1 Decembrie, Ziua Națională. Prof. Dr. Ștefania Kory Calomfirescu, declarație de dragoste fără pereche: „Şi de-ar fi să mănânc pâine cu ceai, tot în România rămân!”

1 Decembrie, Ziua Națională. Prof. Dr. Ștefania Kory Calomfirescu, declarație de dragoste fără pereche: „Şi de-ar fi să mănânc pâine cu ceai, tot în România rămân!”
1 Decembrie, Ziua Națională. Prof. Dr. Ștefania Kory Calomfirescu, declarație de dragoste fără pereche: „Şi de-ar fi să mănânc pâine cu ceai, tot în România rămân!”
Publicat: 01/12/2020, 20:32

Prof. dr. Ștefania Kory Calomfirescu este unul dintre cei mai cunoscuți neurologi români, primul medic din lume care a scris un tratat despre edemul cerebral. De Ziua Națională a României, Ștefania Kory Calomfirescu a oferit poate cea mai frumoasă declarație de dragoste dintre câte s-au făcut de 1 Decembrie.

Membru în Consiliul Directoral Universiății Cambridge și membru al Institutului Biografic American, prof. dr. Ștefania Kory Calomfirescu a vorbit despre cum a ajuns să practice Medicina.

Prof.dr. Ștefania Kory Calomfirescu, la Medicină dintr-o întâmplare fericită

De fapt, prof.dr. Ștefania Kory Calomfirescu a ajuns să practice medicina printr-o întâmplare fericită. Totul a început cu o carte și o revistă, iar după ani de muncă în urmă rămân succese și împliniri profesionale.

Citind într-o bună zi o revistă şi, după aceea, o carte în legatură cu savantul Gheorghe Marinescu, m-a impresionat extraordinar de mult. Şi mi-am spus în sinea mea – dar şi eu vreau să ajut oamenii, dar şi eu iubesc oamenii, dar şi eu vreau să fac Medicina. Tatăl meu nici nu a vrut să audă. Mereu îmi spunea «Ce ai tu cu medicina? Neam de neamul nostru nu a fost medic. Pentru medicină trebuie să studiezi foarte mult și eu zic că  mai bine este un măgar sănătos, decât un filozof ofticos»”, povesteşte Ștefania Kory Calomfirescu, ilustru neurolog.

Dar, așa cum se întâmplă de multe ori în viață, „destinul, că nu pot spune altfel”, ceva s-a întâmplat. „Tata a trebuit să plece la Predeal cu echipa de oină (…) O vecină mi-a spus: «deseară la 12 plecăm la Cluj, că tu ştii că anul trecut, când noi ne-am văzut, ţi-am spus că te iau la Cluj, ca să dai la Medicină» (…) Aşa frica mi-a fost să mă duc să văd rezultatele la scris (….) «Fata mamii, hai sa te iau in braţe, tu ai intrat la medicină!»”, își amintește Ștefania Kory Calomfirescu.

Studenția, cu supă de gulii luni la rând

Însă viaţa de studentă la Cluj n-a fost tocmai pe sufletul ei, la cantină mâncarea era aproape uniformă, cu supă de gulii luni la rând.

Finalizarea stagiului de internat îi aduce repartizarea într-o comună din Sălaj. Acolo cunoaşte nivelul de instruire a personalului sanitar auxiliar: „Moașa Măria avea 4 clase primare, moașa Veronica avea vreo 6 clase primare, badea Petre, analfabet, femeia de servici, Sofia, analfabetă (…) Lucram noaptea la lampa cu petrol, iar lemnele nu erau niciodată suficiente. Îmi băgam salariile în căruțele cu lemne”.

Și, totuși, Ștefania Kory Calomfirescu spune că „în Medicină, trebuie să-ţi iubeşti profesorii ca pe părinţi!”. De la Cluj, acolo unde s-a înconjurat de cărţi, medicul neurolog Ştefania Kori Calomfirescu mărturiseşte: „Şi dacă mănânc ceai cu pâine, tot aici rămân, în România!”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Câte zile e valabilă amiabila?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Céline Dion a dezvăluit că face terapie 5 zile pe săptămână și se antrenează „ca...