Cine are cea mai mare nevoie de servicii SEO în 2024? Verifică dacă ești pe listă! (P)

Cine are cea mai mare nevoie de servicii SEO în 2024? Verifică dacă ești pe listă! (P)
Cine are cea mai mare nevoie de servicii SEO în 2024? Verifică dacă ești pe listă!
Publicat: 08/04/2024, 21:13
Actualizat: 08/04/2024, 21:33

În 2024, în condițiile unei competiții din ce în ce mai acerbe în toate domeniile, simpla prezență online nu mai este suficientă: ai nevoie de servicii SEO, care să te ajute să ajungi mai ușor la publicul tău țintă, să îți crești traficul și să generezi vânzări.

Beneficiile unei strategii pe termen lung, printre care obținerea de trafic organic (din motoarele de căutare), creșterea vizibilității, o expunere mai mare pe social media, un ROI (randament al investiției) mai bun din marketing și inclusiv creșterea offline a brand-ului și vânzărilor, devin evidente după câteva luni de Search Engine Optimization și se vor înmulți în timp, de-a lungul anilor de colaborare cu o agenție specializată!

Fără alte introduceri, iată care sunt domeniile sau industriile care au cea mai mare nevoie de servicii SEO în anul 2024, alături de explicații pe scurt:

Service și reparații la domiciliu

Business-urile locale au mare nevoie să fie găsite rapid online, de utilizatori din vecinătate, pentru a-și crește notorietatea și încrederea în zonă. Se recomandă SEO local (cuvinte cheie de tipul „serviciu + sector 3”) și dezvoltarea profilului de Google Maps (adresa exactă, numărul de telefon, program etc.).

Case de avocatură

Casele de avocatură se bazează atât pe recomandări, însă mai nou și pe o prezență foarte puternică în online, motiv pentru care au nevoie de servicii SEO. O agenție de top le va optimiza site-ul pe cuvinte cheie relevante, va crea conținut util și îi va impune drept o autoritate în domeniu.

Cabinete veterinare

Spitalele și farmaciile veterinare trebuie să „profite” de sentimentul de urgență al stăpânilor, atunci când animalele lor au probleme, și să se pună imediat la dispoziția acestora. Strategia este una similară, accentul punându-se pe o vizibilitate cât mai mare și pe accesibilitatea imediată a informațiilor și serviciilor.

Servicii de frumusețe

Având în vedere competiția de pe această piață, business-urile din domeniu trebuie să apeleze la servicii SEO, pentru a ieși în evidență, a atrage mai mulți clienți și a căpăta încrederea acestora, pentru a fi recomandate mai departe.

Magazine online

La acest capitol, orice comentariu este de prisos. Încă dinainte de pandemie, un procent uriaș din cumpărături se desfășurau online, în special în rândul generațiilor tinere, cele mai prospere. Optimizarea conținutului, descrierile atractive și contactul cu clienții pe social media sunt esențiale!

Turism și ospitalitate

Alte industrii la fel de competitive sunt cele din domeniul turismului și ospitalității: aici, autoritatea de brand poate face diferența, iar „adăugarea” de servicii SEO, pe deasupra, te poate propulsa cu mult mai multă ușurință în topul rezultatelor pe Google.

Piața de crypto

Tocmai pentru că este un domeniu atât de nou și aflat în plină dezvoltare, crypto are nevoie de o prezență masivă în online. Pe lângă crearea de conținut, optimizarea acestuia pe cuvintele cheie cele mai importante și atragerea de trafic organic, o adevărată provocare constă în consolidarea reputației criptovalutelor, afectată de numeroase business-uri „fantomă”.

Brand-uri aflate în competiție

Nu în ultimul rând, serviciile SEO te pot ajuta să analizezi concurența și strategiile acestora, pentru a ști ce trebuie să faci pentru a-i ajunge și chiar depăși. Folosirea tool-urilor care îți relevă cele mai căutate cuvinte cheie este obligatorie în 2024, iar înțelegerea intenției utilizatorilor, atunci când efectuează un anumit search pe Google, este și ea crucială.

Alte domenii care au nevoie, în egală măsură, de Search Engine Optimization, sunt clinicile medicale, firmele de pompe funebre, imobiliare etc. Dacă afacerea ta, la început de drum sau deja recunoscută, se regăsește pe lista de mai sus, acum ai un motiv în plus să începi colaborarea cu o agenție de marketing online, pentru un plus de notorietate, vânzări și profit!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Alertă pentru cei care stau la BLOC. Decizia de care nu s-a aflat până acum:...
Cinci zodii obsedate de control. Le place să dea ordine și să aibă mereu dreptate
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Din ce sunt făcute stelele? Răspunsul l-a dat Cecilia Payne Gaposchkin în 1925