10 ani de închisoare pentru un gălățean care și-a incendiat concubina. Agresorul nu regretă fapta și lansează noi amenințări

10 ani de închisoare pentru un gălățean care și-a incendiat concubina. Agresorul nu regretă fapta și lansează noi amenințări
Foto caracter ilustrativ / Sursa FOTO: pxfuel.com
Publicat: 29/11/2022, 19:01

Un gălățean care și-a stropit concubina cu benzină și i-a dat foc a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Agresorul promite răzbunare în același mod atunci când va avea ocazia.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv în 23 noiembrie pe Tică Sinescu, un gălăţean din comuna gălăţeană Corod, la 10 ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat. Fapta a avut loc pe 28.08.2021, iar anchetatorii au stabilit că bărbatul a venit beat acasă şi a început să inventeze tot soiul de acuzaţii la adresa partenerei sale de viaţă, cu care are o relaţie de 20 de ani.

Tică Sinescu din comuna gălățeană Corod a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor. Polițiștii care au anchetat cazul au stabilit care a fost firul evenimentelor care s-au petrecut pe 28.08.2021.

Cum s-au petrecut faptele?

Agresorul a venit la domiciliu în stare de ebrietate și a pornit o ceartă din senin cu partenera sa de viață cu care trăiește de 20 de mai bine de 20 de ani. La un moment dat a luat o sticlă cu benzină, a stropit-o în zona picioarelor şi apoi i-a dat foc. „A stropit-o cu 200 de mililitri de benzină dintr-o sticlă şi a incendiat-o, cauzându-i arsuri pe 7 % din suprafaţa corpului, leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 30 – 40 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, spune procurorul de caz.

Concubina agresorului a fugit din casă ca să ajungă la o fântână şi să se stropească cu apă, dar concubinul ei i-a blocat calea, deşi ardea ca o torţă, şi i-a spus că ar fi trebuit să o stropească cu benzină în zona capului şi apoi să îi dea foc.

Bărbatul a continuat să o amenințe pe femeie chiar și în prezența polițiștilor veniți la locul faptei. Acesta le-a mărturisit oamenilor legii că va repeta gestul încă o dată dacă va mai avea ocazia.

Fiul celor doi a primit vestea îngrozitoare prin telefon chiar de la tatăl agresor

La faţa locului a ajuns şi fiul celor doi, după ce acesta îşi sunase anterior tatăl, iar când l-a întrebat ce face, bărbatul i-a răspuns: „Uite, i-am dat foc lu mă-ta cu benzină”. Agresorul a inventat câteva motive pentru a justifica ceea ce făcuse, însă polițiștii nu s-au lăsat înșelați de încercările puerile ale agresorului.

„Gradul de pericol social concret al faptei săvârşite este unul foarte ridicat, chiar dacă actele inculpatului au rămas în stadiul tentativei. Acţiunile inculpatului denotă intenţia, cel puţin indirectă, a inculpatului de a suprima viaţa persoanei vătămate”, a concluzionat instanța de judecată

Judecătorii au ținut cont că agresorul nu a regretat niciun moment ce i-a făcut concubinei sale, ba chiar a susţinut că ar repeta isprava dacă ar avea prilejul.

Tică Sinescu a fost obligat să achite şi aproape 28.000 de lei către Spitalul de Urgenţă din Galaţi în contul îngrijrilor medicale primite de concubina sa în perioada în care a fost internată.

Sursa: Adevărul

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase