Prima pagină » Actualitate » Se întâmplă și la case mai mari! Christine Lagarde are și mai multe motive de înverșunare împotriva criptomonedelor: „A pierdut aproape toți banii!”

Se întâmplă și la case mai mari! Christine Lagarde are și mai multe motive de înverșunare împotriva criptomonedelor: „A pierdut aproape toți banii!”

Se întâmplă și la case mai mari! Christine Lagarde are și mai multe  motive de înverșunare împotriva criptomonedelor:

Christine Lagarde, preşedinta Băncii Centrale Europene, a dezvăluit vineri că fiul ei şi-a pierdut „aproape toate” investiţiile în criptomonede, în ciuda numeroaselor avertismente. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că președinta Băncii Centrale Europene este o critică acerbă a criptoactivelor. Şefa BCE are doi fii în vârstă de peste 30 de ani, dar nu a spus la care s-a referit.

Lagarde a criticat de multă vreme criptomonedele, numindu-le speculative, lipsite de valoare şi un instrument adesea folosit de infractori pentru activităţi ilicite.

„M-a ignorat regal, ceea ce este privilegiul lui. Şi a pierdut aproape toţi banii pe care i-a investit. Nu a fost mult, dar a pierdut totul, a pierdut aproximativ 60% din ei. Aşa că atunci când am mai discutat cu el despre asta, a acceptat fără tragere de inimă că aveam dreptate”, a spus Lagarde unei audienţe de studenţi din Frankfurt, potrivit Reuters, preluată de News.ro.

BCE a cerut reglementare globală a criptoactivelor, pentru a proteja consumatorii care nu sunt conştienţi de risc

Îngrijorările că monedele private ar putea înlocui banii guvernamentali s-au numărat printre motivele pentru care BCE a lansat propriul proiect euro digital, dar banca este încă la câţiva ani să emită bani digitali

Luna trecută, banca a început „faza de pregătire” pentru euro digital, dar a spus că va avea nevoie de încă doi ani înainte de a fi în măsură să decidă dacă îl lansează sau nu.

„După cum vă puteţi da seama, am o părere foarte proastă despre cripto-uri. Oamenii sunt liberi să-şi investească banii acolo unde doresc, oamenii sunt liberi să speculeze cât doresc, (dar) oamenii nu ar trebui să fie liberi să participe la comerţ şi afaceri sancţionate penal”, a mai spus Lagarde.

Christine Lagarde: BCE va menține politica monetară strictă în zona euro

Banca Centrală Europeană va menține atenția asupra riscurilor economice și va continua o politică monetară strictă, în sensul stabilizării prețurilor, fără concluzii bazate pe ”evoluțiile de pe termen scurt”, pentru a evita ”inflația persistentă”, afirmă președintele instituției, Christine Lagarde.

”În acest moment, suntem într-o fază a ciclului nostru politic pe care eu aș caracteriza-o ca fiind «atentă și focalizată». Trebuie să fim atenți la diversele forțe care afectează inflația: remedierea șocurilor energetice din trecut, forța transmisiei politicii monetare, dinamica salariilor și evoluția așteptărilor asupra inflației. Și trebuie să menținem concentrarea asupra readucerii inflației la ținta vizată, nu să ne grăbim spre concluzii premature bazate pe evoluțiile de pe termen scurt”, a declarat Christine Lagarde, președintele Băncii Centrale Europene (BCE), în discursul rostit la un eveniment organizat de Ministerul german al Finanțelor.

 

CITEȘTE ȘI:

Christine Lagarde: BCE va menține politica monetară strictă în zona euro, pentru a evita ”inflația persistentă”

Citește și

Mediafax
Nicușor Dan, despre donarea unui alt Patriot către Kiev: România va sprijini Ucraina, dar nu s-a pus în discuție un alt sistem
Digi24
Moartea lui Felix Baumgartner. „Am încercat să-l reanimez, dar era imposibil. S-a prăbușit ca o rachetă”
Cancan.ro
Nepoții nu mai vor să îl vadă pe Piedone! Fostul șef ANPC a mărturisit care este motivul
Prosport.ro
Divorțul anului în lumea bună. Milionarul și prietena Soranei Cîrstea au rupt 9 ani de căsnicie
Adevarul
Imagini incredibile pe străzile unui oraș din Spania. Blocuri de gheață formate în luna iulie de grindina de mărimea unei mingi de golf
Mediafax
Vești bune pentru Republica Moldova! UE a decis eliminarea tarifelor de roaming
Click
Ce spune o americancă despre mâncarea din țara noastră: „Nu veni în România”
Wowbiz
Medicul care l-a resuscitat pe Felix Baumgartner face dezvăluiri halucinante: „Am bănuit când am văzut...”. Detaliul pe care l-a observat instant când a început să-i ofere primul ajutor
Antena 3
De ce s-a vândut această casă micuță cu 5 milioane de dolari
Digi24
Aeroportul Otopeni. Un autobuz care transporta călătorii la îmbarcarea în avion a ajuns pe DN1
Cancan.ro
Nicușor Dan, alături Mirabela Grădinaru și cei doi copii, în vizită oficială la Salzburg. Ce ținută a ales Prima Doamnă?
Ce se întâmplă doctore
E una dintre cele mai frumoase actrițe din lume și face furori cu aparițiile sale! Ce evită pentru o siluetă de invidiat la 53 de ani
observatornews.ro
Noul plan al Guvernului pentru pensiile speciale: vârsta și veniturile, în vizor. Anunțul lui Nicușor Dan
StirileKanalD
VIDEO „Era sânge de sus până jos” O femeie de 35 de ani și-a înjunghiat fostul soț din gelozie
KanalD
Accident grav în Bihor! Un motociclist a murit după o coliziune cu 3 vehicule
Ciao.ro
Inna, Delia sau Gina Pistol, poze pe care le-ar vrea șterse! Ipostaze stânjenitoare în public
Promotor.ro
Să fie aceasta noua Dacia C-Neo? Poză „SCĂPATĂ” pe internet
Descopera.ro
Cel mai mare deșert din lume nu este cel la care te gândești
Capital.ro
Românii trebuie să-și facă provizii! Alertă Raed Arafat: Minim 72 ore, se poate extinde la 10 zile
Evz.ro
Schimbare neașteptată a vremii. Ce anunță ANM
A1
Ispita Cristina de la Insula Iubirii, dans la bară într-o parcare, chiar în toiul zilei! Trecătorii au făcut ochii mari
Stirile Kanal D
Pe Notino.ro, Summer Black Friday 2025 vine cu reduceri de până la 33%
Kfetele
O zi petrecută pe o plajă de lângă Dunăre a fost și ultima în viață, pentru doi tineri părinți! Tatăl și-a salvat fiica de 9 luni de la înec, dar el și soția nu au mai avut nicio șansă
RadioImpuls
Imagini feerice cu singura grădină exterioară verticală din România! Se află în București, pe Calea Dudești
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Sunt cu o domnișoară de 18 ani la un hotel!
Descopera.ro
Ar putea solul de pe Lună să susțină o bază permanentă?