„Ar trebui să ştiţi şi asta când veţi ajunge în terapie intensivă”. O mamă, internată la ATI, le-a cerut medicilor să fie lăsată să-și strângă copilul în brațe

„Ar trebui să ştiţi şi asta când veţi ajunge în terapie intensivă”. O mamă, internată la ATI, le-a cerut medicilor să fie lăsată să-și strângă copilul în brațe
Foto: caracter ilustrativ
Publicat: 18/10/2021, 11:31
Actualizat: 18/10/2021, 11:32

Numărul persoanelor internate la ATI și a deceselor de Covid-19 este într-o continuă creștere. În lupta pentru supraviețuire, pacienții Covid-19 se lovesc de dorul persoanelor dragi. Este cazul unei paciente infectate cu noul coronavirus, după ce nu s-a vaccinat. Tânăra, aflată într-o stare gravă la terapie intensivă, a implorat personalul medical să o lase să dea o fugă până acasă, doar să-şi mai vadă copilul şi să-l mai strângă în braţe. „Ar trebui să știți și asta, n-o să vă țină locul nimeni acasă, nici ca mamă, nici ca tată, nici ca frate/soră”, spune medicul isarelian Amin Zahra.

Medicul Amin Zahra a relatat cazul unei mame infectate cu Covid-19, subliniind că ignoranța persoanelor care nu cred în Covid-19 îi poate aduce oricând în locul bolnavilor. Medicul ATI a criticat dur antivaccinistii: „Singurul lucru pe care-l faceți este să căutați vinovați pentru rahatul în care ne aflăm! Dați vina pe politicieni că nu-și fac treaba, dar vreți să știți ceva?! Nu mai pot ei de grija voastră”.

Medicul israelian, Amin Zahra, de la Spitalul Județean din Timișoara a descris situația teribilă din Unitățile de Primiri Urgențe unde oamenii sunt disperați, în stare foarte gravă, așteaptă eliberarea unui loc în Terapie Intensivă.

O mamă internată în stare gravă cu COVID a implorat să fie lăsată să își vadă copilul

„Ieri o doamnă tânără, cu un flux mare de oxigen, aflată în terapie intensivă de mai multe zile, m-a rugat dacă poate să meargă acasă, măcar puţin, ca să îşi strângă copilul în braţe. Ar trebui să ştiţi şi asta când veţi ajunge în terapie intensivă, n-o să vă ţină locul nimeni acasă, nici ca mamă, nici ca tată, nici ca frate/soră! Cred că cu toţii aţi auzit măcar odată vorba aia: „Se putea şi mai rău!” Mare adevăr! Zilnic, avem record, după record! Mor sute de pacienţi în fiecare zi, au murit mii şi din păcate, pacienţii aflaţi în terapie intensivă sunt din ce în ce mai tineri. Cu siguranţă în acest timp aţi auzit şi de vorba: „Aşa şi, nu sunt eu, nu e cineva drag mie!” Ei bine, toţi cei care gândiţi aşa sunteţi nişte egoişti şi daţi dovadă de multă ignoranţă! Singurul lucru pe care-l faceţi, este să căutaţi vinovaţi pentru rahatul în care ne aflăm!”

Medicul israelian spune că presupunerea antivaccinistilor cu privire la evoluția Covid-19 este una greșită. Doctorul Amin Zahra susține că există o soluție pentru a nu ajunge în aceste situații.

Amin Zahra îi critică pe politicienii care nu iau măsuri și pe cei care răspândesc informații false despre pandemie și vaccinare.

„Pe ce vă bazați de aveți încredere asta că veți trece ușor prin boală?”

„Dați vina pe politicieni că nu-și fac treaba, dar vreți să știți ceva?! Nu mai pot ei de grija voastră… Mai pe românește li se rupe! Și puteți să fiți siguri că pentru ei se vor găsi paturi și tratamente și cel mai probabil nu în România!

Şi atunci întrebarea mea ar fi: Pe ce vă bazaţi de aveţi încredere asta că veţi trece uşor prin boală şi nu o să ajungeţi în spital aşteptând un loc? La UPU, nu o să-i găsiţi acolo pe cei a căror sfaturi le ascultaţi! Pe ei nu-i interesează de binele vostru, dacă trăiţi sau muriţi. Aceiaşi vorbă o au şi ei…Ca cea a politicienilor, cea pe româneşte…Mai sus menţionată! Şi-au dorit să iasă in evidentă şi au reuşit, dovada, sutele de pacienţi din unităţile de primiţi urgenţe! Sunt întrebat adeseori de aparţinătorii dacă se mai poate face ceva?! Sunt dispuşi să cumpere orice este nevoie pentru un pacient drag lor, aflat în terapie intensivă cu afectare pulmonară totală! După, de multe ori nu se mai poate face nimic! Soluţia există! Nu vă costă nimic, este gratuită!”, a scris medicul pe Facebook.

Bilanț COVID în România, 17 octombrie

Autoritățile au anunțat duminică, 17 octombrie, 11.546 de noi cazuri noi de COVID, raportate în ultimele 24 de ore în România, după efectuarea a 41.223 de teste.

De sâmbătă până duminică, 298 oameni infectați au murit, iar la acest bilanț a fost adăugat și un alt deces neraportat anterior. La Terapie Intensivă se află 1.750 pacienți, dintre care 37 sunt copii.

De la începutul pandemiei până în prezent, în România au fost raportate 1.457.260 de cazuri de infectare cu coronavirus (COVID – 19).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul...
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Generalul Ben Hodges laudă România pentru „cel mai recent exemplu de contribuție la apărarea...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. Nu e bine ". Robi, dezvăluiri sincere în...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Judecătorii au luat DECIZIA. Cutremur fără precedent în DOSARUL CARACAL
Ștevia poate fi delicioasă. Secretele unei mâncări bune de post
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
Rose Hanbury, presupusa amantă a prințului William, rupe tăcerea pentru prima dată despre infidelitate
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Un fizician susține că Universul nu are nevoie de materie întunecată pentru a exista