8 ȘTIRI DE LA ORA 8. OMS, un nou plan de luptă împotriva pandemiei

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. OMS, un nou plan de luptă împotriva pandemiei
Sursă FOTO - Facebook/OMS
Publicat: 29/10/2021, 08:00
Actualizat: 29/10/2021, 08:48

OMS a dezvăluit un nou plan de luptă împotriva pandemiei de COVID-19, în ţările mai puţin bogate şi solicită 23,4 miliarde de dolari în următoarele 12 luni pentru finanţarea acestuia.

Parteneriatul principalelor agenţii de sănătate mondiale (denumit acceleratorul ACT) „are nevoie de 23,4 miliarde de dolari pentru a veni în sprijinul ţărilor cele mai expuse riscului şi a le ajuta să procure şi să desfăşoare mijloace de luptă împotriva COVID-19 începând de acum şi până în septembrie 2022”, a scris într-un comunicat Organizaţia Mondială a Sănătăţii, subliniind că este vorba despre o sumă minusculă în comparaţie cu miile de miliarde de dolari de pierderi economice provocate de pandemie şi de costurile planurilor de relansare, scrie Agerpres.

Restricţii de trafic în centrul Capitalei

Mai multe restricţii de trafic sunt institutite în centrul Capitalei începând de vineri, ora 16,00, până duminică, la ora 16,30, cu ocazia organizării Maratonului Internaţional Bucureşti.

Restricţiile se vor aplica, în perioada menţionată, pentru bulevardul Libertăţii – segmentul cuprins între breteaua Piaţa Constituţiei – Parchetul General şi breteaua Piaţa Constituţiei – Ministerul de Justiţie (toate cele trei benzi de pe sensul dinspre Calea 13 Septembrie către bulevardul Naţiunilor Unite) – amenajare/finish.

De vineri, începând cu ora 18,00, şi până duminică, ora 15,30, restricţiile vor fi valabile pentru bulevardul Libertăţii – segmentul cuprins între bulevardul Naţiunilor Unite şi Splaiul Independenţei – ambele sensuri – amenajare/start.

Duminică, între orele 07,30 şi 15,30, restricţiile vor fi instituite pentru traseul competiţiei.

Poliţiştii recomandă, ca rute alternative, bulevardul Mihail Kogălniceanu – Piaţa Universităţii – bulevardul Nicolae Bălcescu – bulevardul Gh. Magheru; bulevardul Naţiunile Unite – strada Izvor – bulevardul Tudor Vladimirescu – bulevardul George Coşbuc – bulevardul Regina Maria; bulevardul I.C. Brătianu – Calea Călăraşilor – Piaţa Hurmuzachi; bulevardul Mărăşeşti – bulevardul Dimitrie Cantemir – bulevardul Octavian Goga – Calea Dudeşti – şoseaua Mihai Bravu – Piaţa Hurmuzachi.

Totodată, traseele a 41 de linii ale Societăţii de Transport Bucureşti vor avea restricţii rutiere vineri, sâmbătă şi duminică, se menţionează într-un comunicat remis joi de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI).

Horoscopul zilei de 29 octombrie 2021. „Leii” pot exagera cu autoritatea (VIDEO)

Horoscopul zilei de 29 octombrie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Luna tranzitează astăzi zodia Leu și ne stimulează să ieșim în față, să ne manifestăm și exprimăm emoțiile, însă o vom face cu rezervare și atenție. Mai mult vom simți să ne conservăm energia decât să o consumăm pe activități distractive.

Sfatul astrologului! Persoanele care-și cunosc ascendentul zodiacal, sunt sfătuite să-și citească atât previziunile pentru ascendent, cât și previziunile pentru zodie!

PICCJ a pus sub urmărire penală 6 foști manageri interimari, două asistente, un medic-șef ATI și un medic ATI în ancheta privind incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) – Secția de urmărire penală – au dispus, pe data de 25 octombrie 2021, în cauza privind incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 10 suspecți persoane fizice și față de persoana juridică Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

ÎPS Teodosie, noi declarații controversate despre vaccin la postul de radio amendat de CNA, din cauza mesajelor sale: „Dacă este cineva afectat de COVID şi în timpul acela face vaccinul, îi este fatal vaccinul”

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie, a făcut noi declarații controversate despre pandemie și vaccin la postul de radio amendat de Consiliul Național al Audovizualului (CNA), tocmai din cauza mesajelor sale.

O stewardesă a fost bătută cu bestilalitate de un pasager

O însoțitoare de bord a fost lovită cu brutalitate de un pasager. Agresiunea este acum investigată de FBI.

Incidentul a avut loc miercuri, 27 octombrie. Zborul 976 al companiei American Airlines, care plecase de la New York către Santa Ana, a aterizat în siguranță la Denver.

Polițiștii au fost nevoiți să intervină și „au îndepărtat și a reținut pasagerul” violent, a transmis compania, printr-un comunicat.

Bărbatul  a lovit-o cu pumnul în față de două ori pe o însoțitoare de zbor. Femeia s-a ales cu nasul rupt

Un cunoscut om de afaceri din Pitești a fost găsit spânzurat

Un om de afaceri, în vârstă de 47 de ani, a fost găsit spânzurat în locuinţa sa din Piteşti. Trupul neînsufleţit a fost găsit de către mama sa.

Laurentiu Floroiu era un nume cunoscut din industria HoReCa, proprietar al mai multor localuri, fost preot, anchetat si retinut in Dosarul Permiselor.

Din primele date, se pare că omul de afaceri trecea, în ultimele zile, printr-o stare psihică foarte proastă, de natură depresivă. Acumulase datorii și nu mai găsea o soluție de ieșire, spun apropiații. Nu este singurul necaz. În urmă cu patru ani a trecut prin drama cumplită a pierderii soției sale, avocatul Dana Floroiu, răpusă de cancer.

Poliția a deschis acum o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauza morții, întrucât sunt și suspiciuni, cea mai mare fiind ușa deschisă a apartamentului, după cum spune mama bărbatului.

Un funcționar de la Protecția Copilului Sector 2, reținut în dosarul certificatelor false de vaccinare de la centrul Neghiniță

Un funcționar de la Protecția Copilului Sector 2, implicat în dosarul de falsificare a certificatelor de vaccinare, a fost reținut pentru 24 de ore.

Zeci de polițiști au descins, joi la prima oră, la Centrul de Vaccinare Neghiniță, din Sectorul 2 al Capitalei. Aveau suspiciuni că acolo se falsifică adeverințe de vaccinare.

Ciprian Romanescu – purtător de cuvânt al Poliției Capitalei a transmis: „Au înlocuit datele persoanelor vaccinate cu cele ale unor persoane nevaccinate, în scopul obținerii pentru aceștia din urmă de certificate verzi”.

În Sectorul 2 sunt cinci centre de vaccinare împotriva COVID-19, după închiderea Centrului Neghiniță. La toate e coadă de mai bine de o săptămână.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
O turistă a murit în timp ce își făcea un selfie lângă lacul din craterul...