Șeful SRI avertizează că atacurile cibernetice și activitățile de spionaj s-au intensificat, în contextul tensiunilor provocate de Rusia

Șeful SRI avertizează că atacurile cibernetice și activitățile de spionaj s-au intensificat, în contextul tensiunilor provocate de Rusia
Șeful SRI, Eduard Hellvig (FOTO - Mediafax Foto/Gabriel Fluerariu)
Publicat: 22/02/2022, 17:29
Actualizat: 22/02/2022, 17:29

Dirrctorul Serviciului Român de Informații (SRI), Eduard Hellvig, a participat marți, 22 februarie, la ședința Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI. La solicitarea Comisiei, el a prezentat o analiză de securitate din perspectiva atribuțiilor legale ale SRI și în contextul situației tensionate din Ucraina, potrivit unui comunicat al SRI.

Astfel, el a evidențiat faptul că atacurile cibernetice, activitățile de spionaj și cele asociate fenomenului „fake news” s-au intensificat în ultima perioadă, dat fiind contextul regional.

Eduard Hellvig a prezentat și o analiză privind riscurile de securitate la care ar putea fi expusă România în perioada următoare în funcție de factorii externi.

De asemenea, șeful SRI a subliniat importanța și necesitatea a actualizării pachetului de legi privind securitatea națională, cu atât mai mult cu cât mediul regional de securitate este într-o dinamică continuă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase