Alertă în Sighetul Marmației, după ce o refugiată din Ucraina a fost prinsă cu o armă și muniție la vamă

Alertă în Sighetul Marmației, după ce o refugiată din Ucraina a fost prinsă cu o armă și muniție la vamă
Polițist de frontieră în timpul unei misiuni (FOTO - ilustrativ: Poliția de Frontieră)
Publicat: 27/06/2022, 11:38

Este alertă în Sighetul Marmației după ce polițiștii de frontieră au descoperit în timpul unui control de rutină în geanta unei refugiate ucrainence, o armă și muniție.

Femeia a fost găsită la graniță în timp ce ar fi dorit să intre în România cu o armă și muniție. Polițiștii au deschis o anchetă, iar femeia este cercetată pentru contrabandă.

Arma era neletală, dar atât pistolul, cât și muniția aferentă au fost confiscate de oamenii legii.

„Sâmbătă, 25 iunie a.c., în jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Sighetu Marmației s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în România, un autoturism marca BMW, înmatriculat în Ucraina, în care călătoreau patru persoane. La controlul de frontieră, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali au descoperit, în bagaje, un pistol marca Zoraki (calibru 9 mm), șapte cartușe de calibru 9 mm, fără proiectil și alte trei cartușe de 9 mm cu proiectil de cauciuc”, se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Refugiata din Ucraina a spus că nu știa că are o armă în geantă și că aceasta i-ar aparține fiului ei.

De asemenea, femeia a precizat că nu avea de gând să folosească arma respectivă.

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 5.032 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 33 %), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.166 cetăţeni ucraineni (scădere cu 7.8 %).

De la declanşarea acestei crize (24.02.2022), până la data de 26.06.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 1.334.679 cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând cu data de 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în ţară noastră 1.369.208 ucraineni.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult