Prima pagină » Actualitate » Un ingredient banal din bucătărie poate să topească UȘOR grăsimea din cuptor. Este mai eficient chiar și decât soluțiile din comerț

Un ingredient banal din bucătărie poate să topească UȘOR grăsimea din cuptor. Este mai eficient chiar și decât soluțiile din comerț

Un ingredient banal din bucătărie poate să topească UȘOR grăsimea din cuptor. Este mai eficient chiar și decât soluțiile din comerț
Sursa foto - caracter ilustrativ

Curățarea aragazului și a cuptorului necesită un efort considerabil, mai ales când vine vorba de găsirea unei soluții eficiente… la propriu. Iar când grăsimea ajunge în jurul ochiurilor de la aragaz sau pe ușa de la cuptor, situația devine și mai complicată.

Și atunci, fie că este vorba de de mâncare scursă sau grăsime arsă, de cele mai multe ori curățarea cuptorului și a aragazului devine o activitate aproape imposibilă. Însă, există mici trucuri care te pot ajuta în bucătărie și nu e nevoie să mergi în magazine sau să cumperi produse scumpe, care oricum pot conține și unele substanțe toxice. Astfel, un ingredient banal din bucătărie poate fi aliatul ideal în lupta cu grăsimile.

Este vorba despre bicarbonatul de sodiu, potrivit express.co.uk, care precizează că nu trebuie decât să amesteci 3 linguri de apă cu două linguri de bicarbonat de sodiu și astfel vei obține o pastă omogenă, care trebuie aplicată în interiorul cuptorului.

Nu trebuie să freci cu ea suprafața afectată, ci doar să o lași să acționeze timp de 20 de minute și ulterior să ștergi soluția. Vei observa că toată grăsimea arsă, dificil de curățat la început, se va desprinde fără niciun efort major. Tocmai de aceea, bicarbonatul de sodiu rămâne cel mai eficient și ușor de utilizat.

„Bicarbonatul de sodiu este extrem de absorbant, motiv pentru care e atât de eficient în eliminarea mirosurilor din frigider. În cuptor, absoarbe grăsimea persistentă și ajută la desprinderea resturilor arse”, spun specialiștii.

Sursa foto – caracter ilustrativ: Envato

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele