Autostrada Soarelui, blocată din cauza unui accident grav. Un pieton a încercat să traverseze A2 și a fost lovit de o mașină

Autostrada Soarelui, blocată din cauza unui accident grav. Un pieton a încercat să traverseze A2 și a fost lovit de o mașină
Autostrada Soarelui. caracter ilustrativ
Publicat: 15/08/2021, 17:20

Trafic intens pe Autostrada Soarelui A2, pe sensul spre București, în urma unui grav accident de circualție. Un pieton care a încercat să traverseze autostrada a fost lovit de un autoturism, anunță Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române.

Valorile de trafic sunt ridicate pe sensul de deplasare către Capitală al autostrăzii A2 București-Constanța. În zona km 33+ 500 de metri (loc. Fundulea, jud. Călărași), un autoturism a surprins și accidentat grav un pieton care a încercat să traverseze autostrada”, informează sursa citată.

Circulația rutieră a fost blocată pe banda doi, pe sensul către Capitală

Pentru evitarea aglomerării autostrăzii A2 Constanța – București, polițiștii le recomandă șoferilor care se întorc de pe litoral folosirea rutelor alternative, respectiv:

  • DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – București;
  • A2 – Fetești sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – București;
  • DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași –
  • DN 21 Călărași – Drajna – A2 Drajna – București (sau, din municipiul Călărași – DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, șoferii sunt sfătuiți să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare, să respecte limitele legale de viteză, să pună în funcțiuni luminile de avarie când încheie o coloană care oprește sau încetinește brusc, să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii și să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate.