8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Plenul Parlamentului ar urma să se reunească joi pentru moțiunea de cenzură. O nouă ședință a Birourilor permanente reunite la ora 10

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Plenul Parlamentului ar urma să se reunească joi pentru moțiunea de cenzură.  O nouă ședință a Birourilor permanente reunite la ora 10
Sursa foto: caracter ilustrativ
Publicat: 09/09/2021, 08:00
Actualizat: 09/09/2021, 09:35

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, şi preşedinta Senatului, Anca Dragu, au convocat o şedinţă comună a Parlamentului pentru joi la ora 16:00 în vederea citirii moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, intitulată “Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi! Florin Cîţu trebuie să plece!”, depusă de USR PLUS şi AUR.

De la ora 10:00 se vor reuni Birourile permanente pentru a stabili proiectului ordinii de zi şi a programului de lucru al şedinţei de plen reunit.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat miercuri că a luat decizia, împreună cu preşedintele Senatului, de a convoca plenul Camerelor reunite, menţionând că este o obligaţie constituţională.

Până acum, introducerea în circuitul parlamentar a moţiunii de cenzură a fost blocată, după ce, în ultimele zile, patru şedinţe succesive ale Birourilor Permanente au fost boicotate de reprezentanții PNL  și PSD.

Liberalii care susțin guvernul Cîţu au propus amânarea cu două săptămâni a dezbaterii moţiunii de cenzură, pentru verificarea autenticității semnăturilor care o susțin.

De asemenea, miercuri, Florin Cîțu a anunțat că va sesiza CCR în privința moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR, despre care consideră că a fost depusă nelegal.

Macedonia de Nord – România 0-0

Macedonia de Nord și România au remizat, miercuri, la Skopje, scor 0-0, într-un meci disputat în cadrul Grupei J a preliminariilor Campionatului Mondial din 2022.

Bilanţul echipei României în meciurile din septembrie este unul pozitiv, cu două victorii (2-0 cu Islanda în deplasare, 2-0 cu Liechtenstein acasă) şi un egal (0-0 cu Macedonia de Nord în deplasare), fără gol primit şi cu patru înscrise.

Luna viitoare, România va juca alte două meciuri în preliminarii, pe 8 octombrie, la Hamburg, cu Germania, iar pe 11 octombrie, cu Armenia, pe Stadionul Steaua din Bucureşti.

Cîţu, despre o eventuală demisie: “Nu sunt iresponsabil să las România fără Guvern în prag de iarnă”

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri seară că demisia sa din funcţie ar însemna că este de acord să arunce ”ţara în aer” în prag de iarnă.

Florin Cîţu a declarat miercuri seară că demisia sa din funcţie ar însemna că este “iresponsabil”, că este de acord să arunce ”ţara în aer” în prag de iarnă.

„Asta (n.r. demisia) ar însemna ca eu să fiu cel iresponsabil. Lumea trebuie să știe că atunci când pleacă premierul, pleacă guvernul. O demisie a premierului înseamnă că eu sunt de acord să arunc țara în aer, să fiu eu cel iresponsabil”, a spus Florin Cîțu pentru Digi24, potrivit Mediafax.

Orban, despre căderea guvernului  Florin Cîţu: ”Îmi doresc soluţionarea cât mai rapidă a crizei”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, miercuri seară, că este rolul Parlamentului să învestească un guvern, iar blocarea unei moţiuni de cenzură este neconstituţională.

Întrebat dacă îşi doreşte căderea guvernului condus de Florin Cîţu, Orban afirmă: ”Eu îmi doresc soluţionarea cât mai rapidă a crizei”.

Guvernul a solicitat Curţii Constituţionale să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de-o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură USR PLUS – AUR.

Secretarii de stat ai USR PLUS au fost eliberați din funcție

Premierul Florin Cîţu a anunţat că secretarii de stat ai USR PLUS au fost destituiţi miercuri seară.

Deciziile de eliberare din funcţie a unor secretari de stat de la mai multe ministere, din aparatul propriu al vicepremierului, de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, dar şi de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni au fost publicate în Monitorul Oficial.

”În acest moment putem să discutăm orice (…) portofoliile sunt acolo, nu le atinge nimeni, oamenii sunt acolo, bine, fără secretarii de stat, pentru că nu poţi să…”, a declarat premierul.

Incendiu izbucnit la un spital Covid din Macedonia de Nord

Zece persoane şi-au pierdut viaţa miercuri, 8 septembrie, și altele au fost rănite într-un incendiu declanşat într-un spital pentru bolnavi de COVID-19 din Macedonia de Nord, a anunţat ministrul Sănătăţii Venko Filipce.

Incendiul a izbucnit într-un spital construit la Tetovo, nord-vestul ţării, pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

Spitalul, o structură modulară, a fost construit anul trecut pentru tratarea pacienţilor cu COVID -19.

Macedonia de Nord, o ţară cu două milioane de locuitori şi cu servicii de sănătate fragile, înregistrează o creştere a numărului de contaminări cu noul coronavirus şi aproximativ 30 de decese zilnic.

Cîţu, despre creșterea euro: Ca să ai o monedă stabilă, trebuie să nu-ţi dai jos propriul guvern

Florin Cîţu a spus miercuri seara, la Digi24, că pentru a avea o monedă stabilă este nevoie de o guvernare stabilă.

„Eu vreau să vă aduc aminte că anul trecut spuneau că o să fie 5 lei, nu a fost anul trecut. Toţi cei care estimează cursul spuneau că o să fie 5, o să fie 5,4. În fine. Şi eu mă uit şi văd ceea ce se întâmplă. Pe de o parte, ştiţi bine, cursul valutar este determinat de piaţă. O perioadă ca aceasta,normal că induce volatilitate în ceea ce se întâmplă cu moneda naţională, o mare parte vine şi din ce se întâmplă la nivel internaţional. Dar, ca să ai o monedă stabilă, trebuie să ai o guvernare stabilă. Şi ca să ai o guvernare stabilă, trebuie să nu îţi dai jos propriul guvern”, a declarat premierul, la Digi24.

Cîțu a spus și că important este ca tendinţa de creştere a cursului valutar să nu continue.

Cetățenii străini care vor să se vaccineze anti-COVID în România o vor putea face contra cost

Cetățenii străini care vor să se vaccineze anti-COVID în România o vor putea face contra cost. Tariful propus de Ministerul Sănătății este 150 de lei, conform unui proiect de ordonanță de urgență pus în dezbatere publică.

Proiectul de act normativ prevede și constituirea unei liste de unități sanitare, de spitale unde să existe această posibilitate, care să aibă deja cabinete de vaccinare împotriva COVID-19.

Banii au urma să fie încasați într-un cont separat deshis pe numele unității sanitare respective, iar apoi ei să fie vărsați în bugetul de stat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Exclusiv: Mihai Morar, ipostază rar văzută . Cum a fost surprins în parc
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani