Autoritățile sunt în alertă după mai multe mesaje de amenințare. „Luptătorii din Ucraina vor să arunce în aer un spital din Transilvania și să omoare un medic”

Autoritățile sunt în alertă după mai multe mesaje de amenințare. „Luptătorii din Ucraina vor să arunce în aer un spital din Transilvania și să omoare un medic”
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock

Poliția Română și Serviciul Român de Informații (SRI) sunt în alertă după ce ambele instituții au primit un e-mail prin care li se comunica faptul că un spital din Transilvania urmează să fie aruncat în aer de luptători din Ucraina pentru a omorî un medic.

În acest moment sunt în desfășurare verificări la mai multe spitale mari din Transilvania. Totodată. anchetatorii vizează și eventuala identificare a unui mesaj care ar avea legătură cu Ucraina.

„Luptătorii din Ucraina vor să arunce în aer un spital din Transilvania și să omoare un medic”, este mesajul pe care l-a primit Poliția Română.

SRI: Cel mai probabil este vorba despre un spital din Cluj

S-a stabilit de către SRI că ar fi vorba de un spital din Cluj. Cel care a trimis mesajul nu a specificat în e-mail acest, însă au fost făcute verificări, iar în urma acestora, aria a fost redusă la zona Cluj.

Anchetatorii verifică acum toate camerele de luat vederi și caută indicii legate de un cadru medical care ar fi în atenția luptătorilor ucraineni. Mesajul trimis autorităților este scris corect gramatical, de către o persoană care cunoaște bine limba română. Autoritățile urmează să identifice și persoana care a trimis respectivul mesaj, pe baza IP- ului și a altor date informatice.

Adina Anghelescu-Stancu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro, citeste mai mult