Adrian Wiener, despre preluarea funcției de ministru al Sănătății: „Decizia o iau partidele. Aștept comunicarea oficială”

Adrian Wiener, despre preluarea funcției de ministru al Sănătății: „Decizia o iau partidele. Aștept comunicarea oficială”
Adrian Wiener, despre preluarea funcției de ministru al Sănătății: „Decizia o iau partidele. Aștept comunicarea oficială”. Sursă foto: Facebook Adrian Wiener
Publicat: 14/04/2021, 12:55
Actualizat: 14/04/2021, 13:01

Adrian Wiener, deputat USR, medic și fost coordonator al spitalului COVID din Arad, este numele luat în calcul pentru funcția de ministru al Sănătății, după revocarea lui Vlad Voiculescu, spun surse politice pentru GÂNDUL.

Contactat de GÂNDUL.RO, deputatul Adrian Wiener spune că până acum nu a avut discuții cu conducerea USR-PLUS pentru preluarea portofoliului Sănătății.

Wiener: „Aștept decizia oficială de la partide”

„Deocamdată, nu au existat discuții și nu am primit o propunere pentru Ministerul Sănătății. Deciziile trebuie luate de conducerile partidelor”, a spus Adrian Wiener.

El a precizat că trebuie așteaptată o comunicare oficială de la partide, care vor analiza toate opțiunile și vor anunța decizia înlocuitorului lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății.

Întrebat cum comentează ordinul emis de Andreea Moldovan prin care au fost schimbate criteriile de carantinare a unei localități, Adrian Wiener a spus că s-a discutat mult în ultima perioadă în spațiul public despre aceste criterii, care însă ar trebui decise nu doar de Ministerul Sănătății, ci prin consultare cu mai multe autorități implicate în gestionarea pandemiei de coronavirus.

El a preciat că nu cunoaște parcursul ordinului semnat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan și nu poate comenta mai despre contextul în care acesta a fost dat.

Reamintim că ministrul sănătății Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu, în urma discuțiilor avute cu Dan Barna, liderul USR PLUS, miercuri dimineață.Totodată, premierul a decis și revocarea Andreei Moldovan din funcția de secretar de stat.

Liderii USR PLUS se întâlnesc, miercuri, într-o ședință după ce premierul i-a revocat pe cei doi din funcție. Totodată, copreşedintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, a precizat că modul în care a fost demis Vlad Voiculescu este „absolut  inacceptabil”. El susține că cererea de demitere a fost înaintată preşedintelui Klaus Iohannis fără consultarea conducerii Alianței USR PLUS.

Cine este medicul Adrian Wiener

Adrian Wiener a fost favoritul intern al USR pentru funcția de ministru al Sănătății, dar PLUS a reușit atunci să obțină funcția pentru Vlad Voiculescu, acesta fiind numit pe 23 decembrie 2020.

Adrian Wiener este deputat de Arad din 6 decembrie. Pe perioada pandemiei s-a reîntors să lucreze în spital, mai întâi la Spitalul Clinic Județean de Urgență, apoi ca medic-coordonator la Spitalul din Grădiște dedicat pacienților infectați cu noul coronavirus.

Înainte de a fi senator în legislatura 2016-2020, a ocupat funcții administrative și manageriale în cadrul Spitalului Județean Arad, unul dintre cele mai mari spitale din țară, s-a format în Managementul Serviciilor de Sănătate (Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București) și a contribuit, ca membru fondator și unul dintre coordonatorii Comisiei Județene de Prevenție Cardiovasculară, la derularea programelor de evaluare și informare asupra riscului cardiovascular în populații din mediul rural în județul Arad.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Povestea tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii