VIDEO | Arafat: Media de vaccinare pe plan mondial este 45%. Noi suntem pe la 30%

Publicat: 08/10/2021, 23:03
Actualizat: 08/10/2021, 23:30

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că situația vaccinării din România este mult sub pragul mondial, țările din Africa sau Asia au atins deja un grad de imunizare de 45%. Media europeană fiind mult mai mare. Medicul atrage atenția populației că vaccinarea este singurul mod prin care putem trece de valul patru al pandemiei de Covid-19.

„Media de vaccinare pe plan mondial este de 45%. România este sub ea. Nu media europeană, media europeană este mult mai sus. Noi suntem undeva pe la 30 – 30 şi ceva la sută. Media mondială – care include Africa, Asia, toată lumea – este 45%”, a afirmat Arafat.

Arafat le transmite celor care cred în teoriile conspiraţiei şi în informaţii luate de pe internet că, dacă la nivel mondial au fost vaccinați peste patru miliarde de oameni și dacă ar fi fost probleme cu vaccinurile, acestea ar fi apărut deja. El a indicat drept exemple, țări care au o rată de vaccinare de peste 70-80% și care deja au relaxat mai toate măsurile de protecție, întrucât pandemia nu mai pune o problemă atât de mare pe sistemul medical.

„Peste patru miliarde de oameni s-au vaccinat deja. Dacă aceste vaccinuri făceau atât de mult rău, se vedea deja fără discuţie. Se vede că aceste vaccinuri au limitat răspândirea şi ţările care au atins rata de vaccinare de 70 – 80% se relaxează  complet şi nu mai au probleme, o consideră o răceală”, a mai afirmat Arafat.

El atrage atenția că acestea sunt datele la care trebuie să ne raportăm când luăm decizii și nu la informaţiile false care circulă pe internet și care nu au nicio bază ştiinţifică.