Amenzi record ANPC în Piața pentru tarabagiii din Piața volantă Eroilor din București. Marfă pe trotuar, alimente mizerabile, lipsă de autorizații

Amenzi record ANPC în Piața pentru tarabagiii din Piața volantă Eroilor din București. Marfă pe trotuar, alimente mizerabile, lipsă de autorizații
Publicat: 23/11/2023, 18:35
Actualizat: 24/11/2023, 18:29

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au dat amenzi de 50.000 de lei comercianţilor din Piaţa Volantă Eroilor din Bucureşti, iar patru dintre aceştia au fost opriţi temporar de la funcţionare. Printre neregulile găsite se numără depozitarea produselor pe trotuar, mizerie, lipsa autorizaţiei sanitar veterinare.

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că la sfârşitul săptămânii trecute, comisarii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor au făcut un control la nouă operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în Piaţa Volantă Eroilor, platoul din faţa Academiei Militare, din Capitală, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu, în cadrul activităţilor de comercializare a produselor alimentare.

“Alimente tradiționale” din hipermarket

”Această piaţă este deschisă doar în weekend, iar prezenţa noastră s-a impus într-o zi liberă. Nu este prima oară şi nu va fi nici ultima! Abaterile constatate sunt multiple şi, din păcate, unele au caracter înşelător! Adevăraţii producători români de produse tradiţionale, autentice, stau cu bunurile în cămară, nevândute, pentru că nişte copii nefericite le iau şansa! După ameninţări şi scandaluri, sper ca întreaga situaţie să se fi lămurit! P.S.: platoul Academiei Militare este distrus de maşinile de aprovizionare, dar de ce ar conta, dacă unii fac bani”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Luni, şeful ANPC relata cum un comerciant dintr-o piaţă volantă din faţa Academiei Militare îl ameninţa “cu nenorociri”, pentru că îi ceruse să informeze cumpărătorii că produsele vândute nu sunt tradiţionale. “E produs tradiţional, nu bio. Nu mi-e frică de tine. Hai să ne omorâm. Eu sunt un nebun al Bucureştiului. Pe sănătatea mea, că m-ai adus în halul ăsta, eu fac nenorociri. (…) Nu mi-e frică de tine. Ai băgat în sperieţi în toată lumea asta. Nu mi-e frică de tine”, afirma bărbatul respectiv.

Mizerie totală

Comisarii CRPC Bucureşti-Ilfov au descoperit mai multe nereguli, printre care amplasarea sursei de apă în apropierea unui canal de scurgere, absenţa unei surse de apă caldă şi rece pentru igienizarea instrumentelor (tocătoare, cuţite), utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate şi deteriorate, cu acumulări de grăsime solidificată, folosirea unor corturi cu prelate murdare, lipsa coşurilor de colectare a resturilor alimentare,  depozitarea produselor alimentare direct pe trotuar.

Alte deficienţe au fost desfăşurarea activităţii fără a deţine autorizaţie sanitar-veterinară, nerespectarea regimului de temperatură pentru depozitarea produselor alimentare, folosirea unei friteuze neigienizate cu strat gros de grăsime,  utilizarea uleiului de prăjire neschimbat, folosirea unui grătar neigienizat, încărcat cu strat gros de grăsime folosirea unor materii prime fără elemente de identificare.

Astfel, au fost date amenzi în valoare de 50.000 de lei, au fost oprite definitiv de la comercializare 85 de kilograme de produse alimentare neconforme.  De asemenea, a fost oprită temporar prestarea serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru patru operatori economici (trei unităţi si un agregat frigorific).

Operatorii economici opriţi temporar de la funcţionare sunt:

  •  SC Agrostil Prod 2023 SRL
  •  SC Family Market SRL  – alimentaţie publică (grătar)
  •  SC La Maria Badan SRL
  •  SC MCA Family Market SRL

Citiți și: VIDEO | Șeful ANPC, scos la „interval” de un comerciant: „Nu mi-e frică, bă frate, de tine/ Hai să ne omorâm/ Eu fac nenorociri”

Inspectorii ANPC au dat amenzi de 6,3 milioane de lei, după ce au verificat 350 de magazine Auchan şi Penny

VIDEO | Micii „tradiționali” dintr-un mare târg din București sunt, de fapt, de la…Selgros. Horia Constantinescu, ANPC: „Sunt prăjiți pe trotuar”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Renault lansează SUV-ul care va pune probleme DACIEI DUSTER - VIDEO
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Veste tristă despre Florin Piersic. Acum s-a aflat
Doliu la Hollywood. Vedeta din „Line of Duty” a murit neașteptat, la 59 de ani
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Max Planck, creatorul Teoriei Cuantice. „Nu cunoașterea adevărului, ci succesul care însoțește căutarea lui este...