EXCLUSIV | Ion Cristoiu, victima unui atac cibernetic! Ce s-a transmis LIVE pe canalul de YouTube al maestrului: ”Nu am mai avut acces la nimic!”

EXCLUSIV | Ion Cristoiu, victima unui atac cibernetic! Ce s-a transmis LIVE pe canalul de YouTube al maestrului: ”Nu am mai avut acces la nimic!”

Scriitorul și publicistul Ion Cristoiu a trecut printr-o experiență extrem de neplăcută după ce a fost transformat într-o ”țintă” de către hackeri și a descoperit, stupefiat, că i-au fost sparte conturile de corespondență electronică și de YouTube.

Atacul cibernetic a fost unul ”total”, iar hackerii au făcut chiar o transmisiune live despre criptomonede, folosindu-se de canalul de YouTube al lui Ion Cristoiu.

Contactat de Gândul, maestrul Ion Cristoiu a declarat, în exclusivitate, că situația este senzațională și, totodată, palpitantă, dar și îngrijorătoare, povestind și momentele în care a realizat, surprins, că este supus atacului cibernetic.

”Telefonul la care se trimisese SMS-ul era la ei”

Surpriza neplăcută s-a declanșat în momentul în care maestrul Cristoiu a vrut să acceseze una dintre aplicațiile telefonice achiziționate prin serviciul Google, numai că parola nu mai funcționa.

I s-a transmis că parola fusese schimbată cu o oră în urmă, iar pașii de identificare nu au dus la niciun rezultat, din cauză că hackerii oferiseră un alt număr de telefon și toate mesajele ajungeau la ei.

E palpitant! Am descoperit în momentul în care am vrut să – am multe aplicații cumpărate pe contul meu de Gmail – introduc o parolă care mi-a fost cerută.

Am pus parola și mi s-a transmis că a fost schimbată «acum o oră». O schimbaseră cei care preluaseră comanda. În momentul în care am trecut la pasul «Ați uitat parola» mi-a cerut procedura în doi pași, dar telefonul la care se trimisese SMS-ul era la ei, la hackeri. Și, în acel moment, eu n-am mai avut acces la nimic. Sigur, prima dată am blocat imediat toate conturile din bancă, până când a intervenit «mașinăria» care a preluat contul de la hackeri.

Foarte periculos este că ei au putut să trimită orice e-mail în numele meu și să primească e-mailuri și, foarte important, au preluat canalul meu de televiziune de pe platforma YouTube, cu toți abonații, au dat un semnal că se transmite live și au transmis live o emisiune despre criptomonede”, a declarat publicistul și scriitorul Ion Cristoiu, în exclusivitate pentru Gândul.

YouTube: ”Ți-am examinat conținutul și am descoperit încălcări grave

Vineri canalul de YouTube al lui Ion Cristoiu nu a putut fi accesat. Mulți abonați s-au întrebat ce se întâmplă, iar explicația este aceea că acesta a fost vizat de un atac cibernetic de proporții.

Contul de YouTube al lui Ion Cristoiu a fost spart, ceea ce s-a întâmplat și cu contul de Google. Hackerii au preluat comanda, au schimbat numele canalului și în urma transmisiunii live despre criptomonede pe care au efectuat-o,  transmisiune live despre criptomonede, YouTube a decis, inițial, eliminarea canalului preluat de atacatorii cibernetici.

”Ți-am examinat conținutul și am descoperit încălcări grave sau repetate privind politica privind conținutul dăunător și periculos. Din acest motiv, ți-am eliminat canalul de pe YouTube. (…) Ți-am eliminat permanent canalul de pe YouTube. Pe viitor, nu vei mai putea să accesezi, să deții sau să creezi alte canale YouTube”, au transmis reprezentanții YouTube.

Urmare a sesizărilor către Google România, s-a pus în mișcare un mecanism (incluzând și sediul din Statele Unite al Google) prin care contul lui Ion Cristoiu a fost recuperat în totalitate.

”Cea mai dificilă operațiune a fost dovedirea de către Ion Cristoiu că nu el a făcut transmisiunea live cu criptomeonde, pentru care canalul i-a fost interzis. La două și jumătate noaptea YouTube a revenit asupra deciziei de a șterge canalul. De la ora aceasta canalul funcționează”, s-a precizat pe blogul publicistului și scriitorului Ion Cristoiu.


Citește și:

În Rusia, o republică din Siberia Orientală INTERZICE Halloween-ul în școli: ”Să fie înlocuit cu manifestări care dezvoltă idei de patriotism”

ULTIMA ORĂ | Comandantul operațiunilor navale ale HAMAS, eliminat printr-o LOVITURĂ AERIANĂ de IDF și Shin Beth

Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA în România, TEST DRIVE cu Ford Courier alături de Marcel Ciolacu: ”Premierul României conduce foarte bine!”

TAIFUNUL ”Clotilde Armand” | Fost ministru al Economiei, despre toaletarea copacilor din Sectorul 1: ”Efectul devastator al unui management bezmetic”

ANALIZĂ | SUA, transformate în ”țap ispășitor”: ”Pentru Moscova, conflictul dintre Israel și Hamas este o oportunitate”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Locul din România care se află pe un munte de aur! Legenda, izvorâtă din vremea...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Stațiunea din România care rivalizează cu Thailanda. Puțini turiști au auzit de ea, dar este...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Robotul chirurgical de la Sony a efectuat cusături pe un bob de porumb
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Interdicție pentru toți șoferii din România. Este ilegal. Te alegi cu dosar penal
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Vidrele de mare folosesc unelte pentru a avea acces la pradă mai mare și pentru...
×