Ce poți să pățești dacă mănânci pepene verde crăpat. Pericolul ascuns în miezul apetisant.
În miezul delicios al pepenelui verde se ascunde un pericol mare pentru sănătate.
Pepenii verzi crăpați pot fi periculoși pentru tine și familia ta, deoarece acesta este indiciul că s-a „operat” asupra lor cu anumite substanțe.
Destui producători apelează la pesticide și acceleratori de creștere pentru o recoltă care să ia ochii cumpărătorului, scrie bzi.ro.
Chiar dacă pepenele verde potolește pofta de dulce și de sete în sezonul estival, ar fi bine să-l alegem cu grijă de la tarabă sau din supermarket.
Pepenele verde conține o cantitate foarte mare de apă, 92% și o cantitate mică de fibre.
Cel mai iubit fruct de vară este sinonim cu o „farmacie” de vitamine și oferă necesarul de potasiu, vitaminele A, C, B6 etc.
Pepenele verde are un conținut scăzut de calorii și bogat în nutrienți.
Cu toate acestea, ar trebui să fim atenți atunci când cumpărăm acest fruct foarte popular.
Pepenii verzi crăpați care prezintă crăpături pe coajă pot prezenta un risc pentru sănătate, avertizează experții.
Fisurile pot semnala faptul că pepenele a fost tratat cu Forchlorfenuron, un accelerator de creștere, care, odată ingerat, poate cauza grave probleme de sănătate, ducând chiar și la cancer sau probleme la creier.
Forchlorfenuronul este o substanță chimică folosită în agricultură pentru a „umfla” rapid dimensiunea fructelor și legumelor.
Problemele medicale ridicate de această substanță sunt greu de tratat, odată ce apar.
Pepenii trebuie să fie simetrici, fără crăpături, atunci când îi cumpărați de la piață sau magazin. Mai mult, pepenele ar trebui să sune „a gol” când este „bătut” ușor.
Un pepene verde copt, dar proaspăt, ar trebui să fie greu. Prezența unor pete galben-crem sub fruct indică faptul că pepenele este copt.
Feriți-vă de pepenii cu crăpături sau forme neobișnuite.
Sursa foto colaj: stiri.botosani.ro / youtube