A apărut primul număr ”CineGazeta SFR”: ”Cadoul nostru către cei care ne-au fost alături la Festivalul Serile Filmului Românesc”

A apărut primul număr ”CineGazeta SFR”: ”Cadoul nostru către cei care ne-au fost alături la Festivalul Serile Filmului Românesc”
Publicat: 21/12/2021, 09:45
Actualizat: 21/12/2021, 11:53

Organizatorii festivalului ”Serile Filmului Românesc” – ajuns, anul acesta, la ediția a douăsprezecea – au anunțat că sfârșitul de an va oferi cinefililor încă două evenimente foarte importante, lansarea unui ziar, dar și o expoziție de fotografie care să marcheze această reușită care a depășit deja un deceniu.

Pe data de 10 decembrie, la Ateneul Național din Iași, în prezența echipei festivalului ”Serile Filmului Românesc”, a voluntarilor, partenerilor și colaboratorilor – alături de ambasadoarea festivalului, Irina-Margareta Nistor – au avut loc atât lansarea ziarului ”CineGazeta SFR”, cât și deschiderea expoziției de fotografie SFR 12 în imagini.

”Lansarea acestui ziar, împreună cu expoziția de fotografie, reprezintă cadoul nostru către cei care ne-au fost alături la ediția de anul acesta și nu numai. De la echipă, voluntari, invitați speciali, până la parteneri de suflet. Ne bucurăm că Ateneul Național din Iași, un pilon încă de la începutul festivalului, sprijină și conturează ideile noastre, de data aceasta cu găzduirea unui eveniment post SFR. Îi așteptăm pe toți cei care apreciază ce facem noi la Iași de 12 ani și care doresc să ne cunoască”, a declarat Andrei Giurgia, directorul SFR. 

”Cea de a 12-a ediție a festivalului Serile Filmului Românesc a reușit să strângă  peste 1300 de momente transformate în imagini cinematice, unele dintre ele emoționante, unele colorate, altele doar în alb și negru. Noi am ales să prezentăm această expoziție în alb și negru, considerând astfel că emoția acestor momente nu poate fi dependentă de culoare. Expoziția prezintă doar o mică parte din cele mai importante momente ale festivalului”

Andrei Luca, fotograf

Maria Ploae: ”Va veni vremea să facem din nou lucruri care să rămână valabile”

Într-un interviu acordat lui Andrei Giurgia, directorul SFR, și publicat în acest prim număr al ziarului ”CineGazeta SFR”, cunoscuta și îndrăgita actriță Maria Ploae a vorbit despre condiția filmului contemporan și despre noua generație de cineaști.

”Simt că noua generație parcă este mai atrasă de partea întunecată a lucrurilor, de partea decăzută a oamenilor, cred că este necesară și această aplecare, că noi puteam să ne îndreptăm văzând părțile rele, părțile decăzute ale vieții noastre. Dar eu cred că toate sunt trecătoare și această aplecare a noi generații este, de asemenea, trecătoare, și cred că tot așa bunul simț al nostru, lumina aceea cu care am venit ne va obliga să ne îndreptăm, să ne luăm hrana necesară a sufletului spre partea luminoasă a lucrurilor. Cred că va veni vremea să facem don nou lucruri care să rămână valabile, dacă nu pentru o eternitate, să spunem pentru o bună bucată de vreme, așa încât generațiile care vin să aibă ce vedea și să aibă cu ce se hrăni și, mai ales, să înțeleagă trecerea asta care a fost până la ei, din care să aibă ce să învețe”, a spus Maria Ploae.

”Lucrurile sunt în transformare, în schimbare, eu zic că este bine ce se întâmplă”

Actrița Maria Ploae

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Răsturnare de situaţie! Uluitor: ce le spune ministrul australian, care "l-a executat" pe Novak Djokovic,...
BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit din cauza Anei Baniciu?! Când s-a întâmplat și...
Laurențiu Reghecampf, reacție devastatoare după ce iubita lui a fost atacată mârșav! Mesaj dur pentru...
Dieta anti-depresie. Alimente care stimulează producția naturală de serotonină
Efectele dramatice ale expulzării lui Novak Djokovic asupra turneului de la Australian Open!
Reacţia lui Djokovic după ce a aflat că va fi expulzat din Australia: „Sunt extrem...
DUSTER-UL care lasă pe toată lumea cu gura căscată!
BANCUL ZILEI | Bărbat sedus în lift de o tipă voluptoasă: “Fă-mă să mă simt...
George Simion a luat cu asalt primăria din Timișoara: „Fritz, parașutat din Germania, ocupă ilegal...
BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit din cauza Anei Baniciu?! Când s-a întâmplat și...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
CONDAMNĂRI în DOSARUL bărbatului OMORÂT şi BĂGAT în PORTBAGAJ!
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Anunț ȘOC: Cine i-a ucis, de fapt, pe cei doi studenți de la Iași? Răsturnare...
SE DAU BANI! Anunțul momentului pentru cei care stau la bloc. Decizia luată de Guvern
Breaking News! Apelul 112 al polițistului care a lovit două fetițe
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...