Anul 2022, în viziunea medicului Adrian Marinescu: „Vom avea mai puţine restricţii şi va fi o treabă care ţine de convieţuire”

Anul 2022, în viziunea medicului Adrian Marinescu: „Vom avea mai puţine restricţii şi va fi o treabă care ţine de convieţuire”
Medicul Adrian Marinescu / Sursă FOTO: Eduard Vînătoru - Mediafax Foto
Publicat: 10/12/2021, 17:54
Actualizat: 10/12/2021, 17:56

Medicul Adrian Marinescu, director medical al Institutul „Matei Balș” din Capitală, a precizat joi, la Antena 3, că anul 2022 va fi unul echilibrat, cu măsuri mult mai uşoare în ce priveşte criza COVID şi vom învăţa ce înseamnă convieţuirea cu virusul.

„Eu cred că anul 2022 va fi anul echilibrului, adică vom mai avea infecţii, vor mai fi probleme, dar eu cred că lucrurile se vor aşeza la trecerea de la câmpul de luptă la convieţuire, adică vor fi mai puţine cazuri severe, dar cu condiţia ca oamenii să se ducă la spital, sistemul de Ambulanţă să funcţioneze, pentru că altfel nu rezistăm. Valul cinci vine şi el, dar eu cred că va fi mai echilibrat, vor fi mai puţine forme severe. (…) Omenirea va fi stresată. În 2022, vom avea mai puţine restricţii şi va fi o treabă care ţine de convieţuire. Dar restricţiile putem să le numim măsuri care previn infectarea”, a spus medicul Adrian Marinescu, la Antena 3.

Cât priveşte virusul Sars CoV-2, medicul infecţionist este de părere că acesta nu va dispărea, însă vor fi puţine cazuri, vom învăţa să trăim cu el, asemeni virusului gripal.

„Pandemia înseamnă multe cazuri într-un timp scurt, nu înseamnă că trebuie să termini cu virusul, foarte important acest aspect. Pot să am virusul, cazuri izolate şi aceea nu este pandemie. Vom trăi nişte ani de zile de acum înainte cu virusul, că la un moment dat nu o să mai ştim că e şi el pe acolo”, a mai spus directorul medical al Institutul „Matei Balș” din Capitală.

Vă recomandăm și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase