A reizbucnit incendiul produs la sediul Parlamentului Africii de Sud din Cape Town. Clădirea are o vechime de 130 de ani

A reizbucnit incendiul produs la sediul Parlamentului Africii de Sud din Cape Town. Clădirea are o vechime de 130 de ani
FOTO - Twitter
Publicat: 04/01/2022, 08:16
Actualizat: 04/01/2022, 11:11

Autorităţile din Africa de Sud au anunțat că incendiul care a distrus principala clădire a Parlamentului din Cape Twon a reizbucnit, luni, la aproximativ 36 de ore după ce apăruse în complexul cu vechimea de 130 de ani.

„Echipaje de pompieri au fost mobilizate din nou, luni după-amiază, la sediul Parlamentului, în centrul oraşului Cape Town, după ce acoperişul clădirii a fost cuprins de flăcări. Peste 30 de pompieri participă la operaţiune”, a declarat Jermaine Carelse, purtătorul de cuvânt al Departamentului Pompierilor din Cape Town, citat de Mediafax.

Focul a reizbucnit, deşi pompierii anunţaseră că incendiul fusese lichidat şi începuseră evaluarea daunelor. Primul incendiu s-a produs duminică dimineaţă.

FOTO – Twitter

Un suspect a fost arestat

Un individ suspect a fost arestat în cadrul investigaţiei şi este interogat de poliţie. Nu este clar care a fost implicarea suspectului în izbucnirea incendiului şi nu se ştie dacă focul a fost declanşat intenţionat.

Parlamentul Africii de Sud a fost închis, în perioada sărbătorilor de iarnă, astfel că nu s-au înregistrat victime, dar pagubele materiale sunt mari.

„Clădirea este devastată”, a comunicat Parlamentul sud-african. Cea mai afectată zonă este sala de plen a Adunării Naţionale, Parlamentul Africii de Sud.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase