După câteva zile călduroase, vremea se va răci din 6 mai. Valorile termice vor fi mai mici decât media climatologică specifică perioadei în nordul țării, în timp ce în sudul României vor fi mai mari.
Potrivit ANM, vor fi înnorări temporar accentuate și averse cu caracter torențial, cu descărcări electrice și vânt intensificat de scurtă durată. La nivel local, cantitățile de apă vor depăși 15-25 litri/mp și izolat 30-50 litri/mp.
Probabilitatea de căderi de grindină este crescută în sud, în sud-est și în centrul țării. Temperaturile maxime se vor situa între 14 grade (nordul Moldovei) și 27 grade (Oltenia și Muntenia). Temperaturile minime se vor situa între 8 și 15 grade. La nivel izolat se va depune ceață.
Potrivit ANM, vremea va fi instabilă și caldă, cu cer înnorat, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiții pentru vijelii și căderi de grindină.
Temperatura maximă, în scădere față de ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 12- 14 grade Celsius.
În iunie, temperaturile în București vor rămâne în majoritatea zilelor între 25°C și 34°C.
Când vine canicula în București / Sursa FOTO: Easeweather
Cel mai fierbinte va fi în ultima săptămână din lună, în intervalul 23-30, când maximele vor ajunge la 34°C, însă sub pragul de caniculă. În concluzie, iunie va aduce călduri plăcute, dar nu extreme.
Prognoza în iulie 2025: valuri intense de caniculă, cu 36°C, depășind astfel pragul oficial. Perioada 14-20 iulie va aduce temperaturi constante de 35-36°C, iar în zilele 21-27 iulie se va înregistra o scădere ușoară, dar tot cu valori ridicate (32-34°C)
Institutul Național de Sănătate Publică are o serie de recomandări despre cum să faceți față caniculei. În primul rând, evitați expunerea prelungită la Soare între orele 11:00-18:00, perioadă în care razele sunt cele mai intense. Nu uitați să aplicați cremă cu protecție solară înaltă (SPF 50+)!
Sursa Foto: Shutterstock