Scriitorul Eyal Megged, fost prieten al lui Benjamin Netanyahu: „Va fi DISTRUGĂTORUL Israelului, este captiv în nebunia măreției unui dictator”

Scriitorul Eyal Megged, fost prieten al lui Benjamin Netanyahu: „Va fi DISTRUGĂTORUL Israelului, este captiv în nebunia măreției unui dictator”
Publicat: 23/04/2024, 12:54
Actualizat: 23/04/2024, 13:02

Scriitorul și poetul Eyal Megged, care a fost unul dintre cei mai buni prieteni ai premierului israelian Benjamin Netanyahu, avertizează că acesta se poate transforma în „distrugătorul țării” și că este „captiv în nebunia măreției unui dictator”.

Eyal Megged, citat de The Jerusalem Post, l-a mai acuzat pe Benjamin Netanyahu că vede Israelul ca pe „proprietatea sa privată”.

Va fi distrugătorul țării, deoarece nu are altă opțiune. Netanyahu este captiv în nebunia măreției unui dictator, care vede țara ca pe proprietatea sa privată. S-a obișnuit atât de mult să guverneze, încât nu poate suporta o situație în care altcineva îi va lua locul.

Pentru el, eliberarea guvernului este ca și cum a transfera proprietatea asupra proprietății. Bibi (n.red. – așa cum i se spune lui Netanyahu) este ca un soț gelos, care nu își poate imagina soția în brațele altuia. Este o tulburare incurabilă. Cu toate acestea, este un bărbat pe care îl consideram prieten, și, mai important, un om de stat a cărui principală preocupare este siguranța și securitatea Israelului”, a scris Eyal Megged, unul dintre cei mai importanti prozatori si comentatori politici israelieni.

Eyal Megged este fiul dramaturgului și publicistului Aharon Megged . A crescut la Tel Aviv, unde a studiat filosofia și istoria artei. A lucrat ca redactor la postul de radio Kol Israel . El scrie rubrici pe teme literare, culturale și sportive pentru ziarele israeliene, inclusiv Haʾaretz. Acum locuiește în Statele Unite ale Americii.

„Războiul se va încheia doar cu răsturnarea lui Netanyahu”

Scriitorul Eyal Megged, în vârstă de 76 de ani, a mai scris, în articolul său, că s-a simțit profund rușinat din cauză că prim-ministrul Netanyahu nu are nicio rușine, etichetându-l drept  „tiran”.

Potrivit lui Megged, Netanyahu va plăti orice preț pe cheltuiala israelienilor, doar pentru a nu-și pierde funcția și pentru a împiedica o catastrofă personală, „și, prin urmare, nu există nicio șansă ca războiul să se încheie în viitorul apropiat.

Războiul se va încheia doar cu răsturnarea lui Netanyahu. Asistăm, în repetate rânduri, la decizii luate nu în beneficiul nostru, ci în beneficiul personal al lui Netanyahu.

Am încercat de mai multe ori de când a început războiul. Am încercat să înțeleg ce se întâmplă acolo în interiorul cetății de care este înconjurat, scuturile umane ale tot felul de muritori. Am încercat să-i transmit mesaje, (n.red. – să-i spun) că el trebuie să recunoască și să-și asume responsabilitatea.

Dar rata de distrugere este rapidă, iar dacă ne dorim în continuare starea noastră (n.red. – de bine), trebuie să grăbim mișcarea care va preveni acest lucru, distrugerea.

Nu cred că a fost întotdeauna un dictator (n.red. – Netanyahu), dar este posibil să fi dezvoltat din ce în ce mai mult personalitatea unui dictator, unde toate gândurile lui sunt concentrate să rămână la putere”, a mai scris fostul prieten al premierului israelian Netanyahu.

Foto – Profimedia Images


Citește și:

Camarila lui Putin și BĂTĂLIA generațiilor pierdute de la Kremlin: „Nikolai Patrushev înțelege că timpul lui se încheie, dar caută moștenitori”

Noua justiție socială a lui Putin. „Țarul”, mobilizarea politică și demobilizarea emoțională: „PRADA trebuie împărțită cu regimul”

Un veteran cu misiuni ONU în Afganistan a dat SPP-ul în judecată. „Nu ni s-au plătit drepturile, nu am fost MERCENARI”/ Despre ce sumă uriașă e vorba

Rusia lui Putin și „războiul total” împotriva UE și NATO: „Hacking, spionaj, propagandă, dezinformare, sabotaj și chiar asasinate”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Telefoanele, INTERZISE prin lege. Propunerea drastică pentru milioane de oameni din România
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
O nouă eră de parteneriat între China și Rusia. Anunțul făcut de Xi Jinping și...
×