Cine are cea mai mare nevoie de servicii SEO în 2024? Verifică dacă ești pe listă! (P)

Cine are cea mai mare nevoie de servicii SEO în 2024? Verifică dacă ești pe listă! (P)
Cine are cea mai mare nevoie de servicii SEO în 2024? Verifică dacă ești pe listă!
Publicat: 08/04/2024, 21:13
Actualizat: 08/04/2024, 21:33

În 2024, în condițiile unei competiții din ce în ce mai acerbe în toate domeniile, simpla prezență online nu mai este suficientă: ai nevoie de servicii SEO, care să te ajute să ajungi mai ușor la publicul tău țintă, să îți crești traficul și să generezi vânzări.

Beneficiile unei strategii pe termen lung, printre care obținerea de trafic organic (din motoarele de căutare), creșterea vizibilității, o expunere mai mare pe social media, un ROI (randament al investiției) mai bun din marketing și inclusiv creșterea offline a brand-ului și vânzărilor, devin evidente după câteva luni de Search Engine Optimization și se vor înmulți în timp, de-a lungul anilor de colaborare cu o agenție specializată!

Fără alte introduceri, iată care sunt domeniile sau industriile care au cea mai mare nevoie de servicii SEO în anul 2024, alături de explicații pe scurt:

Service și reparații la domiciliu

Business-urile locale au mare nevoie să fie găsite rapid online, de utilizatori din vecinătate, pentru a-și crește notorietatea și încrederea în zonă. Se recomandă SEO local (cuvinte cheie de tipul „serviciu + sector 3”) și dezvoltarea profilului de Google Maps (adresa exactă, numărul de telefon, program etc.).

Case de avocatură

Casele de avocatură se bazează atât pe recomandări, însă mai nou și pe o prezență foarte puternică în online, motiv pentru care au nevoie de servicii SEO. O agenție de top le va optimiza site-ul pe cuvinte cheie relevante, va crea conținut util și îi va impune drept o autoritate în domeniu.

Cabinete veterinare

Spitalele și farmaciile veterinare trebuie să „profite” de sentimentul de urgență al stăpânilor, atunci când animalele lor au probleme, și să se pună imediat la dispoziția acestora. Strategia este una similară, accentul punându-se pe o vizibilitate cât mai mare și pe accesibilitatea imediată a informațiilor și serviciilor.

Servicii de frumusețe

Având în vedere competiția de pe această piață, business-urile din domeniu trebuie să apeleze la servicii SEO, pentru a ieși în evidență, a atrage mai mulți clienți și a căpăta încrederea acestora, pentru a fi recomandate mai departe.

Magazine online

La acest capitol, orice comentariu este de prisos. Încă dinainte de pandemie, un procent uriaș din cumpărături se desfășurau online, în special în rândul generațiilor tinere, cele mai prospere. Optimizarea conținutului, descrierile atractive și contactul cu clienții pe social media sunt esențiale!

Turism și ospitalitate

Alte industrii la fel de competitive sunt cele din domeniul turismului și ospitalității: aici, autoritatea de brand poate face diferența, iar „adăugarea” de servicii SEO, pe deasupra, te poate propulsa cu mult mai multă ușurință în topul rezultatelor pe Google.

Piața de crypto

Tocmai pentru că este un domeniu atât de nou și aflat în plină dezvoltare, crypto are nevoie de o prezență masivă în online. Pe lângă crearea de conținut, optimizarea acestuia pe cuvintele cheie cele mai importante și atragerea de trafic organic, o adevărată provocare constă în consolidarea reputației criptovalutelor, afectată de numeroase business-uri „fantomă”.

Brand-uri aflate în competiție

Nu în ultimul rând, serviciile SEO te pot ajuta să analizezi concurența și strategiile acestora, pentru a ști ce trebuie să faci pentru a-i ajunge și chiar depăși. Folosirea tool-urilor care îți relevă cele mai căutate cuvinte cheie este obligatorie în 2024, iar înțelegerea intenției utilizatorilor, atunci când efectuează un anumit search pe Google, este și ea crucială.

Alte domenii care au nevoie, în egală măsură, de Search Engine Optimization, sunt clinicile medicale, firmele de pompe funebre, imobiliare etc. Dacă afacerea ta, la început de drum sau deja recunoscută, se regăsește pe lista de mai sus, acum ai un motiv în plus să începi colaborarea cu o agenție de marketing online, pentru un plus de notorietate, vânzări și profit!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Radu Mazăre va fi eliberat din închisoare
BREAKING | Radu Mazăre, eliberat din închisoare! Decizia este definitivă
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Două femei care au vrut să le dea fructe unor muncitori au fost bătute de...
Cutremurător! Celebrul actor a fost ucis în timp ce a încercat să oprească un jaf
AFECȚIUNILE de care suferă Delia! Cum se manifestă sindromul Peter Pan, ADHD, misofonia și anxietatea
A plecat să studieze în Spania acum 10 ani şi n-a mai vrut să se...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cum arată o biserică românească în Houston, America. Cât de frumoasă este clădirea! Românii se...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Iei amendă dacă depășești cu 1 km/h viteza maximă? Cum contești sancțiunea?
Exerciţii militare cu câini-roboţi progamaţi de chinezi să ucidă
Anunț de ULTIMĂ ORĂ: Primele IMAGINI DIRECTE cu nașterea Universului!
Se impune restricție prin lege în România. VECINII NU mai au voie să-ți facă asta
Păsările care au îngrozit o localitate. Scene desprinse din filmele horror
Primele imagini de la cununia religioasă a lui Vincenzo Aiello. Fostul concurent de la Chefi...
VIDEO Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit...
Cosmin, dezamăgit de faptul că Ștefania a fost interesată de preferințele lui Antoni. “Evident că...
Vești bune pentru Radu Mazăre! Fostul primar al Constanței iese din închisoare după cinci ani
BANCUL ZILEI. Servitoarea familiei Bulă este concediată. – Doamna Bubulina, înainte de a pleca vreau...
Primele imagini „directe” cu unele dintre cele mai vechi galaxii ale Universului
×