1 Decembrie, Ziua Națională. Prof. Dr. Ștefania Kory Calomfirescu, declarație de dragoste fără pereche: „Şi de-ar fi să mănânc pâine cu ceai, tot în România rămân!”

Redactor:
Marius Olaru
1 Decembrie, Ziua Națională. Prof. Dr. Ștefania Kory Calomfirescu, declarație de dragoste fără pereche: „Şi de-ar fi să mănânc pâine cu ceai, tot în România rămân!”
1 Decembrie, Ziua Națională. Prof. Dr. Ștefania Kory Calomfirescu, declarație de dragoste fără pereche: „Şi de-ar fi să mănânc pâine cu ceai, tot în România rămân!”

Prof. dr. Ștefania Kory Calomfirescu este unul dintre cei mai cunoscuți neurologi români, primul medic din lume care a scris un tratat despre edemul cerebral. De Ziua Națională a României, Ștefania Kory Calomfirescu a oferit poate cea mai frumoasă declarație de dragoste dintre câte s-au făcut de 1 Decembrie.

Membru în Consiliul Directoral Universiății Cambridge și membru al Institutului Biografic American, prof. dr. Ștefania Kory Calomfirescu a vorbit despre cum a ajuns să practice Medicina.

Prof.dr. Ștefania Kory Calomfirescu, la Medicină dintr-o întâmplare fericită

De fapt, prof.dr. Ștefania Kory Calomfirescu a ajuns să practice medicina printr-o întâmplare fericită. Totul a început cu o carte și o revistă, iar după ani de muncă în urmă rămân succese și împliniri profesionale.

Citind într-o bună zi o revistă şi, după aceea, o carte în legatură cu savantul Gheorghe Marinescu, m-a impresionat extraordinar de mult. Şi mi-am spus în sinea mea – dar şi eu vreau să ajut oamenii, dar şi eu iubesc oamenii, dar şi eu vreau să fac Medicina. Tatăl meu nici nu a vrut să audă. Mereu îmi spunea «Ce ai tu cu medicina? Neam de neamul nostru nu a fost medic. Pentru medicină trebuie să studiezi foarte mult și eu zic că  mai bine este un măgar sănătos, decât un filozof ofticos»”, povesteşte Ștefania Kory Calomfirescu, ilustru neurolog.

Dar, așa cum se întâmplă de multe ori în viață, „destinul, că nu pot spune altfel”, ceva s-a întâmplat. „Tata a trebuit să plece la Predeal cu echipa de oină (…) O vecină mi-a spus: «deseară la 12 plecăm la Cluj, că tu ştii că anul trecut, când noi ne-am văzut, ţi-am spus că te iau la Cluj, ca să dai la Medicină» (…) Aşa frica mi-a fost să mă duc să văd rezultatele la scris (….) «Fata mamii, hai sa te iau in braţe, tu ai intrat la medicină!»”, își amintește Ștefania Kory Calomfirescu.

Studenția, cu supă de gulii luni la rând

Însă viaţa de studentă la Cluj n-a fost tocmai pe sufletul ei, la cantină mâncarea era aproape uniformă, cu supă de gulii luni la rând.

Finalizarea stagiului de internat îi aduce repartizarea într-o comună din Sălaj. Acolo cunoaşte nivelul de instruire a personalului sanitar auxiliar: „Moașa Măria avea 4 clase primare, moașa Veronica avea vreo 6 clase primare, badea Petre, analfabet, femeia de servici, Sofia, analfabetă (…) Lucram noaptea la lampa cu petrol, iar lemnele nu erau niciodată suficiente. Îmi băgam salariile în căruțele cu lemne”.

Și, totuși, Ștefania Kory Calomfirescu spune că „în Medicină, trebuie să-ţi iubeşti profesorii ca pe părinţi!”. De la Cluj, acolo unde s-a înconjurat de cărţi, medicul neurolog Ştefania Kori Calomfirescu mărturiseşte: „Şi dacă mănânc ceai cu pâine, tot aici rămân, în România!”.

TUN de milioane de euro dat de CFR Cluj. Oferta fabuloasă primită pentru starul echipei...
Minune într-o gospodărie din Sălaj! Ce a găsit un bărbat înauntru porcului pe care tocmai...
FOTO. Imagini incendiare cu Laurette! Cele mai senzuale apariții ale mulatrei care a făcut ravagii...
DOLIU ÎN LUMEA POLITICĂ! A MURIT! ADRIAN NASTASE… o carieră politică și legislativă de excepție
Magaye Gueye, în jacuzzi cu două femei! Filmare bombă cu mulatra Laurette. Declarație șocantă: `Nu...
Măsuri DURE după redeschiderea școlilor. Ministrul Sănătății este categoric și NU se lasă înduplecat
Iohannis s-a vaccinat public la Spitalul Militar. Preşedintele dă startul etapei a doua a campaniei...
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
Mărturia unui polițist rănit în incidentele de la Capitoliu: „Mi-au luat arma și strigau: Omoară-l...
Minune într-o gospodărie din Sălaj! Ce a găsit un bărbat înauntru porcului pe care tocmai...
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Ultima FOTOGRAFIE a lui Mihai Eminescu. În trei ani s-a schimbat aproape cât în trei...
Imagini dezolante la capela cimitirului Bellu. Bogdan Stanoevici, uitat complet de toată lumea. Mai nimeni...
Mirela Vaida a făcut marele anunț, chiar azi. Fanii ei i-au dat like instant
Ce face și cum arată astăzi prima soție a lui Elon Musk, cu care miliardarul...
Programare vaccinare COVID. Încep înscrierile! Iată care este procedura și cum te poți înscrie online
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cel mai nou pariu al lui Bill Gates. Este cel mai mare investitor într-un domeniu...
4 plante care pătrund instantaneu în articulații și le repară! Tot ce trebuie să cunoști...
Inchide