Mănânci înghețată zilnic? Acest comportament a fost analizat îndeaproape de dieteticieni și au ajuns la o concluzie. Desertul dulce, servit de multe ori în timpul canicular, ar putea să aibă efecte neplăcute asupra organismului. Iată ce se întâmplă în corpul tău, dacă vei consuma, zi de zi, acest produs aromat, cu efect răcoros!
În timpul verii, multe persoane preferă să consume produse care pot avea un efect răcoros, cel puțin temporar, asupra organismului. De exemplu, unul dintre produsele consumate îndeosebi în timpul canicular reprezintă înghețata. Regăsită sub diverse forme, arome și mărimi, înghețata poate fi un desert delicios, servit atât de adulți, cât și de copii. Totuși, ce s-ar putea întâmpla în condițiile în care acest produs dulce ar ajunge consumat zi de zi? Un dietetician a explicat ce efect ar putea să aibă.
În urma unui sondaj al OnePoll, s-a constatat faptul că 68% dintre respondenți ar avea înghețată în congelator tot timpul. Însă, este recomandat ca acest desert dulce să fie consumat în fiecare zi? Dieteticianul Kiran Campbell susține, de exemplu, că moderația ar fi „cheia” și că nu ar trebui ca produsul, deși aromat și fresh, să fie consumat zi de zi. Totodată, dieteticianul susține că la fel de important este un alt aspect, și anume mărimea porției de înghețată.
Un astfel de produs ar putea conține o cantitate semnificativă de grăsimi, ceea ce ar putea avea efecte negative asupra organismului. În plus, grăsimile saturate și zahărul, atunci când sunt consumate în exces, pot declanșa probleme ale inimii și pot crește colesterolul.
„Principalul motiv pentru limitarea alimentelor precum înghețata este din cauza grăsimilor saturate și a zaharurilor adăugate. (…) Alte cercetări privind dietele bogate în zaharoză, care este principalul îndulcitor din înghețată, arată că consumul de cantități mari de zaharoză afectează capacitatea de adaptare la situațiile în schimbare și poate afecta, de asemenea, memoria pe termen scurt și lung”, spune dieteticianul, arată Parade.com.
„Studiile sugerează că dietele bogate în zaharuri simple, cum ar fi înghețata, pot crește permeabilitatea intestinului subțire la oamenii sănătoși. Această creștere a permeabilității înseamnă practic că toxinele pot ajunge în fluxul sanguin și pot provoca inflamații sau alte probleme de sănătate”, mai spune Campbell.
Citește și: Dragoș Pătraru a aflat din ce este făcută înghețata Betty Blue, de fapt
Sursă foto: colaj Shutterstock