Prima pagină » Actualitate » AMENZI drastice pentru grătare și muzică tare în Delta Dunării: „Ajung până la 10.000 de lei” / Reguli noi pentru minivacanța de 1 Mai

AMENZI drastice pentru grătare și muzică tare în Delta Dunării: „Ajung până la 10.000 de lei” / Reguli noi pentru minivacanța de 1 Mai

Dacă aveți în plan să petreceți minivacanța de 1 mai în Delta Dunării, nu uitați să țineți cont de regulile pentru zona protejată, altfel veți plăti amenzi uriașe. De exemplu, pentru grătar făcut necorespunzător sau muzică dată tare amenda ajunge până la 10.000 de lei. Anul trecut, Administrația Rezervației a dat sancțiuni în valoare totală de 2,8 milioane de lei.

Şi accesul fără permis în rezervația Deltei Dunării se sancționează cu 5000 de lei. Turiştii îl pot solicita gratuit la sms 7494 sau pe site-ul ARBDD. Cele mai multe rezervări de 1 mai în Delta s-au făcut la Gura Portiţei, Sulina sau Jurilovca.

„Pe plajele sălbatice camparea este interzisă”

Dacă în anii trecuți amenzile date în Delta Dunării pentru nerespectarea regulilor erau mici, acum sunt de ordinul zecilor de mii, potrivit informațiilor publicate de știrileprotv.ro. În plus, turiştii nu au voie să-şi instaleze corturile în buza apei – pot campa numai în locuri amenajate.

„Dacă ne referim la Vadu şi Corbu, avem dunele embrionare, nu trebuie să meargă cu maşinile până să-i ude apa mării rotile maşinii, ci trebuie să parcheze maşinile la cel puţin 150 m de ultimul val. Pe plajele sălbatice camparea este interzisă”, a declarat Mihai Bucur, inspector ARBDD.

Turișii vor fi sancționați chiar și cu 6.000 de lei, dacă vor campa în locuri neamenajate sau pe plajă. Cât despre cei care lasă gunoi în rezervație vor plăti amenzi de până la 10.000 de lei. Și pescuitul sportiv în zonele interzise sau în perioadele de prohibiție este sancționat cu amendă de la 3000 la 6000 de lei.

Pentru cei care nu vor să se legitimeze sau sunt în stare de ebrietate controalele se fac cu inspectori ARBDD însoţiţi de jandarmi.

Legea 54/2012, cunoscută oficial ca Legea Picnicului, are rolul de a proteja mediul înconjurător și de a preveni distrugerea ecosistemelor naturale, în contextul în care tot mai mulți români aleg să petreacă timp în aer liber.

 

Sursă foto: Gândul

 

CITIȚI ȘI:

Atenție la grătarele făcute de 1 Mai pentru că sunt multe restricții! Ce RISCAȚI dacă nu respectați regulile autorităților

Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, precum Jurnalul național, Evenimentul ... vezi toate articolele