Actorul Eduard Marinescu a murit la vârsta de 61 de ani

Actorul Eduard Marinescu a murit la vârsta de 61 de ani
Actorul Eduard Marinescu a murit la vârsta de 61 de ani / Foto: antena3.ro
Publicat: 15/12/2020, 06:59

Anunțul trist a fost făcut de colectivul Teatrului Național Târgu Mureș, unde Eduard Marinescu a fost actor din anul 1985.

Eduard Marinescu a jucat alături de actorii „Generației de Aur” a teatrului și a avut-o ca parteneră de scenă chiar pe mama sa, actrița Lidia Roșca-Marinescu.

A jucat în zeci de spectacole pe scena târgumureșeană

Eduard Mihail Marinescu s-a născut la București în 10 iunie 1959. S-a alăturat echipei Teatrului Național Târgu Mureș la 1 iulie 1985 și a rămas loial scenei de acolo întreaga sa carieră, jucând în peste 60 de spectacole, scrie antena3.ro.

Tragicul anunț a fost făcut de colectivul Teatrului Național Târgu Mureș. „Anunțăm cu adâncă durere în suflet încetarea din viață a fostului nostru coleg și prieten drag, actorul Eduard Marinescu (10 iunie 1959 – 14 decembrie 2020)

Dintre cele mai importante roluri amintim: Polivec în Peripețiile bravului soldat Švejk (r. Eugen Mercus, 1986), Platan Stamatescu în …Escu (r. Nicoleta Toia, 1989), Christian Martin în O dragoste de milioane (r. Dan Alecsandrescu, 1991), Pompey în Măsură pentru măsură ( r. Theodor-Cristian Popescu, 1997), Şerban Boriga în Duelistul (r. Attila Vizauer, 2002) Ion Sorcovă în Domnișoara Nastasia (r. Sorin Misirianțu, 2009), Cebutkin în Trei surori (r. Harsányi Zsolt, 2016) şi Ipistatul în D`ale Carnavalului (r. Adi Iclenzan, 2019).

„Edi” a făcut și teatru online în pandemie

A jucat alături de actorii Generației de Aur a teatrului, a avut-o parteneră de scenă pe însăși mama lui, actrița Lidia Roșca-Marinescu, a jucat apoi alături de generațiile care au urmat, dar a jucat și online, cum o cer acum vremurile.

Așadar, Edi a fost un actor mereu prezent în viața Teatrului și va rămâne mereu prezent în sufletele și în amintirile noastre.

Cine dorește să ofere un ultim omagiu o poate face la slujba de Priveghi mâine, 15 decembrie, ora 16:30, și la slujba de Înmormântare miercuri, 16 decembrie, ora 12:00, la Capela Vili Funerar.

Transmitem sincere condoleanțe familiei și celor apropiați. Dumnezeu să îl odihnească în pace”, au anunțat colegii actorului Eduard Marinescu.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase