China vrea avansarea relațiilor cu Irlanda /Premierul Li Qiang observă ”potențialul enorm” al tehnologiilor ecologice și digitale

China vrea avansarea relațiilor cu Irlanda /Premierul Li Qiang observă ”potențialul enorm” al tehnologiilor ecologice și digitale
Publicat: 17/01/2024, 21:15

Premierul Chinei, Li Qiang, a pledat miercuri, în cursul vizitei la Dublin, pentru intensificarea relațiilor economice și comerciale cu Irlanda, subliniind că există ”potențial enorm” de cooperare în dezvoltarea tehnologiilor ecologice și digitale.

Premierul Li Qiang, cel mai înalt oficial chinez care s-a deplasat în Irlanda după vizita predecesorului său, Li Keqiang, în 2015, a declarat, potrivit agenției Reuters, că a avut discuții sincere și amicale cu liderii de la Dublin, explicând că Irlanda și China au poziții asemănătoare în multe privințe.

”Privind în perspectivă, am vrea să colaborăm mai mult cu Irlanda pentru a construi pe baza a ceea ce am realizat deja. Există un potențial enorm în cooperarea în materie de tehnologii ecologice, în fabricarea de produse biologice și în economia digitală. Ne putem completa capacitățile prin forța individuală și prin oportunitățile în sensul dezvoltării”, a afirmat Li Qiang.

Guvernul de la Dublin a anunțat că Beijingul a acceptat anularea deciziei de suspendare a exporturilor irlandeze de carne de vită în China.

Prim-ministrul irlandez, Leo Varadkar, a pledat, la rândul său, pentru avansarea relațiilor economice și comerciale cu Beijingul, într-un mediu transparent și printr-o competiție corectă.

”Irlanda aspiră la o relație foarte puternică și constructivă”, a subliniat Leo Varadkar, salutând rolul important al Chinei pentru securitatea mondială, pentru atenuarea inegalităților și soluționarea conflictelor din Ucraina, Orientul Mijlociu și Myanmar.

”Vocea Chinei este foarte influentă în lume și, în calitatea de membru permanent al Consiliului de Securitate ONU, cred că Beijingul poate avea contribuții transformatoare pentru rezolvarea acestor probleme”, a subliniat Leo Varadkar.

Marți, la Forumul Economic Mondial de la Davos, Li Qiang a încercat să disipeze preocupările privind relansarea economică a Chinei post-pandemie, precizând că, în 2023, creșterea economică a depășit așteptările, atingând nivelul de 5,2%.

”Nu am căutat să obținem creștere economică pe termen scurt prin acumularea riscurilor pe termen lung, ci ne-am concentrat pe consolidarea factorilor interni de creștere”, a argumentat Li Qiang la Davos.

Premierul Chinei a subliniat că Beijingul menține interesul de a atrage investiții străine și de a avea relații de afaceri la nivel internațional. ”Alegerea pieței chineze nu este un risc, ci o oportunitate. Îmbrățișăm investițiile din toate țările”, a subliniat liderul chinez, pledând pentru o abordare multilaterală în relațiile internaționale și criticând linia protecționistă a SUA.

Foto: Profimedia

Citește și:

VIDEO | Președintele Argentinei, Javier Milei, a avertizat, la Davos, că Occidentul este ”în pericol” din cauza ”socialismului”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Monica Pop, noi detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Care sunt șansele...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
A murit un mare CAMPION mondial al României. Era o legendă în lumea întreagă
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
(P) Iată ce monitor gaming se caută în 2024
×