1 DECEMBRIE. Laura Ghibu, medic român în Suedia, la GÂNDUL LIVE: „Binele învinge dacă colectivitatea este clădită cu acest concept, de respectare a regulilor, de respectare a celorlalți”

Redactor:
Silviu Bănilă

Laura Ghibu, medic român în Suedia, a vorbit la GÂNDUL LIVE, cu ocazia Zilei Naționale, despre momentul în care a dorit să revină în România. „România mea e o Românie simplă, în care să nu îți fie dificil să trăiești. Eu am vrut să revin în România, m-am întors într-o țară în care nu știam să trăiesc. Fiind obișnuită ca să rezolv totul cu o legitimație digitală, ca statul să mă respecte, impactul meu cu România de acum 3 ani a fost ucigător. Nu am reușit să supraviețuiesc. Vreau o Românie digitalizată, în care statul să respecte cetățeanul. ”, a spus Ghibu la GÂNDUL LIVE.

„Să știți că există o carte extraordinară, „Psihologia poporului român”, aș da sfatul ca fiecare să citească această carte. Avem toate trăsăturile noastre, de popor și dacă știm exact, putem să facem modificările care ne convin mai bine.

Poporul român are mentalitate colectivistă, trebuie să fim un pic ca vecinul. Nu ne preocupăm de noi, de a-i respecta pe ceilalți. Suntem la nivel de colectivitate. Ne comparăm cu vecinul. Nu avem o inițiativă foarte puternică, nu luăm decizii individuale.

Suedezii sunt un pic similari nouă, dar au avut un noroc fantastic, dar au avut niște lideri foarte vizionari acum 100 de ani, au clădit sistemul educațional pentru ca suedezul de rând să aibă o educație, să progreseze țara.

„România se vede ca o țară în curs de dezvoltare”

Binele învinge dacă colectivitatea este clădită cu acest concept, de respectare a regulilor, de respectare a celorlalți. Dar nu de încălcare a libertății prin comportament anarhic. În Suedia de obicei binele învinge, iar dacă vrem o asemenea societate și la noi trebuie să începem educația de la grădiniță, să sădim aceste concepte, enumerate înainte.

Din păcate România se vede ca o țară în curs de dezvoltare. În Suedia avem foarte mulți conaționali care din păcate nu au alt mod de a se întreține – care cerșesc și spun că țara noastră nu are grijă de dânșii. Aici acest concept e de neînțeles. Eu primesc zilnic întrebări de la suedezi – cum de țara dvs nu are grijă de acești oameni, care cerșesc pe stradă mila?

Asta e imaginea pe care noi o dăm. Educația e absolut esențială, adoptarea unui sistem social, care să includă toată populația. Avem o șansă enormă în acest an să începem să clădim România pe aceste principii.

„E bine să spui lucrurilor pe nume”

Nu am avut niciodată o situație benefică. După 6 decembrie nu vom avea alegeri timp de patru ani. Toate frământările or să fie șterse cu buretele. Se pot lua decizii revoluționare. Societatea este diferită. Acum copiii sunt adulți, au altă mentalitate, găsesc altfel informații, își dirijează altfel percepția asupra realității. Nu mai sunt spălați pe creier precum părinții noștri în anii 1990, care au votat. E bine să spui lucrurilor pe nume.

România mea e o Românie simplă, în care să nu îți fie dificil să trăiești. Eu am vrut să revin în România, m-am întors într-o țară în care nu știam să trăiesc. Fiind obișnuită ca să rezolv totul cu o legitimație digitală, ca statul să mă respecte, impactul meu cu România de acum 3 ani a fost ucigător. Nu am reușit să supraviețuiesc. Vreau o Românie digitalizată, în care statul să respecte cetățeanul.”, a spus Laura Ghibu la GÂNDUL LIVE.

Gigi Becali dă lovitura mult aşteptată la FCSB. O fostă câştigătoare a Ligii Campionilor a...
ULTIMA ORĂ. Tragedie în muzica românească. Îndrăgitul cântăreț a fost găsit mort
FOTO. Antonia a pozat într-un costum de baie, dar fanii au distrus-o pentru că e...
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
O nouă IZOLARE din februarie! Toţi românii trebuie să afle ultimele detalii
Principalul consilier medical din Franţa: Noile tulpini de coronavirus echivaleză cu o nouă pandemie
BANCUL ZILEI – Cu nimfomana la psihiatru
Doi giganți farmaceutici mondiali renunță la dezvoltarea vaccinurilor anti-Covid din cauza rezultatelor slabe
ULTIMA ORĂ. Tragedie în muzica românească. Îndrăgitul cântăreț a fost găsit mort
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Detaliul extrem de CONTROVERSAT din imaginile cu Pământul dezvăluite recent de NASA
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Se întâmplă chiar acum în Germania: decizia radicală în războiul cu pandemia. Nicio altă țară...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Avertisment pentru persoanele deja vaccinate! Este BREAKING NEWS
Gina Pistol, într-o rochie mulată, în luna a șaptea de sarcină. Cât de mult s-a...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Zona din Bucureşti unde lucrau peste 100.000 de oameni pe care pandemia a transformat-o total...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide