă din Buzău. Un bărbat cu vizibile probleme de sănătate a fost văzut umblând îmbrăcat doar într-o bluză și un scutec și având o sondă urinară.

Prezența bătrânului a fost semnalată de o localnică aaflată în parcul din fața Colegiului B. P. Hașdeu. Până să ajungă acolo, însă, bărbatul a mers mai bine de jumătate de kilometru, ba chiar ar fi trecut și prin fața Poliției Municipale, dar nimeni nu a făcut nimic pentru a-l ajuta.

Femeia care l-a văzut a înțeles imediat că ceva nu este în regulă: era într-o bluză de pijama, papuci, purta scutec și avea, la vedere, punga de urină conectată la sonda urinară.

Ea l-a abordat pe bătrân și, astfel, a aflat că acesta fugise din spital.

„Practic, eu l-am găsit în parc. Poliția a venit, un pic mai târziu, dar a venit. Am sunat eu la 112, a venit un pompier care era în zonă și m-a ajutat să-l liniștesc. Pacientul întruna repeta ca vrea sa cumpere țigări. Era într-un hal fără de hal…Era foarte, foarte slab. Era cu pampersul după el, avea și branula si punga de urină. Am fost în stare de șoc. Avea doar o bluziță pe el…”, a povestit aceasta pentru presa locală.

Femeia a sunat la 112

O imagine la care cu greu poți privi, cea a unui bărbat cu vizibile probleme de sănătate, îmbrăcat doar cu o bluză, purtând un pampers și trăgându-și după el o sondă urinară, a fost surprinsă, miercuri, la prânz, pe străzile orașului Buzău.

Apariția bărbatului a fost semnalată în parcul din fața Colegiului B.P. Hașdeu, de o buzoiancă. Până să ajungă acolo, pacientul a parcurs mai bine de o jumătate de kilometru, trecând și prin vecinătatea sediului Poliției Municipale, dar nimeni nu s-a sesizat să anunțe autorităților prezența bizară de pe străzile aflate la doi pași de Centru.

Femeia care a reacționat și-a dat repede seama că ceva este în neregulă. Imaginea bărbatului oferea câteva indicii evidente: avea o bluză de pijama și papuci, purta pampers și avea, la vedere, punga urinară a unei sonde. Buzoianca a intrat în discuții cu bărbatul și, astfel, i s-a confirmat bănuiala că acesta a fugit dintr-o unitate spitalicească.

După apelul la 112, Serviciul de Ambulanță Județean a trimis un echipaj medical să-l preia pe bărbat. Conducerea Spitalului Județean Buzău a dispus o anchetă administrativă și a informat, despre incident, atât Direcția de Sănătate Publică Buzău, cât și Ministerul Sănătății.

În cadrul anchetei interne demarate, s-a stabilit că bărbatul a plecat din Secția de Boli Infecțioase a SJU Buzău, secție exterioară aflată pe aceeași stradă cu sediul Poliției Municipale. Absența pacientului nu a fost sesizată din primul moment. Fiind ora mesei, personalul de îngrijire era ocupat cu distribuirea alimentelor. Din momentul dispariției și până când pacientul a ajuns înapoi în salon, adus fiind de salvare, s-au scurs aproximativ 50 de minute.

„Unul dintre pacienţii secţiei Boli Infecţioase, profitând de faptul că personalul secției desfăşura activități medicale (tratament și alte manevre medicale) și se făcea distribuția mesei, a părăsit salonul, pe calea secundară de evacuare în caz de incendiu a secţiei , a ieșit prin spatele clădirii, a forțat gardul de plasă al vecinilor și poarta stradală a acestora. Acesta s-a deplasat către zona Liceului B.P.Hașdeu. La scurt timp după părăsirea salonului când personalul auxiliar a intrat pentru distribuția mesei a observat aruncați, lângă pat, pantalonii și lipsa pacientului. A fost alertat tot personalul care a început să caute pacientul, în curte și în secțiile alăturate. Serviciul de pază a raportat ca pe cele două căi de acces care sunt sub supravegherea lor nu a ieșit niciun pacient. Acesta a fost adus in secție de echipajul de poliție, starea acestuia nefind afectată de incident”, au spus surse medicale, citate de ziarulprofit.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
S-a aflat! Motivul BOMBĂ pentru care Dan Negru a plecat de la Antena 1! Florin...
FOTO. Prezentatoarea știrilor sportive, gafă la TV! Ce s-a văzut în direct
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Mega-surpriză la show-ul Antenei! Ei sunt câștigătorii de la 'Te cunosc de undeva'
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
"Dumnezeu să te ierte, înger frumos". Moni a fost condusă spre moarte de iubitul său,...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Ea este Monica, tânăra decedată în accidentul din Timiș. Fata și iubitul ei se îndreptau...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Uniunea Europeană critică EBU pentru modul în care a organizat Eurovision 2024: un cadou pentru...
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Rămâi pe loc fără talonul auto. RAR a dat interzis. Ți se ia certificatul de...
Pleacă de la PRO TV după 30 de ani! A făcut-o când nimeni nu se...
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem...
Mesajul lui Florin Piersic Jr. care i-a revoltat pe admiratorii tatălui său, maestrul Florin Piersic
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
Astronomii au observat lumina de la unii dintre cei mai vechi quasari din Univers
×