JOCURILE OLIMPICE 2012. 10 „ciudățenii” de la evenimentul sportiv de la Londra

Publicat: 11/08/2012, 21:47
Actualizat: 29/07/2014, 23:10

După ce a publicat propria listă a lucrurilor neobișnuite ori care au trecut neobservate la JO LONDRA 2012, BBC News revine cu o a doua listă, de data aceasta alcătuită de cititori.

Iată câteva dintre „ciudățenile” semnalate de cei care au urmărit Olimpiada de la Londra:

1. Mulți sportivi au avut limba albastră. Nici organizatorii LONDRA 2012, nici BBC nu au reușit să ofere un răspuns sigur pentru aceasta. Totuși, se crede că motivul ar fi băutura albastră a firmei Powerade, care se numără printre sponsorii Olimpiadei.

2. Imnul Marii Britanii este diferit. Întrebat de public de ce a sunat diferit imnul britanic pe toată durata Olimpiadei, BBC i-a contactat pe organizatori și a aflat că „God Save the Queen” a fost rearanjat cu ocazia acestui eveniment sportiv.

3. Atletul cu numărul de concurs 2012 nu numai că nu a avut noroc, dar nici n-a apucat să participe la LONDRA 2012. Alfredo Arevalo, din Guatemala, a fost rezervă la proba de maraton și nu a avut ocazia să concureze.

4. Mini-Mini-urile de pe gazon. Mașinuțele cu telecomandă făcute după modelul autoturismelor britanice Mini i-au intrigat pe mulți dintre cei care au urmărit Olimpiada. BBC explică, însă, că rolul lor a fost să strângă de pe gazon ciocanele, sulițele sau discurile aruncate de sportivi.

5. Bicicliștii care pedalau pe malul apei, în rând cu canotorii. La fiecare probă de canotaj sau caiac-canoe, telespectatorii au putut observa mereu în fundal niște bicicliști care pedalau în rând cu olimpicii. Potrivit BBC, cei de pe biciclete erau antrenorii sportivilor care vâsleau.

6. Lipsa podiumului pentru caiaciști, canotori și canoiști. Cei care au urmărit probleme de canotaj și de caiac-canoe au constatat că, spre deosebire de alte discipline olimpice, nu a existat un podium. Motivul nu este nici pe departe o proastă organizare, ci o tradiție în aceste sporturi de a da dovadă de respect pentru adversari. De aceea, se obișnuiește ca la festivitățile de premiere toți să fie la același nivel și doar culoarea medaliei să difere, în funcție de locul ocupat. În plus, ar fi și foarte complicat din punct de vedere practic să ai un podium, dat fiind că numărul sportivilor premiați diferă de la probă la probă.

7. Literele din jurul hipodromului, la proba de echitație – dresaj. Nici Federația Internațională de Echitație nu știe cu certitudine ce e cu aceste litere. Potrivit acestui for, literele au fost văzute pentru prima dată la Olimpiada din 1920, care a avut loc la Londra. Există mai multe teorii care încearcă să explice folosirea lor, una dintre ele fiind că fiecare literă reprezintă prima literă a orașelor cucerite de romani.

8. „Șepcile” cailor. Caii care au participat la proba de echitație – sărituri peste obstacole au purtat un fel de șepci. Potrivit Federației Internaționale de Echitație, există două motive pentru care caii primesc aceste șepci: ca accesoriu (unele dintre ele au și cristale pe ele), dar și pentru a le proteja urechilede zgomotul din timpul probei.

9. Înotătorii cu două căști. Un alt lucru care i-a intrigat pe cei care au urmărit Olimpiada au fost înotătorii cu două căști. Principalul motiv pentru care mulți înotători olimpici au ales să poarte două căști este fixarea ochelarilor: întâi, pun o cască de înot din cauciuc, de care ochelarii se fixează mai bine. Pe urmă, pun încă o cască, de această dată de silicon, pe care au logoul țării lor, a explicat pentru BBC Sharon Davies, campioană olimpică la înot.

10. „Musca” din cadru. Cel puțin două seri la rând, în 4 și 5 august, de fiecare dată când era difuzat un cadru de deasupra stadionului pe care se desfășurau probele de atletism, apărea și un punct negru care se mișca și despre care unii cred că ar fi fost o muscă (moartă sau vie, nu e clar) sau un păianjen. Nimeni din partea organizatorilor nu a reușit să elucideze misterul punctului care apărea în cadrul respectiv, notează BBC.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Renault lansează SUV-ul care va pune probleme DACIEI DUSTER - VIDEO
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Veste tristă despre Florin Piersic. Acum s-a aflat
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Max Planck, creatorul Teoriei Cuantice. „Nu cunoașterea adevărului, ci succesul care însoțește căutarea lui este...