Alexandra, tânăra însărcinată care a MURIT la Botoșani, a fost înmormântată. Preot: „Când o mamă moare din cauza unei nașteri, moare ca un martir”

Alexandra, tânăra însărcinată care a MURIT la Botoșani, a fost înmormântată. Preot: „Când o mamă moare din cauza unei nașteri, moare ca un martir”
Publicat: 21/08/2023, 16:47

Alexandra Ivanov, tânăra de 25 de ani însărcinată care a murit la Botoșani după ce, spun apropiații, nu a fost operată la timp, a fost condusă pe ultimul drum.

Predica de după slujbă a fost rostită de un preot arhimandrit din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, părintele Nicodim Petre.

Acesta a ținut un discurs emoționant după ceremonie.

„Astăzi ne-am întâlnit pentru a ne ruga pentru sufletul roabei lui Dumnezeu, Alexandra, care a trecut la cele veșnice înainte de vreme, la 25 de ani. A trăit o viață scurtă pe pământ, dar foarte bogată, foarte curajoasă, în care a învățat, s-a căsătorit a născut trei copii și ar fi născut și alți copii dacă oamenii și viața ar fi îngăduit ca ea mai trăiască aici pe pământ”, a spus acesta.

Tânăra mamă era cunoscută de preoții care se implicau în tot felul de activități sociale și umanitare.

Astfel de întâlniri aveau loc și în tabere religioase, unde Alexandra era prezentă mai mereu alături de alți tineri din cadrul Asociației Tinerilor Ortodocși din România (ATOR), notează botosaneanul.ro.

„Noi o cunoaștem pe Alexandra ca un copil cuminte. Eu o știu personal din clasa a VII-a, dintr-o tabără, cu un duh bun. Fiecare om se naște cu anumite daruri, cu anumită stare sufletească. Alexandra era odihnitoare de oameni, era liniștită, era zâmbitoare, era optimistă. A primit multe daruri de la Dumnezeu și darurile acestea au rodit în jurul ei și acum când pleacă va lăsa un gol și în familia ei, și în parohia aceasta și în generația ei pentru că ea fost parte dintr-o generație de tineri apropiați de biserică și de Dumnezeu, de preoți și de valorile noastre creștinești. Știa să se roage, acea frică de Dumnezeu, avea o gândire corectă, optimistă.

Și toți cei care am venit aici și cei care nu am venit suntem invitați să ne rugăm pentru sufletul Alexandrei despre care noi credem că a dobândit Împărăția Cerurilor pentru că învățăm și la școală că atunci când o mamă moare născând sau din cauza unei nașteri moare ca un martir și martirul este cineva care se mântuiește, prin suferința lui, prin hotărârea pe care a avut-o de a păstra copilul, de a-l naște, de a merge mai departe, prin moarte de fapt îl mărturisește pe Dumnezeu”, a mai spus părintele.

Alexandra a murit cu zile sub ochii medicilor din Botoșani

O tânără de 25 de ani, însărcinată în luna a treia, a murit sub ochii medicilor, în Botoșani. Trei copii minori au rămas orfani de mamă, după ce femeia s-a stins din viață sub privirile cadrelor medicale.

Totul a început în noaptea de joi spre vineri, când Alexandra, în vârstă de doar 25 de ani, însărcinată cu al patrulea copil, a început să sângereze.

A sunat imediat la 112. Era ora 22:51.

La scurt timp, un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) a ajuns la domiciliul său, în municipiul Botoșani.

La ora 23:05 era deja în grija celor de la Maternitate.

Echipajul de ambulanță s-a deplasat la locul solicitării, a preluat pacienta care, potrivit raportului medical, „prezenta paliditate tegumentară, cu sindrom vertiginos și sângerări”. Femeia a fost preluată și dusă la Maternitatea Spitalului Județean Botoșani.

După ce a ajuns la spital, Alexandra a vorbit cu soţul său prin mesaje. Ceea ce îi povestește soțului ei este absolut halucinant. Tânăra spune că i s-a pus un calmant, care nu avea niciun efect.

Ulterior, Alexandra își informează soțul că abia a doua zi va veni medicul să o opereze. Ea spune că doctorul la care tânăra era înscrisă era acasă, iar medicii de gardă i-au spus că nu reprezintă o urgență. În pofida durerilor atroce, tânăra se interesează de copii, fără să știe că trăiește ultimele clipe de viață. Bărbatul îi dă mesaj la ora 6:40 că unul dintre copii s-a trezit.

Tânăra, sfâșiată de durere, îi mai trimite un mesaj. „Nu mai pot”, iar la scurt timp vine apelul de la maternitate ca Alexandra a murit.

Potrivit medicilor, dimineață, starea tinerei s-a agravat iremediabil
Aceasta a avut o hemoragie masivă, cu sângerare inclusiv la nivelul căilor aeriene. A fost dusă la Terapie Intensivă. Dar a fost mult prea târziu. Era ora 8:20.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență a demarat o anchetă imediat după deces, pentru a se stabili dacă procedurile medicale au fost respectate.

Sursa foto: botosaneanul.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple