8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Incendiu în Timiș, la hala unui producător de frigidere

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Incendiu în Timiș, la hala unui producător de frigidere
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Incendiu în Timiș, la hala unui producător de frigidere / Sursa FOTO: pxhere.com
Publicat: 06/06/2021, 08:00
Actualizat: 06/06/2021, 08:08

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică la hala unui producător de frigidere din comuna Șag, județul Timiș. Rezervoare cu substanţe periculoase au fost scoase de pompieri în afara zonei afectate de incendiu, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea. Din primele informații, se pare că incendiul a afectat o suprafață de 10.000 mp de hală industrială.

Pentru stingerea flăcărilor, s-au alăturat echipajelor de la ISU Timiş şi autospeciale de stingere de la SVSU Parţa, SVSU Şag, ISU Arad, ISU Caraş-Severin, ISU Alba Iulia şi ISU Hunedoara. Incendiul a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică într-o hală de producție a companiei Frigoglas. Din câte se pare, nu ar fi persoane rănite. Flăcările au fost atât de mari încât s-au putut vedea de la câțiva kilometri depărtare.

Larisa Iordache, medalie la Cupa Mondială de la Cairo

Sportiva română Larisa Iordache a obţinut medalia de bronz în finala de la paralele, desfășurată sâmbătă, 5 iunie, la Cupă Mondială de gimnastică artistică de la Cairo. Iordache a primit nota 13,166. În calificări, ea obținuse cea mai mare notă la paralele (13,850). Sâmbătă, Andrei Muntean s-a calificat şi el în finala de la paralele (programată duminică). Duminică, Larisa Iordache va fi în finala de la bârnă, în care s-a calificat cu cea mai mare notă (14,000). Larisa Iordache, Maria Holbură (rezervă în finalele de la bârnă şi sol) şi Marian Drăgulescu (retras înainte de concurs din cauza unei contracturi la spate) sunt calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Biserică ortodoxă, dărâmată cu buldozerele

O biserică ortodoxă sârbă construită după războiul din Bosnia din anii ‘90 pe proprietatea unei familii musulmane din regiunea Srebrenica a fost demolată sâmbătă, 5 iunie. Proprietara terenului din Konjevic Polje, Fata Orlovic, în vârstă de 78 de ani, al cărei soţ a fost ucis în masacrul de la Srebrenica din 1995, a recurs la CEDO după mai mulţi ani de lupte juridice în ţară, iar în octombrie 2019 instanţa de la Strasbourg a somat autorităţile locale să dărâme biserica şi să restituie terenul familiei reclamantei. Demolarea s-a desfăşurat fără incidente, în prezenţa poliţiei. Proprietara terenului a declarat pentru France Presse că este „cea mai frumoasă zi” din viața sa şi le-a mulţumit celor care au participat la lucrările de demolare.

Asta-i culmea: nemții protestează împotriva construirii de noi autostrăzi!

Mii de militanţi pentru climă şi biciclişti au protestat sâmbătă, 5 iunie, în întreaga Germanie împotriva construirii de noi autostrăzi. La Berlin, câteva sute de persoane au luat parte la proteste, „ocupând” două şantiere.
S-a protestat și în Dortmund, cel puţin 1000 de militanţi, iar la Kassel, circa 100 de persoane au pedalat timp de 15 minute pe un segment de autostradă între două ieşiri.
Alte câteva sute de oameni au manifestat în Saxonia inferioară şi în landul Bremen.

UE își deschide granițele pentru Balcanii de Vest

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a pledat în favoarea aderării statelor din Balcanii de Vest la Uniunea Europeană, numind extinderea „un proiect pozitiv pentru pace şi prosperitate”. „Extinderea poate aduce beneficii imense atât regiunii, cât şi Europei în ansamblu, ajutând la asigurarea unui continent stabil, prosper şi paşnic”, a declarat David Sassoli pentru grupul german Funke Mediengruppe. Ritmul de aderare, a spus el, va depinde de îndeplinirea de către ţările din Balcanii de Vest a criteriilor de aderare: „Reformele trebuie încă finalizate în fiecare din aceste ţări, iar Uniunea Europeană trebuie să îşi respecte promisiunile şi să recunoască progresele”.

UE are deja discuţii de aderare cu Muntenegru şi Serbia, în timp ce Albania şi Macedonia de Nord sunt candidaţi oficiali. Bosnia-Herţegovina şi Kosovo au fost considerate până acum potenţiali candidaţi la negocieri.

Jurnalistă, arestată de polițiștii israelieni în Ierusalimul de Est

O corespondentă Al Jazeera a fost arestată sâmbătă, 5 iunie, în timpul unei manifestaţii în cartierul arab Sheikh Jarrah din Ierusalimul de Est. Jurnaliștii prezenți la fața locului, printre care Xavier Abu Eid, au acuzat forţele de poliţie israeliene că atacă echipa TV şi le distruge echipamentele. La rândul lor, polițiștii se apără și susțin că, de fapt, ziarista respectivă a fost arestată fiindcă a atacat fizic forţele de securitate şi a refuzat să se legitimeze. În înregistrările video postate pe Internet se poate vedea, însă, că jurnalista Givara Budeiri purta o vestă pe care scria „Presă”.

Ulterior producerii incidentului, postul Al Jazeera a anunțat că jurnalista a fost eliberată din arest. Echipamentul unuia din cameramanii care filmau a fost distrus.

Candidat la președinție, reținut pentru că a vizitat America

Arturo Cruz, candidat la alegerile prezidenţiale din noiembrie din Nicaragua, a fost arestat sâmbătă, 5 iunie, pe aeroportul din Managua la întoarcerea sa din Statele Unite. Asupra sa există suspiciunea că a atacat „societatea nicaraguană şi drepturile poporului”, informează AFP citând un anunţ al Ministerului Public. „Cruz face obiectul unei anchete a Poliţiei naţionale deoarece există indicii puternice că ar fi atacat societatea nicaraguană şi drepturile oamenilor”, a anunțat Ministerul Public.

Arturo Cruz (67 de ani) şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale din 7 noiembrie în urmă cu două luni, fiind susţinut de partidul de dreapta Alianţa cetăţenească pentru libertate.

Macron, prima reacție la evenimentele din Irak

Într-o conversaţie telefonică cu premierul Mustafa al-Kadhimi, preşedintele Franței, Emmanuel Macron, a lăudat „diplomaţia echilibrată” a Irakului. El  „a reamintit dorinţa de a-şi continua angajamentul faţă de stabilitatea şi securitate din Orientul Mijlociu” și „a încurajat în special facilitarea desfăşurării de discuţii la Bagdad între puterile regionale”, precizează Palatul Elysee într-u comunicat de presă. De asemenea, Macron „și-a exprimat sprijinul pentru prim-ministrul irakian în efortul său de a calma şi de a menţine țara departe de tensiunile regionale”.

Pe 25 mai, doi protestatari au fost împuşcaţi mortal şi zeci de persoane au fost rănite în Bagdad în ciocnirile izbucnite ca urmare a unui miting organizat în memoria activiştilor pro-democraţie asasinaţi în ultima perioadă. De la declanşarea revoltei populare, în octombrie 2019, peste 70 de activişti au fost victime ale unor asasinate sau tentative de asasinare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier