8 ȘTIRI DE LA 8. Se cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, după evacuarea cu scandal a Spitalului de Ortopedie „Foișor”

8 ȘTIRI DE LA 8. Se cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, după evacuarea cu scandal a Spitalului de Ortopedie „Foișor”
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu
Publicat: 10/04/2021, 08:00
Actualizat: 10/04/2021, 09:22

Președintele Federației Sindicale Sanitas, Viorel Hușanu, i-a cerut vineri seara, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, ca urmare a evacuării pacienților de la Spitalul Foișor din Capitală.

Acesta susține că ministrul Voiculescu nu este „capabil de nimic”.

„Dragă Vlad, știu că ai o sută de consilieri (onorifici), dar de data asta simt că ai nevoie de sfatul meu: DEMISIA!

Un ministru ar trebui să aibă grijă de toți pacienții, de tot personalul medical, iar tu nu ești capabil de nimic!”, a scris Hușanu pe Facebook.

Cum expică Raed Arafat ordinul dat pentru evacuarea Spitalului „Foișor” și de ce acțiunea a avut loc noaptea. „Îmi pare foarte rău pentru disconfortul creat”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a explicat, vineri noaptea, decizia sa de emita ordinul de evacuare a Spitalului de Ortopedie „Foișor” și transformarea sa în unitate Covid.

Astfel, Raed Arafat susține că a semnat ordinul, care a fost avizat și de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, după o discuție și cu reprezentanții Ministerului Sănătății, iar întârzierea evacuării ar fi fost cauztă de prelungirea discuțiilor.

Cutremur cu magnitudinea 4,5 în Vrancea, cel mai puternic din acest an, urmat de o replică, ambele la 81 de kilometri de Brașov

Un cutremur cu magnitudinea 4,5 s-a produs vineri, în zona seismică Vrancea, resimțit și la București, fiind cel mai puternic din acest an. Seismul a fost urmat de o replică de magnitudine 2,5, în aceeași zonă, potrivit Institutului Național de Fizica Pământului.

Primul seism s-a produs la ora 21.36, la adâncimea de 77 de kilometri, iar la 23.02 a avut loc al doilea cutremur, la aceeași adâncime.

Noul ordin al MS privind bolnavii în stare gravă și decedații de COVID a fost aprobat

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a semnat, vineri, ordinul de schimbare a protocolului specific privind decesele pacienţilor infectaţi SARS-CoV-2, dar și accesul în spitale a clericilor și aparținătorilor.

Conform noilor reglementări, familia/reprezentantul legal va pune la dispoziţie îmbrăcămintea decedatului și sicriul în care se așază decedatul, iar înhumarea/incinerarea se va efectua cu sicriul sigilat, în aceleaşi condiţii de înhumare impuse persoanelor decedate din alte cauze, cu respectarea voinței familiei decedatului și a ritualurilor cultului de care aparține, respectând normele prevăzute de lege.

Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe pentru regina Elisabeta a II-a și prințul Charles: „Prințul Philip rămâne o sursă de inspirație”

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis – vineri – un mesaj de condoleanțe către regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit și fiului acesteia, Charles, prințul de Wales, ca urmare a decesului prințului Philip, duce de Edinburgh.

Anunțul a fost făcut în cursul zilei de vineri de către Administrația Prezidențială, notează site-ul agenției Agerpres.

Pacienți cu forme grave de COVID acuză că sunt refuzați la internare în București: ”Mai multe asistente au încercat să mă convingă”

Creșterile cazurilor COVID-19 a făcut ca persoanele infectate cu SARS-CoV-2 să se lupte pentru un pat. Pacienți cu forme grave de Covid-19 nu sunt acceptați pentru a fi internați în spitale, deși au nevoie de tratament, oxigen și monitorizare.

Pacientii cu forme grave de Covid acuză ca sunt probleme la internarea in spitale, transmite observatornews.ro.

Horoscopul zilei de 10 aprilie 2021. „Peștii„ pot cheltui în exces

Horoscopul zilei de 10 aprilie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Și ziua de astăzi vine cu două aspecte astrologice importante. Primul se formează între Venus, planeta iubirii, din Berbec și Jupiter, planeta oportunităților, din zodia Vărsător.

Parcările ar putea fi transformate în terase în scopul de a sprijini industria HoReCa

Reprezentanții din HoReCa ar putea să amenajeze terase pe spațiul unde sunt amplasate locuri de parcare, în Cluj-Napoca.

Activistul Andi Daiszler a inițiat mai multe discuții cu subprefectul Irina Munteanu și viceprimarul Dan Tarcea pentru ca locurile de parcare să fie transformate în spații de terase pentru cafenele și restaurante.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor,...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
O româncă se plânge că "francezii sunt o naţie de nesuferiţi". Tânăra povesteşte cât de...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Klaus Iohannis a promulgat legea care îi protejează pe cei care fac evaziune fiscală sub...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu...
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
A fost găsită o nouă proprietate a luminii