Alina Gorghiu: Aurel Bălășoiu trebuie să plece din Parlamentul României. Am inițiat o petiție în acest sens | VIDEO

Publicat: 05/10/2022, 14:11

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a vorbit miercuri despre acuzațiile aduse împotriva deputatului Aurel Bălășoiu.

Aceasta spune că este șocată de acest caz și, în același timp, este revoltată de faptul că, spune ea, deputatul a cerut concediu de odihnă de la Parlament în loc să își lămurească situația.

Gorghiu spune că a inițiat o petiție prin care să determine ca Bălășoiu să plece din Parlament cât mai repede.

„În ceea ce privește acest caz care a șocat opinia publică, și anume cazul domnului deputat Bălășoiu, pot să vă fac câteva precizări. În primul rând, nu are legătură intervenția mea cu viața privată, cu morala creștină, nu e treaba mea să comentez ce face fiecare în intimitate. Însă vorbim de o acuzație care a fost făcută publică prin intermediul presei, privitoare la acuzații de viol și de sex cu minori. Este absolut revoltător că acest coleg nu dorește să-și lămurească toate aceste acuzații din afara Parlamentului și insistă să rămână în Parlament, ba chiar în mod cinic a făcut o solicitare de concediu de odihnă la conducerea Camerei Deputaților pentru a evita, probabil, confruntarea cu presa, cu colegii.

Acesta este motivul pentru care în fața unor acuzații atât de oribile am inițiat o petiție, repet, nu are niciun fel de legătură cu politica, pur și simplu, ca femeie, ca mamă, cred că nu pot să stau imună la acuzații care sunt de un pericol social extraordinar de mare. Vom vedea  cum evoluează lucrurile, însă, până atunci, cred că nu avem  voie să tăcem. Cred că este nevoie de o poziție fermă, la cel mai înalt nivel, iar această excepție, sper să fie o excepție, această situație în care un parlamentar este acuzat de viol și de sex cu minori să fie un accident în istoria parlamentarismului românesc și să nu mai avem parte de asemenea momente absolut oribile”, a declarat Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu: Un parlamentar nu poate fi demis cu semnăturile cetățenilor, așa cum a fost ales

Deși a inițiat această petiție, Alina Gorghiu recunoaște că gestul este unul pur simbolic, dat fiind că, din punct de vedere juridic, un parlamentar nu poate fi demis în acest mod.

De altfel, Gorghiu susține modificarea legislației în acest sens, prin modificarea Constituției.

„Juridic, această petiție nu are niciun fel de valoare, pentru că un parlamentar nu poate fi demis prin semnăturile cetățenilor, așa cum a fost ales, din păcate. Când vom revizui Constituția, cu siguranță va trebui să ne gândim la modalitatea în care un parlamentar care a obținut girul electoratului poate fi schimbat înainte de termen tot cu votul electoratului, din motive justificate.

Nu poți să stai în Plenul Parlamentului, al Senatului, al Camerei Deputaților, cu un coleg acuzat de infracțiuni de sex cu minori și viol fără să faci nimic, uitându-ne unii la alții și dând din umeri. Eu am propus și un proiect de lege, e blocat în Camera Deputaților și poate mă aude cineva și încearcă să îl deblocheze, am cerut inclusiv suspendarea de la catedră a profesorilor acuzați de infracțiuni sexuale. Din fericire, a trecut de Senat, dar e blocat la Camera Deputaților”, a mai spus ea.

Deputatul Aurel Bălășoiu, vizat în două dosare, pentru viol și act sexual cu un minor

Scandalul declanșat după ce au fost făcute publice imagini compromițătoare cu deputatul Aurel Bălășoiu, aflat în compania unui tânăr, intră într-o nouă etapă. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a deschis două dosare penale care îl vizează pe Aurel Bălășoiu.

Departamentul de Investigații Speciale Gândul a publicat informații în exclusivitate despre acest scandal de proporții, după ce deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus din PSD din cauza respectivelor imagini, numai că întregul scenariu s-a complicat gradual.

În noaptea de luni spre marți, călugărul-amant al lui Aurel Bălășoiu – și cel care lansează acuzații și la adresa a două înalte fețe bisericești, PS Visarion Bălțat, episcopul Tulcii, și ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului – a fost audiat timp de 11 ore la Parchetul General, procurorii dorind să afle, potrivit surselor Gândul, „dacă deputatul Aurel Bălășoiu – dar și alte persoane importante – au întreținut, de-a lungul timpului, relații sexuale cu persoane printre care se aflau și minori”.

Potrivit unui comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a sesizat din oficiu în acest caz fiind deschise două dosare in rem împotriva deputatului Aurel Bălășoiu, unul cu privire la săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor și altul – pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică  – având ca obiect săvârșirea infracțiunii de viol.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu